Вторник, 29 Септември 2020

Вторник, 11 Април 2017 11:24

Райчев: Борисов и Радев ще играят синхронно, защото са генерали, но между тях няма уговорка

Никой не иска ДОСТ в парламента, убедени са анализаторите

Бойко Борисов и Румен Радев няма да са в конфликт начело на държавата. Това смятат анализаторът Георги Харизанов и социологът Андрей Райчев.

Те изразиха позиция в ефира на "България он еър".

"Те са генерали, какви ли не идиоти са ги командвали. Нямат противоположен интерес. Радев по своите изявления е малко по-националистичен от Борисов, но пък Борисов си има Патриотите в коалиция", коментира Райчев.

Той припомни, че Борисов е съумял да се разбира и с президента Георги Първанов, въпреки противоречията.  "Първанов и Борисов се надлъгваха. На Първанов идеята беше да направи брак между ГЕРБ и БСП. Борисов се отегчаваше от Първанов, защото това беше един стар лъв, който не трябва на никой. И Първанов започна да прави някакви движения", отбеляза социологът.

Георги Харизанов също смята, че конфликт е силна дума и това няма да важи за Радев и Борисов. Експертите коментира действия на настоящия държавен глава и възможността той да свика референдум за гласуването в чужбина.

Андрей Райчев посочи, че това не е изключено, въпреки че Радев "предприема нещо, което е малко повече е неговите правомощия". "Или Борисов, или Радев, трябва да поставят този въпрос", коментира той и допусна, че с тази тема се е захванал Радев, защото Борисов има по-мека позиция към Турция.

Райчев изключва да има уговорка между Борисов и Радев, но смята, че двамата все пак играят синхронно. Убеден е, че никой не иска ДОСТ в парламента. 

Оставете коментар