Вторник, 20 Март 2018
Вторник, 01 Август 2017 09:08

"Гарелов е мечтата на мафията!"

Пламен Даракчиев за подписката в подкрепа на Иван Гарелов за шеф на БНТ

"Той не е просто удобен. Той е мечтата на мафията. Най-вече със завидното си умение да хвърля прах в очите и да създава впечатление за независимост, безпристрасност, непартийност и неутралитет. През годините той е олицетворение на тактиката на бившата номенклатура да свежда борбата между добро и зло до партийното противопоставяне. Отварянето на досиета -- боричкане между партиите. Съдебната реформа - партиен сблъсък. Обезобразените и пълни с бели петна учебници -- също. И.т.н.

Иска ми се да мисля, че наличието на някои имена на свестни хора в списъка е манипулация."

Текст: Пламен Даракчиев, фейсбук

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 01 Август 2017 09:08
  Комисията по хазарта проверява лотариите в националните телевизии

  Държавната комисия по хазарта (ДКХ) е започнала цялостна проверка на трите най-големи национални телевизии – БНТ, БТВ и Нова телевизия, във връзка с излъчвани реклами на хазартна дейност. Инициативата е на новата шефка на ведомството – Мария Филипова, която зае поста в началото на февруари, след като финансовият министър Владислав Горанов освободи предишния председател Огнемир Митев. Това става ясно от отговор на Филипова на въпроси на Mediapool. Комисията по хазарта е органът, който по закон упражнява контрол върху рекламите на хазарт. 

  Агресивната реклама на хазарт в ефира на националните телевизии, която всяка вечер облъчва зрителите как се печелят бързи и лесни пари, и то в часовия пояс на "Лека нощ, деца", се оказва напълно законна. От една страна, Законът за хазарта в чл. 10 забранява пряката реклама на хазартни игри, каквито са придобилите популярност през последните години лото и лотарийни игри на "Националната лотария", "Лотария България", а също и тези на държавния "Български спортен тотализатор" (БСТ). Нормативният акт обаче допуска четири изключения. Благодарение на това няма проблем да се обявяват наименованията на игрите, търговската марка на хазартния оператор, резултатите от игрите и спечелените печалби и тегленията на тиражите. 

 • Вторник, 01 Август 2017 09:08
  БНТ1 с декларация срещу Волен Сидеров за обида срещу Горан Благоев

  БНТ1 излезе с остра декларация срещу лидера на ”Атака” Волен Сидеров, който си позволи в ефир обиди и намеци за работното място на журналиста Горан Благоев. Вчера в предаването, водено от програмния директор Емил Кошлуков, председателят на ПГ на Обединени патриоти атакува водещия на "Вяра и общество" заради критично мнение срещу последните коментари на руския патриарх Кирил.

  Сидеров заяви: "Това е един манипулатор, това е един човек, който отдавна манипулира българското общество през БНТ. Според мен, този човек е агент на соросоидните общества. Такива хора са вредни за българското общество, защото те манипулират. Какво като е ваш колега? Нямам ли право да кажа?"

  На живо по обществената телевизия депутатът дори иронизира известния журналист и намека, че може да бъде сменен.

  По този повод телевизията излезе с декларация, която беше прочетена от самия Кошлуков в началото на днешното издание на "Още от деня". В нея се казва:

  "На 12 март в предаването "Още от деня" председателят на ПГ на "Обединените патриоти" Волен Сидеров с обидни квалификации нападна нашия колега Горан Благоев. Повод за атаката към Благоев бе неговото аргументирано мнение по повод изявленията на руския патриарх Кирил. Поведението на Сидеров е неприемлива, агресивна провокация към свободата на словото и правото на журналистическо мнение. Недопустимо е политик да се опитва да кадрува в Националната обществена телевизия. Програмното и продуцентско ръководство на БНТ1 стои зад предаването "Вяра и общество" и екипа, който го създава".

 • Вторник, 01 Август 2017 09:08
  Честванията за Трети март се отменят! Мафията превзе държавата

  В обкръжението на вицепремиера и финансовия министър енергетичката каза, че заминава за Чехия, където ще се срещне с представители на държавната компания ЧЕЗ, за да ги убеди, че българската държава може да бъде надежден партньор. Тя обяви, че няма нищо против държавата да участва в сделката…
  Вместо да е въдворена в Софийския централен, бизнесдамата лети в правителствения самолет за Чехия. Вместо да дава показания пред прокурори, тя ще ни адвокатства в Прага.
  Щом офшорна кифла си пазарува ЕРП-та и върти на малкия си пръст правителство и парламент, значи мафията е превзела държавата и честванията за Трети март трябва да се отменят.
  Честита Баба Марта и Леля Гинка!

  Велизар Енчев, Фейсбук

Оставете коментар