Петък, 23 Август 2019
Сряда, 23 Ноември 2016 12:38

Борисов: Всички бягат като дявол от тамят от управлението

Тази работа хич не е лесна – да се носи отговорност, заяви премиерът в оставка

Благодаря на министрите, че продължават да носят отговорност за управляваните от тях политики, заяви Бойко Борисов а първото заседание на правителството в оставка.

„Оказа се, че всички искат да управляват, но като дойде време за управление, всички бягат като дявол от тамян. То тази работа хич не е лесна - да се носи отговорност. Благодаря ви, че продължавате да я носите във време, в което всички дезертират, така че всеки ден да си е такъв работен ден, какъвто и преди, докато някой, освен нас, се съгласи да носи отговорност в тази държава. На приказки всички са големи герои, но сега някак си не им отърва в този тежък в международен план свят да си поемат отговорността", каза Борисов в началото на заседанието.

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 23 Ноември 2016 12:38
  БСП: Трябва да е ясно кой носи политическата отговорност за изгорялата магистрала „Струма“. В България магистрали няма, има само части от магистрали

  Днес трябваше да стартира тол системата, но това не се случи.

  Трябва да е ясно кой носи политическата отговорност за изгорялата магистрала „Струма“. Това каза заместник-председателят на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски по време на пресконференция.

  „Темата, по която ще си поговорим в горещината на летния сезон, разбира се, е транспортът, който касае всеки един български гражданин и случващото се в държавата. Днес, на 16 август, трябваше да стартира в България работата на прословутата тол система. Днес трябваше всеки един преминаващ през България камион да заплаща за преминато разстояние. Вследствие на тези средства държавният бюджет, държавата, АПИ трябваше да събира пари, с които да ремонтира българските пътища. Какво констатираме на 16 август, вместо да имаме пътища, по които да могат да пътуват българските граждани, имаме участъци от магистрали. Цяла магистрала, работеща в България няма, имаме една магистрала към Българското Черноморие - „Тракия“, която вече поредна година е с ограничения за 90 км в час за движение“, заяви още Свиленски.

  По думите му другата магистрала е „Струма“, която е изгоряла. „За пожара на магистрала „Струма“ четири дни вие медиите и ние политиците ни занимават с прехвърляне на отговорности“, отчете Свиленски. По думите му всички институции ги обединява едно единствено име и един единствен човек - премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

 • Сряда, 23 Ноември 2016 12:38
  Борисов пак тръгна с джипа, вози кмет и министър до "Шишеджам"

  Премиерът Бойко Борисов посети завода за стъкло на холдинга "Шишеджам" в Търговище. Той отново бе зад волана на джипа си, а в него бяха финансовият министър Владислав Горанов и кмета на Търговище Дарин Димитров.

 • Сряда, 23 Ноември 2016 12:38
  Протестиращите край Крушаре питат Борисов: Защо не е спрян дърводобивът заради АЧС

  Протестиращите при сливенското село Крушаре изпратиха отворено писмо, в което питат защо не е спрян дърводобивът като превантивна мярка срещу разпространението на африканската чума по свинете.

Оставете коментар