Четвъртък, 27 Февруари 2020

Неделя, 28 Май 2017 12:13

Главният секретар на МВР: Предстоят арести на знакови лица

Работи се по всички линии. Стремежът е да се създаде у хората усещане за сигурност." Това обяви Младен Маринов.

Предстоят арести на знакови лица и не само. Работи се по всички линии. Стремежът е да се създаде у хората усещане за сигурност. Това каза в предаването "Офанзива" по Канал 3 главният секретар на МВР Младен Маринов.

"Командироват се полицаи по Черноморието. При групите за наркоразпространение там залогът е голям и печалбите са сериозни. Нашата задача е нито една група да не се почувства силна и безнаказана. Предишният летен сезон приключи успешно. Очакват се нови 1000 полицаи да влязат в системата, в редиците на МВР", коментира Младен Маринов.

Относно заловения канал на вход на летище София за бежанци, Маринов заяви, че не е много масов и добави, че мрежата няма как да съществува без съдействие на служители на летището.

"Две лица, които е трябвало да преминат, са задържани. През подобен канал могат да преминат всякакви лица, включително и терористи. Не мога да говоря в конкретика, защото има следствена тайна", поясни Младен Маринов.

"Като цяло отчитаме намаляване на миграционния натиск поради засилването на охраната на българо-турската граница. Оградата е изградена на 90%. Това ни дава възможност да намалим полицейския състав по границата и да го насочим към други критични точки. Това не означава, че отслабваме контрола", допълни главният секретар на МВР.

Той подчерта, че нивото на заплаха към страната ни не е повишено и остава най-ниското, трето ниво. "Моментът за атентата в Манчестър е избран в края на събитието, когато хората излизат безконтролно от залата. Каквито и мерки да си взел, винаги ще се намери група хора, към която да се насочи терора", отбеляза Маринов.

Оставете коментар