Четвъртък, 24 Септември 2020

Четвъртък, 09 Юли 2020 15:23

Ренета Инджова: Не би могло да има по-голям скандал, който да потрупа днешния: Посяга се на държавния глава!

Както се вижда, нашето правителство е готово на всичко, за да може да стои на власт, коментира бившият служебен министър-председател

 

Покриването на един скандал с друг е най-сигурният начин да се продължава по същия начин - с корупция и с разрушената държавност. Не би могло да има по-голям скандал, който да потрупа днешния: Посяга се на държавния глава!

Прокуратурата се е прицелила в президента Румен Радев, защото не трябва да се цели върху онзи, който е предизвикал досега необходимостта да слезе от властта.

Мандатът е не да се узурпира, а да се упражнява власт. Както се вижда, нашето правителство е готово на всичко, за да може да стои на власт. Нещата, които се случват, са логическо продължение на нежеланието да се обозначат проблемите на нашето политическо битие. Да се търсят разрешения. Да се сменят правителства, което в други държави става за една нощ.

Едните искат да правят тук ракетни бази - на една територия, на която държавността и националната сигурност въобще не съществуват. Другите ще търсят да утвърдят своето икономическо присъствие в региона. На третите дори се обозначихме, че сме срещу сегашния режим на Ердоган и затова се случват такива неща тук. В момента провокираме целия свят, та който вземе отношение, той да разреши казуса.

Изтича времето на България - като държава и като население, което не е на този свят, не живее реален политически живот, не знае какво трябва да прави, не знае как да се бори.

Завършила е историята с функционирането на демократична, правова държава, която се управлява от състоятелна изпълнителна власт, разделена от другите власти.

Ренета Инджова, бивш служебен министър-председател, пред БНР

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар