Сряда, 05 Август 2020

Сряда, 01 Юли 2020 12:58

Борисов: По КПП-та какъв шум беше, а сега чинно попълват декларации за Гърция

Бойко Борисов поиска от министрите си подкрепа за нов дизайн на мярката 60/40. Това стана ясно от думите на премиера преди редовното заседание на Министерския съвет.

„Досега по нея сме платили около 130 милиона лева безвъзмездно и сме запазили 160 хиляди работни места в близо 9 хиляди предприятия. Има подадени около 17 хиляди заявления по мярката за около 300 хиляди работници. Помогнали сме на микро, малки, средни и големи фирми – има и една с 2800 души работници“, обобщи министър-председателят.

Winbet – на един клик разстояние! (18+)

В понеделник всички одобриха мярката в Тристранния съвет, допълни той. И уточни, че новата мярка ще действа до 30 септември и ще запази 300 хиляди работни места, ще ни струва милиард на бюджета. Това са безвъзмездни мерки, не са заеми.

„Вчера СЗО пак ни уплаши много, и изобщо съжалявам, че в тези месеци толкова пъти се менят позициите – със, без маски – а ние следваме протоколите на СЗО. Вчера казаха, че най-лошото теръпва предстои в условия, в които държавите търсят разхлабване на мерките и връщане към нормалния живот“, отсече Борисов

„Колко дисциплинирани са българите, когато отиват в чужбина! А ние, когато поискахме информативна декларация по КПП-тата, какъв шум беше! А сега Гърция като въведе електронните декларации, нищо никой не каза, чинно си ги попълват.

Ние искаме да държим хората, които ще пътуват, информирани“, обясни премиерът.

Борисов коментира и багерите на Седемте рилски езера, които, след негово разпореждане, бяха спрени всички дейности от екоминистерството.

„Седнете на чай – билков, липов, вземете си мента, глог и валериан и разрешете проблема за Седемте рилски езера“, каза той на министър Емил Димитров за еколозите.

„Това ни е като перла“, допълни премиерът по отношение на Седемте рилски езера. Премиерът призова да се работи с археолози и еколози по различни проекти със спокоен и разбираем тон.

 

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 01 Юли 2020 12:58
  Томислав Дончев: Няма да ставам премиер. Правителството трябва да бъде оглавено от лидера на партия, какъвто аз не съм

  Няма да ставам министър-председател. България ще влезе в комбинация от зловещи кризи. Обществото ни е разделено. Хората с пари контролират медиите. Не познавам Делян Пеевски. САЩ неведнъж са ни казвали, че проектът „Турски поток“ не съответства на приоритетите свързани с диверсификацията на газовите източници. Това са посланията на вицепремиера Томислав Дончев в ексклузивно интервю пред БГНЕС  

   

 • Сряда, 01 Юли 2020 12:58
  Борисов раздаде милиони за увеличение на заплати в министерства

  Правителството одобри проект на официално искане до Европейската комисия за получаване на финансова помощ от 1 млрд. лв. под формата на заем по Европейския инструмент за временна подкрепа, за да се смекчат рисковете от безработица заради коронавируса – SURE. С тези пари се очаква да се помогне на 250 хил. души да запазят работните си места до края на годината (по схемата 60/40) и ще се плащат обезщетения на безработни

 • Сряда, 01 Юли 2020 12:58
  Румен Гечев: Действията на управляващите са панически акт

  „Винаги, когато се намира на тясно политически, г-н Борисов прибягва до тази мярка на отварянето на чувала“, коментира Гечев

Оставете коментар