Петък, 23 Февруари 2018
Петък, 28 Април 2017 13:15

Валери Симеонов: Ако Македония има нужда от танкове ще й дадем! Калфин е „умрял политик“, ние искаме министерство на финансите!

„Всички наши приоритети минават през финансите, затова искаме наш министър там“, отсече патриотът


България и преди е помагала на Македония. Давали сме им дори танкове. Ако сега имат нужда пак ще им дадем! Това каза в кулоарите на парламента съпредседателя на „Патриотичен фронт“ Валери Симеонов.
Примаме Македония за братска държава, но ситуацията там е драматична и може да доведе до етническо разделение, смята Симеонов.

„Политическата криза там много бързо прерастна в етническа и няма как да се мине без сблъсъци. Това, да звучи албанският химн в парламента на Македония е пълно безумие. От ситуацията може да пламне поредната война, ще стане като в Донбас и Донецк, просто няма да се мине без сблъсъци, счита лидера на НФСБ.

Сименов заяви още, че всички приоритети на патриотите минават през финансиите, като затова те ще настояват за мястото на финансов министър. Той намекна, че освен към МФ патриотите имат още интерес към външното и социалното министерство. Според него, досега в България винаги е имала „безлични и зализани“ външни министри, никой от които не е имал характер да тропне по масата и да заяви характер и позиция.

„Българските външни министри винаги са играли ролята на „фикуса в ъгъла“, допълни мисълата си Симеонов.
По повод темета за претенциите към социалното министерство, патриотът заяви, че не ни трябват като „умрели политици“ като Ивайло Калфин.

BIG5.BG

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 28 Април 2017 13:15
  Димитър Байрактаров: Драматургията на "конфликтите" в коалицията е отвратителна, циркове заглушават лобистките закони, които са в полза на ГЕРБ и на патриотите

  Волен Сидеров, Валери Симеонов и Красимир Каракачанов спорят кой да оглави листите за европарламента. Усетиха, че губят електорат и започнаха да влизат в спорове, за да се позиционират преди вота догодина, заяви политологът Татяна Буруджиева.

 • Петък, 28 Април 2017 13:15
  Андрей Райчев: Обединените патриоти заложиха политическото си бъдеще

  "Категорично няма да се стигне до разпад сред „Обединените патриоти“ или управляващата коалиция, управлението към момента въври изключително гладко". Това каза пред „Фокус“ социологът Андрей Райчев по повод напрежението сред Патриотите. По думите му тримата лидери в ОП идеологично нямат различния, но личните цели и представи за бъдещето се разминават. Райчев добави, че и вицепремиерът Валери Симеонов и министър Красимир Каракачанов са заложили на една и съща стратегия.

  „И двамата са заложили на една и съща идея, но те са доста различни хора. И двама се държат политически естествено, те не показват някакъв сътворен личен образ, а и двамата са решили да заложат политическото си бъдеще, бидейки такива, каквито са, и ако хората ги искат, да продължат. Особено това се отнася до Валери Симеонов. Той е най-яркият пример от гледна точка на изявления, на конфликтност, понякога и на скандалност. Той смее да влиза до крайност в конфликти. Но това не е някаква компенсация на нещо – „ако ме искате такъв, аз ще ви управлявам“, това е репликата“, обясни той.

  Андрей Райчев коментира още, че въпреки липсата на сериозно напрежение сред коалицията на ОП, е напълно възможно на предстоящите Европейски избори през 2019 година те да се явят поотделно. "Акцентът сега е към европредседателството и извличането на ползи за страната ни от него, което не предполага сериозни политически сътресения', каза още Райчев.

 • Петък, 28 Април 2017 13:15
  Каракачанов към Симеонов: Трябва повече разум и по-малко емоции, за да запазим коалицията

  „Не съм съгласен с президента Румен Радев, че проектите за модернизацията са се забавили. Подобни коментари създават излишен шум в системата. От 10 години насам увеличих заплатите в българската армия, ВМА е бе з задължения. През последните 28 години модернизацията на армията е била конюнктурна и на парче“. Това заяви пред БНТ военният министър Красимир Каракачанов.

  „С президента сме водили многократно разговори и съм изненадан, че се е изказал за забавяне на модернизацията. Става въпрос за 3 млрд. лв. Не искам да отбиваме номера и да правя глупости. Бързата кучка слепи ги ражда. С президнта сме в добър диалог. Все още не съм предлагал генерали, но сме разговаряли и по тази тема“, каза още Каракачанов и допълни, че до края на март ще внесе проекти за сухопътните войски и за авиацията в парламента. „Ще искаме оферти, както за нови, така и за втора ръка самолети. Ние сме си окичили на селски мегдани авиацията, или сме си продали Миговете. Държави като Хърватия ползват руска техника за отбрана, а нашата сме я разпродали, защото трябвало да е само американска, след като сме в НАТО“, допълни военният министър.

  „Аз предлагам доброволна военна служба – от 6 до 12 месеца. Срокът ще зависи от това, дали, след това ще продължи обучението и дали иска да се занимава професионално в армията. Доброволците ще се набират на принципа – явявяа се Иво Никодимов на комисия, която преценява, дали е годен.
  „Вчера имахме политически съвет с „Атака“ и НФСБ. Проблеми между нас няма. Има недоразумения и разминавания. Нещата, които трябва да се изясняват, да си ги говорим тримата, а не чрез медиите. Не съм тръгнал да броя кой мой депутат колко пъти е бил в медиите. Аз съм предложил референдум, защото мисля, че дебатът за джендърите е безсмислен. Оставката на министър Николина Ангелкова не сме я коментирали. До следващите избори – европейските, ще изтекат много води. Коалицията ни беше изстрадана. Надявам се да изгладим всичко с повече разум и по-малко емоции“, коментира Каракачанов последните атаки на Валери Симеонов, който заяви, че вероятно на следващите избори няма да е партньор с ВМРО.

Оставете коментар