Четвъртък, 21 Юни 2018
Неделя, 10 Септември 2017 12:56

Руски политолог: Наследникът на Владимир Путин вече е определен

Смяната ще стане след 2-3 години

Известният руски политолог Валерий Соловей заяви, че президентът Владимир Путин ще спечели изборите за президент през 2018 г., но едва ли ще изкара целия срок на този мандат.

"Това за него ще е транзитен мандат, той възнамерява да напусне властта по подобие на това, което направи Елцин", казва политологът в интервю за „Собеседник“. Той сочи и възможността, ако това не стане, да се стигне до вълнения и протести в обществото и все пак властта да бъде сменена. Соловей е категоричен, че наследникът на руския президент вече е определен и това е Алексей Дюмин.

Дюмин е интересна фигура. Той идва в политиката от Федералната служба за охрана, някои го наричат "невидим" заради съвсем ограничените му появи по обществени събития. Наскоро Владимир Путин го назначи за губернатор на Тулска област. Преди това е бил в поделението, което лично отговаря за охраната на руския президент и затова се смята за абсолютно доверен и предан на държавния глава на Русия.

Именно затова Валерий Соловей е убеден, че той е истинският приемник на властта в Русия и това вече се знае от службите. "Русия днес е сериозно болна, необходимо е бързо и ефикасно лечение. Проблемът не е само в корупцията, а в цялостната аморализация на обществото. Ние пропадаме в нещо като феодализъм, живеем в някакъв абсолютен абсурд, всички виждаме това, но нищо не се прави", казва политологът.

Според Валерий Соловей, вече всички в Русия искат промяна на нещата и връщане на страната към нормален живот - в политиката, бизнеса и обществените отношения. "Всички ще въздъхнат с облекчение, когато това се случи. И парите зад граница - руски и чуждестранни, ще се върнат у нас. Русия ще стане отлично място за правене на бизнес, икономиката ще тръгне нагоре", прогнозира политологът.

Оставете коментар