Понеделник, 20 Май 2019
Понеделник, 03 Април 2017 12:58

Паргов: БСП ще бъде незаобиколим фактор в парламента

"Репликата за демокрацията беше извадена от контекста", заяви Калоян Паргов

"БСП не отчете, че резултатите на президентските избори няма да са достатъчни, за да спечели парламентарните. В тези избори корпоративният и административният вот изиграха своята роля. Ние пълнехме залите с емоция и желание, а ГЕРБ събираха фирмите. БСП също допусна грешки. Най-голямата е, че допуснахме да ни вкарат в калъпа на антиевропейска партия". Това каза в пред БНТ лидерът на БСП-София Калоян Паргов.

"В следващия парламент ще бъдем още по-незаобиколим фактор. България вече няма да е същата. В парламента няма да има смазващо мнозинство на ГЕРБ и нейният лидер. Всеки ще трябва да спазва обещанията, които е дал в предизборната борба, а ние ще следим за това", категоричен бе Паргов.

По думите му трябва да се направи равносметка за София. "Трябва да изберем дали ще продължим да тънем в една друга реалност или ще работим за промяната. В София само се режат лентички, но като мръднеш извън централните булеварди и попадаш в другата реалност. На тези избори за първи път магистралите и градежите не надделяха над темата за доходите. Ние поставихме тази тема на масата и тя беше подхваната от всички партии", коментира Паргов. 

Според него това показва, че промяната се е случила и е наложен нов дневен ред. "Нищо, че БСП загуби изборите. Нашата работа в парламента ще е да припомняме на всички за техните обещания за повишаване на заплати и пенсии, както и за икономиката", каза още Паргов.

По думите му репликата за демокрацията е била извадена от контекста. "Колегата Зарков е младо момче и очевидно умората от предизборната кампания си оказа своето влияние. Аз искам да благодаря на всички, които гласуваха за БСП в София. Направихме добра кампания, която ще е много добра основа за бъдещето", добави Паргов. 

Жельо Бойчев заяви пред Нова телевизия, че винаги, когато БСП участва на избори се бори за първото място. Той определи като изключително важно увеличаването на гласовете и чувствителното повишаване на резултата на партията на изминалите предсрочни избори.

"Ние сега няма да нагнетяваме напрежението. Нямаме право да предадем доверието и ще работим да го съхраним и да го разширяваме. Очевидно е, че БСП е алтернативата на ГЕРБ в страната", допълни Бойчев.

По думите му България се нуждае от външна политика, която поставя националния интерес на страната. Жельо Бойчев отново потвърди, че БСП няма да участва в широко коалиционно управление. "Важното е сега да няма компромиси за стабилността на страната", поясни той. 

Оставете коментар