Четвъртък, 21 Юни 2018
Четвъртък, 18 Май 2017 11:56

Александър Симов: Гаврата с жертвите на нацизма е форма на нацизъм

Хуморът на Валери Симеонов може да задоволи само Химлер и Айхман, каза още депутатът от „БСП за България”

"Гаврата с жертвите на нацизма е форма на нацизъм": това каза депутатът от „БСП за България” Александър Симов по Нова телевизия по повод думите на Валери Симеонов. Той добави, че изявленията на вицепремиера са дори по-скандални от снимката на бившия зам.-министър на регионалното развитие Павел Тенев с восъчната фигура на Хитлер.

„Подобно чувство за хумор, от страна на Валери Симеонов, може да задоволи само Химлер и Айхман”, каза Александър Симов. Той коментира, че в опита си да защити Тенев, Валери Симеонов е разгорял още повече скандала и го е направил европейски.

„Оттук насетне не мога да си представя как вицепремиерът Валери Симеонов ще посреща европейските си колеги и как ще ги забавлява по време на почивките. С ексцентричното си чувство за хумор ли? Като им показва майтапчийски снимки от Бухенвалд?”, попита Симов.

Народният представител добави, че съвременна Европа възникна върху пепелищата от нацизма, като една от основните й идеи е нацизмът никога да не бъде реабилитиран. Александър Симов отбеляза, със съжаление, че нацизмът е получил нова легитимация. „При Патриотите това е трайна тенденция. През 2015 г. те имаха предложение за зам.-министър на отбраната, в лицето на Иво Антонов, който се беше снимал на танк с нацистки поздрав. Разбирам, че този кадър продължава да работи в Министерството на отбраната”, каза Александър Симов.

Оставете коментар