Сряда, 30 Септември 2020

Вторник, 11 Август 2020 16:07

Докато "десните" се държат като циркаджии или драпат просто да влязат в парламента, за да пристанат отново на ГЕРБ, този протест ще продължи да се разводнява

Румен Радев е единственият политик с реална тежест и институционална легитимност, който може да обедини сериозна опозиция срещу мафията

 

 

Предполагам, че на Христо Иванов не му е приятно от два дни да го карат да доказва, че няма сестра, пардон, брат на име Маджо, да го опаковат със СИК и да го карат да се разграничава от реплики на друг човек.

Онзи ден Христо Иванов призова президента Румен Радев ясно да заяви, че няма да променя евроатлантическата ориентация на България и да се разграничи от Русия. Медиите, свързани с "Да, България" и онези, които са на издръжка от "Америка за България", от години внушават лъжата, че Румен Радев е избран от Решетников и Путин, че е човек на Кремъл и подобни глупости. С охота цитират всички небивалици, които маргинала Решетников казва от време на време и лъжат безогледно по адрес на президента Радев.

Маса "десни" анализатори и политици се държат точно като провокатори на Орлов мост. Добре е да се поразмислят над това и да не се чудят, защо протестите им нямат енергия.

Румен Радев е единственият политик с реална тежест и институционална легитимност, който може да обедини сериозна опозиция срещу мафията. Това може да стане не като прави партия, а като усети широка обществена подкрепа зад себе си от площада. Тогава много лесно ще се изгради алтернатива и яснота какво и как да се прави.

Докато "десните" се държат като циркаджии или драпат просто да влязат в парламента, за да пристанат отново на ГЕРБ, този протест ще продължи да се разводнява, да потъва в самодейност и да губи смисъл и енергия.

Явор Дачков, фейсбук

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 11 Август 2020 16:07
  Карадайъ: Атаката срещу ДПС говори за безидейност

  От ДСП са възмутени от посегателството върху сградата им по време на протестите

 • Вторник, 11 Август 2020 16:07
  Румен Радев: Ще внеса моите предложения за промени в Конституцията след избори

  Никога не съм снемал подкрепата си от г-жа Нинова, заяви президентът.

  Моите критики са към тези, които ни управляват неефективно. Не се меся в делата на никоя партия, но и не допускам някой да се меси в моите дела. България е вече в криза - политическа, здравна, икономическа, но най-голяма е управленската. Управлението ежедневно ни тласка към безпътицата. Това заяви президентът Румен Радев след посещението си в БАН днес.

  Според държавния глава България пропада и става негативен герои в световното медийно пространство, губи легитимност във вече всички международни институции. На това трябва да се сложи край. Край с честни предсрочни избори, заяви президентът и подчерта, че е необходим дебат за нов обществен договор.

 • Вторник, 11 Август 2020 16:07
  Корнелия Нинова: Метафората на Методиев за Правец и Боровец бе много добра

  За 4 години показахме с промените в партията какво бихме направили в държавата. Първо - край на задкулисието. Когато даваш възможност на всички да решават, ти казваш - така трябва да стане в държавата

Оставете коментар