Понеделник, 20 Август 2018
Четвъртък, 01 Февруари 2018 07:48

Демократът Спас Гърневски писал ода за Георги Димитров, Славчо Велков посветил стихотворение на бившия пловдивски кмет


Депутатите от ГЕРБ и от БСП Спас Гърневски и Славчо Атанасов превърнаха в зала за литературно четене студиото на БТВ. Двамата народни представители се замеряха с рими. Гърневски се гордее, че е писал ода за Георги Димитров, а Велков пък посветил цяло стихотворение на колегата си от управляващото мнозинство. "Ще оставя таз' папка, да се види как Спас папка. Или сте със Спас, или сте със нас" беше част от сутрешния репертоар на политиците.

Народните представители от ГЕРБ и БСП Спас Гърневски и Славчо Велков спретнаха сутрешно шоу с литературни елементи. Социалистът се появи с черни кожени ръкавици в студиото на БТВ. Бившият разузнавач обясни, че по този начин ще протестира срещу декларацията н а парламентарна група на ГЕРБ, която беше прочетена от Галя Захариева. В нея се казва, че социалистите от глава до пети са опръскани с кръв. „Дойдох тази сутрин с ръкавици, за да не смущавам с кървавите си ръце вашите зрители. С тях ще вляза и в парламента днес. Това е моят начин на протест“, коментира Велков. Според Спас Гърневски обаче социализмът трябва да влезе в учебниците по история, защото децата не знаели почти нищо за режима. Той се обърна към Велчев и го успокои, че никой от ГЕРБ не е обвинил именно него в убийства.

Славчо Велков пък попита как Спас Гърневски е станал капиталист. Той призова народния представител от ГЕРБ да каже как се е облажвал с роднините си, докато е бил градоначалник в Пловдив. Велков попита още, дали Спас Гърневски е писал от за Георги Димитров в списание „Димитровско знаме“ по повод 100-годишнината от раждането на вожда. Бившият пловдивски кмет не отрече и дори каза, че се гордее със стиховете. Славчо Влков пък призна, че е писал стихове за Спас Гърневски. Бившият разузнавач творял в сатиричния и еротичния жанр и дори имал признанието на Стефан Цанев. "Ще оставя таз' папка, да се види как Спас папка". Изберете си: "Или сте със Спас - или със нас". Това успя да съчини в ефира Велков, докато оставяше на водещия Антон Хекимян папка с документи срещу Спас Гърневски.

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 01 Февруари 2018 07:48
  Зала за 10 млн. излезе 50 млн. лв., община Пловдив продължава да налива пари в бездънната яма

  Спортната зала „Колодрума“ струва 50 млн. лв., според официалната информация на община Пловдив. През по-голямата част от времето тя стои заключена и е неизползвана. Първоначалните сметки сочеха сумата от 10 млн. лева, като необходими за изграждането на съоръжението. И днес обаче продължават да се наливат пари в бездънната яма.

 • Четвъртък, 01 Февруари 2018 07:48
  Прокуратурата с шокиращи разкрития: Преподавателят в Пловдив е бил изнасилен с бухалката, с която е убит

  Златен синджир е издърпал от шията на доцент Стефан Нейков обвиненият за убийството Илия Стоичков. В последствие бижуто е било занесено от съпругата на извършителя в заложна къща. Това съобщи в Пловдивския окръжен съд прокурорът Георги Пенев, който присъства на разглеждане на мярката за неотлонение на Стоичков.

  Представителят на държавното обвинение шокира присъстващите в залата, след като съобщи, че жертвата е с разкъсан анален отвор. В него е била пъхната бухалката, с която Стоичков е пребил до смърт 70-годишния учен. В 13:30 часа Пловдивският окръжен съд ще се произнесе по искането на прокуратурата за постоянен арест на извършителя.

 • Четвъртък, 01 Февруари 2018 07:48
  Вежди Рашидов: Божидар Димитров ме накара да откраднем Панагюрското съкровище от Пловдив, измисляше си вампири, за да помага на музеите

  „Няма да забравя как Божидар Димитров ми съобщи, че трябва да откраднем Панагюрското съкровище от Пловдив. Той беше го дал да гостува в града, но кметът се закани, че няма да го върне, а ще остане и занапред. Божидар организира акция за връщането му със специални коли, както си му е редът. С помощта на полицията съкровището се взима и се връща в София. Беше почти като кражба. Искаше да разкаже случая пред медиите. Аз му казах да не бърза, за да не стане беля. Той се пошегува - Вежди, какви крадци сме, ако няма медии“, спомни си Рашидов.

  „Уважавах , защото той беше един свободолюбив човек, който не може да се постави в рамка. Той говореше истината и дразнеше много хора. Беше колоритен и много свободолюбив. Работеше много. Музеят беше неговият живот“, допълни скулпторът. „Историята, която няма да забравя е, когато правихме Ларгото. Тогава излязоха едни умни и красиви хора, които обясняваха как трябва да стане реставрацията. В един момент Божидар Димитров излезе и проведе битка“, каза депутатът от ГЕРБ. „Уникален патриот. Божидар Димитров беше болен патриот. Всяка дума за България я оспорваше. Преживяваше емоционално всяко невярно историческо твърдение и го оспорваше“, припомни той.

  „След откриването на останките от вампир в Созопол, Димитров казваше с усмивка, че тази сензация ще помогне за издръжката на музеите“, каза Рашидов. „Трябва да се научим, че българските личности трябва да бъдат уважавани. Тепърва ще се популяризират трудовете на Божидар Димитров. Той остави ярка следа“, заяви още той.

Оставете коментар