Неделя, 21 Януари 2018
Петък, 03 Ноември 2017 13:02

Няма ли някаква процедура или закон, който да ограничи публичните изяви на Росен Плевнелиев?!

С медийните си участия той не спира да изнася класифицирана информация, пише Васил Петев

"Няма ли някаква процедура, закон или президентски указ, който да ограничи публичните изяви на бившия държавен глава Росен Плевнелиев?

С медийните си участия той не спира да изнася класифицирана информация!

Най-важната такава например е, колко тъп президент сме имали. Една държавна тайна не може да запази тоя.."

Текст: Васил Петев, фейсбук

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 03 Ноември 2017 13:02
  Плевнелиев окончателно в отбора на Симеон и Паси, бившият президент забрави царското хокане за Русия

  Представители на близо 60 европейски медии зададоха своите въпроси за България и приоритетите на председателството на среща със Симеон Сакскобургготски, бившия президент Росен Плевнелиев и Соломон Паси. Тя се проведе в София Тех Парк. Модератор на пресконференцията беше Максим Бехар. Бившият премиер от НДСВ участва в срещата в качеството си на член на Висшия политически консултативен борд за Българското председателство.

  Сакскобуррготски започна встъпителните си думи със спомени как идвайки в България, основната цел на неговото правителство е да върне страната отново в Европа, първо чрез членството й в НАТО, а след това и в Европейския съюз. Той изтъкна, че това е станало в резултат на усилието на всички, на една всеобща национална мобилизация. Сега, когато вече 11-та година България е пълноправен член на ЕС и председателства за първи път Съвета на ЕС, основният приоритет на страната трябва да бъде – Западните Балкани да станат част от ЕС. Няма друг начин за Европа да остане обединена.

  На въпрос на журналисти коя е думата, с която може да опише българското председателство, той каза, че според него това е "шанс". Всяка държава членка сама за себе си няма шанс. На въпрос за неговото мнение за членството на България в Еврозоната, където не всички страни се радват за влязат, той отговори: “Действително страната се забави, но трябваше да се вземат предвид някои рискове, заради икономическата криза. Сега до година или две, смятам, че ще се присъединим, защото изпълнихме всички изисквания.”

  Журналистите се интересуваха още от живота на Сакскобургготски в чужбина и за отношенията България - Русия. Симеон отбеляза, че както винаги е твърдял, не бива да пренебрегваме връзките си с Русия. Фактът, че сме изцяло в ЕС ни позволява да гледаме на нея като на партньор, не от подчинена позиция, а като държава, пълноправен член на ЕС. Същото важи и за Турция, с която имаме интерес да намерим диалог. “Трябва да капитализираме историята, не да й обръщаме гръб”, завърши отговора си бившият министър-председател.

  На въпрос за конфликта изток-запад и дали има усещането, че България е по-ниска класа държава от западните държави-членки на ЕС, той отговори: “Най-доброто, което можем да направим е да постигнем стандартите, които се изискват от нас. Хубаво е по-богатите държави да проявят повече разбиране към другите. Преди всичко е нужно да гледаме позитивно какво е било преди 10 години и какво е сега. “Какво се е променило, откакто България е член на ЕС? Трябва да дадем шанс на младите поколения да се изкажат по темата.”, заключи Царят. След края на пресконференцията, Сакскобургготски проведе индивидуални разговори с журналисти от испански, френски и белгийски медии. 

  Бившият президент Росен Плевнелиев пък очевидно е преглътнал критиките на Царя, който го нахока за позицията му спрямо Русия и са си стиснали ръцете. Тримата със Соломон Паси са неразделни и са взели присърце европредседателството ни и ролята им в борда на събитието. Сакскобургготски нарече поведението на Плевнелиев спрямо Москва небалансирано и неразумно, но от старата вражда вече няма и помен. Влюбеният бивш държавен глава се присламчи радушно в компанията на доскорошните си критици, с които си стиснаха ръцете в "името на председателството". 

 • Петък, 03 Ноември 2017 13:02
  След близо 20 години пред картата, Деси Банова вече няма да съобщава прогнозата за времето

  Моделката Нора Шопова замества Деси Банова

  След близо 20 години като момиче на времето Деси Банова вече няма да съобщава прогнозата за времето.

  Блондинката се залюби през миналата година с президента Росен Плевнелиев и явно ще търси по-сериозен статус в телевизионните среди.

  Нейните странични дейности извън съобщаването на градусите и атмосферното налягане включваха участия на световни форуми по темата за климатичните промени. Именно на подобно събитие тя за първи път се среща с Плевнелиев и го интервюира в качеството му на действащ президент на страната.

  Няколко години по-късно и двамата се разделиха с половинките си, за да сложат началото на романс, който бе обсъждан широко през последните месеци.

  И Деси, и Росен твърдят, че са открили дълго търсената половинка, като Банова го придружи и в ложите на Българската Коледа. Те посрещнаха заедно новата година в Банско, като Банова се похвали, че е получила безценни усроци по ски от своя любим.

  В Нова тв вече са намерили заместничка на блондинката и това е моделът на "Ивет фешън" Нора Шопова. Тя е снимала за редица известни списания, включително и турския Vogue. Тя няма опит в телевизия, но от няколко месеца насам си търси работа като говорителка на времето.

 • Петък, 03 Ноември 2017 13:02
  Обидно е, но да си обиден не стига. Нужен е реванш!

  Реванш за кражбите, униженията, пропуснатите възможности и за предварително загубено бъдеще

Оставете коментар