Понеделник, 28 Септември 2020

Сряда, 24 Юни 2020 14:40

Любо Кольовски: България не е в разпад, България е в разврат! Морален, политически и икономически разврат!

БЪЛГАРИЯ НЕ Е В РАЗПАД! БЪЛГАРИЯ Е В РАЗВРАТ!
МОРАЛЕН, ПОЛИТИЧЕСКИ, ИКОНОМИЧЕСКИ РАЗВРАТ!

Или както каза един психиатър тази вечер - Не е важно какво казваш, а какво правиш... /един мъничък елемент от правителствените мерки за подпомагане на ... засегнатите/

19 min.bg: "Ето лукса за до 736 лв./нощ на Мутафчийски, на когото плащаме 11 000 лв./мес.+ 1 446 лв. осигуровки върху тях в най-закъсалите здравни заведения, потънали в дългове – при Военна болница бяха 9-цифрени, когато медиите ги следяха и е неизвестно колко са в момента, ген. Мутафчийски е длъжен да декларира немалкото си имане.

Странно е, но първата му декларация пред КПКОНПИ от 2018 г. е напълно празна. Няма имоти, няма доходи, няма депозити и кредити, нито дори автомобили. Въпреки, че е бил длъжен да ги попълни. Може би това се дължи на факта, че заема поста от 7 февруари 2018 г, въпреки че преди това е временно изпълняващ през 2017 г.? Струва си органът да провери, защото такива неясноти са неприятни.

Странно откъде, но в специализираните здравни и в масовит (е медии все пак излиза някаква информация: „Началникът на ВМА проф. Венцислав Мутафчийски има два апартамента в София, през 2015 г. си е купил БМВ, а през 2016 г. – Тойота. Проф. Мутафчийски държи на влог 77 000 лева и 54 000 евро, но изплаща потребителски кредит от 30 000 лева”.

Това са доста придобивки за един шеф на клиника в държавна болница с държавна заплата. Още повече, след като е изучил двама синове на най-скъпото възможно място за получаване на висше образование – Великобритания. Учебните такси там вървят поне по 10 000 паунда годишно, но издръжката е много по-скъпа – даже стая в университетски град в Англия е над 500 паунда, а в Лондон най-миниатюрното студио - гарсониера на прилично място е над 1200 паунда. 1 паунд е 2,16 лв. днес.

В декларацията на Черния генерал, подадена през 2019 г., която се отнася до 2018 г. отново са пропуснати апартаментите, въпреки че всички други ги описват и това не е концерт по желание.

Затова пък чинно са описани влогове за 207 824 лв., описвани в медиите по данни на самия генерал като 205 000 лв.

Кредитът от предишната година е стопен почти на половина – останали са 16 000 лв. към Банка ДСК, дала заеми също на Цветан Цветанов, министрите Горанов и Вълчев, шефа на КЗП и всички други звезди на апартаментгейтовете. В случая с Мутафчийски обаче той е потребителски.

Райфайзен пък е дала 109 000 лв. лизинг на Черния генерал да си купи Тойота като известната от видеата на премиера.

Интересно обстоятелство е, че за разлика от всички други половинки на хора от властта, доходите на жената до Мутафчийски остават тайна дори за КПКОНПИ, защото по незнайни причини не са вписани в задължителното поле. "

И ВСИЧКО ТОВА В ДЕНЯ, В КОЙТО СПОРЕД изследванията на Тренд 2/3 от българите нямат възможност да почиват дори на най-евтините места у нас. Но пък като данъкоплатци му поемат още 1 446 лв. социални и здравни осигуровки месечно, пресмятат счетоводители. Общо генералът струва на народа 12 420, 25 лв. месечно. 149 043 годишно.", съобщават медиите.

Генерал-майор Мутафчийски, независимо от титлите и званията си, е държавен служител, началник на ВМА. Генералът не е собственик на частна болница. Не е и наемен служител в частна болница. Генерал-майорът, който вкара България в спиралата на истерията и в услуга на властта струва на народа 12 4201, 25 лв. месечно и когато България за втори път е вкарана в пандемичната истерия си позволява суперлуксозна почивка в суперлуксозен хотел. А 2/3 от българите не смеят и да помислят за курорти и лятна ваканция! Това не е само неморално, безнравствено и развратно! Това е перверзия, бих казал, ако можех, на др. генерал, приятелят на премиера и властта, която направи социалната пенсия за старост да се увеличи от 132,74 лв. на 141,63 лв. от 1 юли. Увеличението ще повиши пенсиите на 133 600 души. А над 1 млн. пенсионери преживяват под прага на бедността.

Любо КОЛЬОВСКИ, фейсбук

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар