Сряда, 24 Януари 2018
Събота, 30 Декември 2017 12:05

Защо и как така депутатът Пеевски не ходи на работа?

В традиционните дни на традиционните равносметки и баланси ми напира един банален и досаден въпрос:

ЗАЩО И КАК ТАКА ДЕПУТАТЪТ ПЕЕВСКИ НЕ ХОДИ НА РАБОТА?

Ясно е, че тая "практика" беше създадена от сега почтения председател на етническата партия ДПС Ахмед Доган, който, когато се появеше в парламента, това се смяташе за нещо извънредно и забележително. Дори някои медии си позволяваха макар и вяло да задават неудобния въпрос за трудовата дисциплина на депутата, който дръзко неглижираше ангажиментите си на гражданин и народен представител в събранието на една парламентарна република.

Вероятно и Доган, и Пеевски са плащали и плащат някакви глоби, регламентирани от правилника за работа на Народното събрание. Но това не дава отговор на въпроса как така и защо Пеевски, по примера на Доган, не стъпва на работното си място? Какво би станало с парламентаризма и конституцията, ако още 20, 30 или 150 депутати решат да последват тоя "пример"?

Очевидно, механизмите за контрол на работата на събранието са твърде немощни и не работят, бетонирани от нефелния ни изборен кодекс. Разбира се, със или без гласа на Пеевски "законотворчеството" , констуирано най-често под масата и зад кулисите, безпроблемно продължава. Но едва ли в друга държава, която се има за цивилизована, има депутати, които презират в такава степен, че да не ходят на работа. Любопито ми е дали ще се намери и един от тия 25 хил. евробюрократи, които така трепетно очакваме да ни гостуват по време на председателството ни на ЕС, ще попита на глас

ЗАЩО ПЕЕВСКИ НЕ ПОСЕЩАВА РАБОТНОТО СИ МЯСТО? И КАКЪВ ОТГОВОР БИ ПОЛУЧИЛ?

А малодушното и апатично мълчание по тоя въпрос е направо убийствено...

Любо КОЛЬОВСКИ

Свързани статии (по етикет)

 • Събота, 30 Декември 2017 12:05
  Корупцията в България се превърна в житейска норма

  Това заяви говорителят на ПГ на БСП Елена Йончева от трибуната на Народното събрание по време на извънредно парламентарно заседание

  Корупцията в България се превърна в житейска норма. Тя е вкарана вече даже в детските градини.

  Това заяви говорителят на ПГ на БСП Елена Йончева от трибуната на Народното събрание по време на извънредно парламентарно заседание.

  „Създаден е вече модел на управление, който превръща областните градове във феодални владения“, посочи тя.

  Според Йончева в тези владения българинът, който не е част от корупционната схема, няма шанс за просперитет.

  „Това отнема правото на бъдеще на цели поколения“, смята Йончева.

  По думите й е създадена и легална корупционна схема – тази на санирането.

  „Парите за санирането са многократно завишени на едни места“, смята тя, като посочи, че налице е липса на реална конкуренция.

  „Това е моделът на управление на България днес, този модел е много повече от шуробаджанащина“, заяви говорителят на опозицията.

  Според нея целта е търговия с общински ресурс, а тези схеми генерират корупция и бедност в родината ни.

  „Българинът има точка на търпимост и смятам, че ние вече я достигнахме“, допълни Йончева.

  "Никога не съм използвала държавни средства, ако съм използвала нещо незаконно, настоявам да се внесе сигнал в прокуратурата. Ако има съмнения, че съм участвата с корупционни практики, също да се обърнат към съответните органи", заяви Йончева по повод изказването на Делян Добрев от парламентарната трибуна.

  Днес БСП представи пред народните представители мотивите си за вота на недоверие, а депутатите обсъждат искането на левицата за вот на недоверие срещу кабинета "Борисов".

 • Събота, 30 Декември 2017 12:05
  Караянчева опра пешкира на премиера, министрите се скриха зад Лъчо Иванов и Павел Шопов

  Председателят на парламента Цвета Караянчева опра пешкира по време на вота на недоверие в парламента, който БСП внесе. Тон даде лидерът на БСП Корнелия Нинова, която резонно попита къде е министър-председателят Бойко Борисов и защо е пратил вицепремиера си Валери Симеонов, както и зам.-министри. 

  Караянчева се опита да оправдае премиера и отсъствието му с важни международни срещи. Депутатът от БСП Георги Свиленски обаче излезе на парламентарната трибуна и потърси сметка от председателя на парламента, защо, след като знае за тези ангажименти, не е отменила заседанието за ден, в който Бойко Борисов е свободен. Той определи като обида от страна на премиера поведението му. Павел Шопов от Обединените патриоти се опита да спаси коалиционната си партньорка, но Антон Кутев и Георги Гьоков поискаха директно тя да прекрати заседанието и да отложи дебатите по вота, докато Бойко Борисов не се появи в пленарната зала. Кутев дори започна да задава въпросите си към Цвета Караянчева и я помоли да му отговаря, щом не може да осигури присъствието на министър-председателя. Лъчезар Иванов, който е известен в някои медийни среди с прякора си Мозъка, също се опита да вдигне настроението, но получи само смях в залата с констатации за корупция от 1989 г. Преди това Караянчева се принуди да прекъсне заседанието и да даде 15 мин. почивка, за да се увери, дали Бойко Борисов няма да дойде. 

 • Събота, 30 Декември 2017 12:05
  Св. Синод анатемоса Истанбулската конвенция, призова да не я подписваме

  Призоваваме Народното събрание да не ратифицира Конвенцията, се казва в становище на Българската православна църква. Св. Синод на Българската православна църква току-що излезе със становище, в което призовава парламента да отхвърли Истанбулската конвенция.

  "Призоваваме Народното събрание да не ратифицира Истанбулската конвенция, в която се въвеждат понятия, противоречащи на нашата православна вяра, национални традиции и правна система", се казва в него.

Оставете коментар