Вторник, 07 Април 2020

Сряда, 27 Септември 2017 11:47

Елена Йончева: Добрев си назначава роднини в Хасково

Тя разкри още факти - че близки до Добрев са печелили обществени поръчки в сферата на саниране, строителство и ремонт на пътища и строителство на сметища

Община Хасково е подчинена на един приятелско-роднински кръг на областния координатор на ГЕРБ и на депутата от управляващата партия Делян Добрев.

Това заяви пред "България он еър" депутатът от "БСП за България" Елена Йончева.

Кумата на г-н Добрев е секретар на общината, кумецът му е заместник-кмет, вторият заместник-кмет е бивш съдружник на Добрев и негов съученик, председателят на Общинската избирателна комисия е кум, изброи депутатът от левицата.

Преди дни ръководството на ГЕРБ в града свали доверието си от кмета Беливанов, който на последните избори бе издигнат от партията. Централното ръководство застана зад местната структура. Вчера Цветан Цветанов обясни, че Хасково изостава с усвояването на еврофондовете и затова е отговорен кметът.

Йончева разкри още факти - че близки до Добрев са печелили обществени поръчки в сферата на саниране, строителство и ремонт на пътища и строителство на сметища. Тя добави, че, според нея, кметът се опитва да се еманципира от ситуацията и зависимостите си към Добрев.

Преди месеци пък Добрев припомни, че вторият в листата на БСП в Хасково и настоящ депутат Никола Динков е спечелил най-много от обществените поръчки по санирането.

Йончева не отрече, че не е незаконно да бъдат назначавани близки на Добрев на подобни позиции, но въпросът, по думите й, е дали е морално това.

Доверието към кмета на Хасково е свалено от ГЕРБ, защото той не е доволен от тези хора, които са били временно назначени, а предстои конкурс за техните работни позиции. Той се опасява, че тези хора могат да го използват като бушон, че има конфликт на интереси и че може би има и злоупотреба с обществени средства, добави още депутатката.

По думите й, зетят на Добрев, който е председател на Комисията по финанси и бюджет, и съпругата му, която е директор на Финансова дирекция на Община Хасково, държат и "ножа и хляба“ в общината, що се отнася до обществените поръчки.

Йончева добави, че Комисията по предотвратяване на конфликт на интереси е редно да се самосезира.

"Ситуацията е страховита“, отсече тя.

Йончева призова Делян Добрев да излезе публично и да каже, дали информацията е вярна и дали е настоявал пред кмета на Хасково да бъдат назначени тези хора.

Оставете коментар