Понеделник, 28 Септември 2020

Сряда, 09 Септември 2020 18:34

Журналистът Димитър Байрактаров: Опитаха се да прекратят здравните права на жена ми, защото пишем срещу властта!

“Скъпи приятели, днес ще ви разкажа как действа хунтата и нейните бухалки. Преди няколко дена съпругата ми публикува критични постове срещу властта. След като публикациите ѝ събраха огромно одобрение, профилът ѝ бе блокиран, но хунтата това не ѝ бе достатъчно.

Вчера съпругата ми направи медицински изследвания, за които е получила съответните направления от лекари, които са проверили и установили, че е здравноосигурена и не е с прекъснати здравноосигурителни права. Такава проверка е извършена и в лабораторията, в която си е направила изследванията.

И тук започва интересното! Днес около 14 часа съпругата ми се е чула с един от лекарите, който смутено ѝ е казал, че се случва нещо странно и системата от днес показвала, че съпругата ми от една година не си била плащала здравните осигуровки и е с прекратени здравноосигурителни права.

Жена ми се шашнала, тъй като ѝ предстоят още изследвания! Вадя всички документи и се опитвам да я успокоя, че всички осигуровки са платени и вероятно е станала грешка и ще трябва да отидем до НАП и да им покажем всички вносни бележки, които аз прилежно пазя.

Отиваме в НАП обясняваме, а те невъзмутимо ни обясняват, че много добре знаят, че съпругата ми си е платила всичко, но осигурителните ѝ права са прекратени по служебен път, тъй като не била подала някаква декларация. Бъркам и показвам въпросната декларация с прикрепен входящ номер, доказващ, че е подадена в срок и по закон.

От НАП ни отговарят, че и това знаят, но жена ми трябвало да подаде заявление, в което да се признае, че е виновна, за това, че е изрядна и си е плащала осигуровките! Ето така действа хунтата!

Знае, че не сте виновни, но ви превръща във виновници! Сега трябва да очакваме да ни превърнат и в престъпници!”

Това разказа през Фейсбук журналиста Димитър Байрактаров.

източник: otupor.com

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар