Сряда, 20 Септември 2017
Петък, 28 Април 2017 13:15

Валери Симеонов: Ако Македония има нужда от танкове ще й дадем! Калфин е „умрял политик“, ние искаме министерство на финансите!

„Всички наши приоритети минават през финансите, затова искаме наш министър там“, отсече патриотът


България и преди е помагала на Македония. Давали сме им дори танкове. Ако сега имат нужда пак ще им дадем! Това каза в кулоарите на парламента съпредседателя на „Патриотичен фронт“ Валери Симеонов.
Примаме Македония за братска държава, но ситуацията там е драматична и може да доведе до етническо разделение, смята Симеонов.

„Политическата криза там много бързо прерастна в етническа и няма как да се мине без сблъсъци. Това, да звучи албанският химн в парламента на Македония е пълно безумие. От ситуацията може да пламне поредната война, ще стане като в Донбас и Донецк, просто няма да се мине без сблъсъци, счита лидера на НФСБ.

Сименов заяви още, че всички приоритети на патриотите минават през финансиите, като затова те ще настояват за мястото на финансов министър. Той намекна, че освен към МФ патриотите имат още интерес към външното и социалното министерство. Според него, досега в България винаги е имала „безлични и зализани“ външни министри, никой от които не е имал характер да тропне по масата и да заяви характер и позиция.

„Българските външни министри винаги са играли ролята на „фикуса в ъгъла“, допълни мисълата си Симеонов.
По повод темета за претенциите към социалното министерство, патриотът заяви, че не ни трябват като „умрели политици“ като Ивайло Калфин.

BIG5.BG

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар