Сряда, 18 Септември 2019
Понеделник, 12 Декември 2016 11:15

„Големият урок на живота е ­ никога не се страхувай от някого, или от нещо.“

На този ден преди 101 години се ражда големият актьор и певец Франк Синатра

На 12 декември 1915 година в Хоубоукън, САЩ е роден големият американски актьор и певец от италиански произход Франк Синатра. Той се превръща в символ на Америка в продължение на десетилетия. Неговият глас превзема музикалните чартовeте по цял свят и продължава се слуша години след неговата смърт.

Франсис Синатра прави големия си пробив, който ще предопредели световната му слава, през 1942 г. Тогава започва и неговата солова кариера. За отрицателно време той печели симпатии и се превръща в певец номер едно сред тинейджърите от тази ера, особено сред младите жени и момичета.

sinatra1

По същото време прави пробив и в киното. Франк Синатра печели „Оскар“ в категорията за най-добра мъжка поддържаща роля за изпълнението си в класиката „Оттук до вечността“ (1953) на режисьора Фред Зинеман.

Франк Синатра умира на 14 май 1998 г. от сърдечен удар. Надписът на надгробния му паметник гласи: „Най-доброто тепърва предстои”. По време на кариерата му той е обвиняван за връзки с мафията, но Синатра отрича тези твърдения. След смъртта му обаче става ясно, че Франк наистина е поддържал близки отношения с различни мафиотски кланове. Информацията идва от няколко доклада на ФБР.

Представяме ви някои от незабравимите фрази и цитати на Франк Синатра:

„Човек живее само веднъж, но ако изиграе картите си правилно, веднъж е достатъчно.”

„Големият урок на живота е ­ никога не се страхувай от някого, или от нещо.“

„Най-доброто отмъщение е грандиозният успех.”

„Не търся тайната на живота. Просто преминавам от ден в ден, вземайки каквото

Дойде.“

„Алкохолът може да е най-големият враг на човека, но Библията казва да обичаш врага си.”

„Каквото и да е било казвано лично за мене, е без значение. Когато аз пея, аз вярвам. И съм честен.”

„Може да живеете до сто години, но последният глас, който чуете, може да бъде моят.”

„През цялата си кариера, ако съм направил нещо, то е било да обръщам внимание на всяка нота и на всяка дума, която пея – ако песента значи нещо за мене. Ако не мога да внуша това на слушателите, аз се провалям.”

„Бих искал да бъда запомнен като човек, който е живял прекрасен живот, човек, който е имал добри приятели и чудесно семейство – и всъщност не мисля, че бих могъл да искам нещо повече от това.”

„Жал ми е за хората, които не пият. Както се събудят сутринта, така ще се чувстват през целия ден.”

BIG5.BG

Оставете коментар