Неделя, 09 Август 2020

Петък, 03 Юли 2020 16:12

Проф. Евгений Дайнов: Тази власт, която виждаме, няма общо с политиката, има общо с мафията

Само Радев не е подчинен, искат да го ликвидират преди изборите, коментира политологът

 

 

В България няма политика. Политиката е прозрачно упражняване на властта пред погледа на публиката и в рамките на ограниченията, налагани от закона и Конституцията. Ние имаме властване. Решенията се вземат тайно и затова ударите са със секретни компромати. Единствената политика, която се върши в България, са протестите, които все повече ще се увеличават... Тази власт, която виждаме, няма общо с политиката, има общо с мафията.

Протестиращите граждани не могат да компенсират това, че отгоре имаме една власт, която е изляза от контрол и съществува, за да консумира обществения ресурс и да изяде нас.

От цялата върхушка, която се сглоби в една мафиотска групировка, която да изяжда нашите ресурси, единственият, който не е под директен контрол, е Румен Радев. Когато управляваш само в името на това да властваш и да присвояваш, естествено много те тормози, когато някой стърчи отделно и не ти се подчинява. Естествено, че искат да го ликвидират преди изборите.

Цветан Цветанов няма капацитета да бъде втори Бойко Борисов, а Слави Трифонов е амортизиран. Това са маргинални конструкции, които се появяват преди всички избори. Заплахата за Борисов е възстановяване на политиката. Президентът можеше да е заплашителен, ако разбираше от политика.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Диктатурите, а ние вече имаме диктатура, защото нямаме конституционни ограничения върху волята на властта, са много по-крехки, отколкото изглеждат. Бойко Борисов може да се мисли за вечен, но изобщо не е. Той е боязлив човек, друг е въпросът, че в последните години попадна в обичайния капан, в който попадат всички кандидат-диктатори, да си вярва на собствената пропаганда колко е велик и вечен. Неговата боязливост се компенсира с неговото вкопчване в това, че е еманация на българския народ, който е прост, и той, Борисов, е прост и затова ще са заедно завинаги. Но българският народ не е толкова прост, колкото той си мисли.

(из интервю на проф. Евгений Данов пред БНР)

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 03 Юли 2020 16:12
  Западните медии все по-безпощадни към Борисов и управлението

  „Франс прес“ и „Шпигел“ отразяват подробно протестите в България

   

 • Петък, 03 Юли 2020 16:12
  Евгений Дайнов: Не само си върнахме Орлов мост, но го и удържахме. Добро утро

  “Това е най-чистата победа е тази, която е постигната без влизане в бой. Такава победа е, обаче, разрушителна за загубилата страна – в случая, мутренската власт – защото тя е с пречупен боен дух и вече не е боеспособна”

  Не само си върнахме Орлов мост, но го и удържахме. Добро утро.

  Малко след 2 сутринта отбихме вял опит на жандармерията да се намеси в събитията.

  Към 3 часа Орлов мост беше опасан с барикади.

  Към 4.30, когато се очакваше основният щурм, Орлов мост беше крепост.

  Барикадите бяха подсилени така, че – освен на 2-3 по-уязвими места на западната барикада – през тях можеше да се мине предимно с багер.

  Към 5 се разбра със сигурност, че чакащите цяла нощ основни жандармерийски сили, струпани покрай Александър Невски, Националния стадион и Алея Яворов се изтеглят.

  Към изгрев слънце беше обявена победата.

  Тя е точно по Сун Дзъ: най-чистата победа е тази, която е постигната без влизане в бой.

  Такава победа е, обаче, разрушителна за загубилата страна – в случая, мутренската власт – защото тя е с пречупен боен дух и вече не е боеспособна.

  На твое място бих подал молба за назначение като готвач на Крепост Орлов мост.

  Мутри вън!

  Оставка!

  Валери – хайде хващай онази релса и се мятай от онзи мост. Не ставаш за военачалник. И за ефрейтор не ставаш.

  Евгений Дайнов, Фейсбук

 • Петък, 03 Юли 2020 16:12
  Румен Радев: Надявам се да не се превърнем в полицейска държава

  „Нaй-вaжнoтo e дa нямa пoлицeйcкo нacилиe“. Тoвa кaзa прeд БНР прeзидeнтът Румeн Рaдeв, кoйтo рaзгoвaря c грaждaни прeд cгрaдaтa нa "Дoндукoв" 2.

Оставете коментар