Четвъртък, 23 Ноември 2017
Петък, 28 Април 2017 13:15

Валери Симеонов: Ако Македония има нужда от танкове ще й дадем! Калфин е „умрял политик“, ние искаме министерство на финансите!

„Всички наши приоритети минават през финансите, затова искаме наш министър там“, отсече патриотът


България и преди е помагала на Македония. Давали сме им дори танкове. Ако сега имат нужда пак ще им дадем! Това каза в кулоарите на парламента съпредседателя на „Патриотичен фронт“ Валери Симеонов.
Примаме Македония за братска държава, но ситуацията там е драматична и може да доведе до етническо разделение, смята Симеонов.

„Политическата криза там много бързо прерастна в етническа и няма как да се мине без сблъсъци. Това, да звучи албанският химн в парламента на Македония е пълно безумие. От ситуацията може да пламне поредната война, ще стане като в Донбас и Донецк, просто няма да се мине без сблъсъци, счита лидера на НФСБ.

Сименов заяви още, че всички приоритети на патриотите минават през финансиите, като затова те ще настояват за мястото на финансов министър. Той намекна, че освен към МФ патриотите имат още интерес към външното и социалното министерство. Според него, досега в България винаги е имала „безлични и зализани“ външни министри, никой от които не е имал характер да тропне по масата и да заяви характер и позиция.

„Българските външни министри винаги са играли ролята на „фикуса в ъгъла“, допълни мисълата си Симеонов.
По повод темета за претенциите към социалното министерство, патриотът заяви, че не ни трябват като „умрели политици“ като Ивайло Калфин.

BIG5.BG

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 28 Април 2017 13:15
  Любен Дилов: Пълен бойкот на Валери Симеонов и Антон Тодоров до края на политическата им кариера!

  "Ако има гилдия в България сега трябва да направи нещо изключително простичко: пълен бойкот на Валери Симеонов и Антон Тодоров до края на политическата им кариера.

  Да се видят на екран само на селфита.

  Мисля, че много по-скандално от самото поведение на тези двамата е, че подобен бойкот няма да се случи..."

   

 • Петък, 28 Април 2017 13:15
  Велизар Енчев: С действията си Валери Симеонов показа истинското си лице – на арогантен тип, газещ през трупове, за да постигне целите си!

  Г-н Енчев, какво мислите за политическата обстановка у нас. Стабилно ли ви изглежда настоящото правителство? Говори се, че до седмица се готвят смяна на министри?

  Това е най-стабилното правителство, но с най-нестабилното управление. Кабинетът е стабилен, защото патриотарите на Симеонов, Каракачанов и Сидеров жаби и гущери ще гълтат, но няма да дестабилизират властта на ГЕРБ, както това правеха реформаторите. Тримата най-добре знаят, че това е единствената им възможност да управляват, която може би никога повече няма да се повтори.

  Управлението е нестабилно, защото първите 100 дни на кабинета са белязани с много проблеми. Патриотичните обещания за 300 лева минимална пенсия и индексиране на останалите пенсии се оказаха грозна лъжа, към която трябва да добавим и другите неизпълнени обещания.

 • Петък, 28 Април 2017 13:15
  Валери Симеонов ходил на любовна авантюра в Прага за сметка на българския данъкоплатец

  Българи живеещи в Прага разказват,че е бил забелязан да държи за ръка млада руса дама в една от най-популярните пражки кръчми "У калиха"

Оставете коментар