Понеделник, 26 Февруари 2018
Четвъртък, 01 Февруари 2018 07:48

Демократът Спас Гърневски писал ода за Георги Димитров, Славчо Велков посветил стихотворение на бившия пловдивски кмет


Депутатите от ГЕРБ и от БСП Спас Гърневски и Славчо Атанасов превърнаха в зала за литературно четене студиото на БТВ. Двамата народни представители се замеряха с рими. Гърневски се гордее, че е писал ода за Георги Димитров, а Велков пък посветил цяло стихотворение на колегата си от управляващото мнозинство. "Ще оставя таз' папка, да се види как Спас папка. Или сте със Спас, или сте със нас" беше част от сутрешния репертоар на политиците.

Народните представители от ГЕРБ и БСП Спас Гърневски и Славчо Велков спретнаха сутрешно шоу с литературни елементи. Социалистът се появи с черни кожени ръкавици в студиото на БТВ. Бившият разузнавач обясни, че по този начин ще протестира срещу декларацията н а парламентарна група на ГЕРБ, която беше прочетена от Галя Захариева. В нея се казва, че социалистите от глава до пети са опръскани с кръв. „Дойдох тази сутрин с ръкавици, за да не смущавам с кървавите си ръце вашите зрители. С тях ще вляза и в парламента днес. Това е моят начин на протест“, коментира Велков. Според Спас Гърневски обаче социализмът трябва да влезе в учебниците по история, защото децата не знаели почти нищо за режима. Той се обърна към Велчев и го успокои, че никой от ГЕРБ не е обвинил именно него в убийства.

Славчо Велков пък попита как Спас Гърневски е станал капиталист. Той призова народния представител от ГЕРБ да каже как се е облажвал с роднините си, докато е бил градоначалник в Пловдив. Велков попита още, дали Спас Гърневски е писал от за Георги Димитров в списание „Димитровско знаме“ по повод 100-годишнината от раждането на вожда. Бившият пловдивски кмет не отрече и дори каза, че се гордее със стиховете. Славчо Влков пък призна, че е писал стихове за Спас Гърневски. Бившият разузнавач творял в сатиричния и еротичния жанр и дори имал признанието на Стефан Цанев. "Ще оставя таз' папка, да се види как Спас папка". Изберете си: "Или сте със Спас - или със нас". Това успя да съчини в ефира Велков, докато оставяше на водещия Антон Хекимян папка с документи срещу Спас Гърневски.

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 01 Февруари 2018 07:48
  Славчо Велков: Над министър е поискал оставката на шефа на здравната каса и го е заплашил

  "Написах писмо, в което обясних, че има възможност да не можем да заплатим до края на годината към 200 млн.на нашите западни партньори. Така рискуваме български граждани да не могат да се лекуват планово в чужбина. Нямам никакво намерение да подавам оставка. На 2 февруари съм уведомил министъра за този проблем и не съм го прескочил".

  Това обяви в сутрешния блок на БТВ проф. Камен Плочев, директор на НЗОК. Заедно с него гост беше и депутатът от БСП Славчо Велков. Двамата коментираха разразилия се скандал около здравната каса. "Аз съм тук в качеството си на човек, който познава много добре проф. Плочев от 45 години. Наричаме се братя. Не съм тук в качеството си на депутат. Аз съм този, който посъветвах проф. Плочев да не си подава оставката. Министър Кирил Ананиев не е принципал на касата. Проф. Плочев е избран от парламента. Той е предупреждавал неколкократно не само министър Ананиев, но и неговите заместници", добави народният представител.

  "Директно мен никой не ме е заплашвал. Мой приятел ми се обади обаче и ми каза, че с него е разговаряно и трябва да ми предаде, че ако не си подам оставката, държавната машина ще се задейства и аз никога повече няма да си намеря работа. Този мой приятел е използван за посредник. Този човек ми е най-добрият приятел. Въздържам се да кажа кой е този човек и откъде идват предупрежденията. Не искам да коментирам", каза още проф. Плочев. "Заплахите идват от най-високите места в управлението на държавата. Не искам да коментирам засега. Ако се стигне до оставка на проф. Плочев, тогава ще изнеса всичко, което знам. Може да се каже, че този човек, който е заплашвал, е над министър. Има желание да управлява държавата. Не е премиерът рабира се. В петък министър Ананиев също разговаря с мен по тази тема. Министърът също е пратен и може да е подведен", добави Велков. "Зам.-министър Жени Начева се бъркаше грубо в работата ми. Отменяше мои заповеди и се опитваше да кадрува, като ме караше да уволня моя заместник. Тя е председател на надзорния съвет на касата. Аз съм председател на независима институция и нямам нищо общо с изпълнителната власт. Няма да се поддам на натиск. За 4 месеца Кирил Ананиев се е срещнал един път с мен, за да ми посика оставката. Как да работя с него? Вчера разговарях с премиера. Той разбра, че нямам никакво намерение да клатя правителството и управлението. Обясних му в какво се състои пробелма. Говорихме се и се уточнихме", разкри проф. Плочев. "Това писмо не напада министъра. Няма нищо политическо в него. В него също така се вижда, че не се иска актуализация на бюджета на НЗОК. Министър Ананиев е предупреден на 2 февруари. Ако, заради този проблем почине някой български гражданин, аз ще искам оставката на министър Ананиев", закани се Велков.

 • Четвъртък, 01 Февруари 2018 07:48
  БСП-Пловдив към Нинова: Не отстъпвайте на ПЕС за Истанбулската конвенция

  Пловдивската организация на БСП подкрепи ръководството на партията да не се ратифицира Истанбулската конвенция. "В никакъв случай не отстъпвай под натиска на ПЕС и Сергей Станишев", заръчаха пловдивските социалисти на Корнелия Нинова. "Ние бяхме най-активни в кампанията против насилието над жените, но не приемаме джендър идеологията", заявиха жените социалистки. Те благодариха на парламентарната група, че внася промени в Наказателния кодекс, с които насилието става престъпление от общ характер и се увеличават наказанията. Нинова ги информира, че в петък депутатите ще предложат и създаването на кризисни центрове за пострадали от домашно насилие. "По-важно е да приемам законодателство и то да се изпълнява, за да помогнем на жертвите, както и да се погрижим за превенция”, добави тя.

  Учителки от региона изразиха недоволството си от опитите в училищата да се прокарва обучение за нестереотипни роли на пола и заявиха категорично, че няма да допуснат такова в техните часове. “Образователната реформа на ГЕРБ е катастрофа. Програмите са неадекватни, учи се Възраждане без да се е учило Средновековие. Българчетата не знаят кой е цар Калоян. Изтрива се паметта ни за история и българщина. Изопачавт се и се идеологизират исторически факти, а сега и джендър образование”, споделиха още преподавателите. По думите им едно цяло поколение се осакатява, то няма да знае род и няма да има ценности. “На всяка цена трябва да защитим децата си. Няма да отстъпя под натиска. Бъдете спокойни. На нашата позиция са президентът, Православната църква и другите вероизповедания, българската интелигенция от академици и уважавани общественици, хората, които защитават семейните ценности и морал”, заяви Корнелия Нинова. В дискусията бе изтъкнато, че държави, които често се дават за положителен пример, като Великобритания, Унгария, САЩ и други още не са ратифицирали конвенцията. “Това е ценностен избор и българският народ показа, че може да бъде силен, когато пази ценностите си”, обобщи Нинова.

  Това е първата от поредицата срещи, които предстоят на председателя на БСП в страната.
  В срещата участие взеха зам.-председателят на БСП Кирил Добрев, с който присъстващите коментираха организационни въпроси и подготовката за местните избори, както и областният председател на партията Георги Гергов и председателят на пловдивските социалисти Красимир Трифонов.

 • Четвъртък, 01 Февруари 2018 07:48
  Славчо Велков: ГЕРБ да внимава, да не ги клъвне смокът

  Народните представители приеха предложението на ГЕРБ до 31 март виcепремиерът Томислав Дончев да представи в парламента Доклад за текущото състояние на електронното управление. Депуrатите възпожиха на Томислав Дончев и да внесе в Народното събрание Ежегоден отчет и Годишен план за развитието на информационните ресурси, след като бъдат приети от Министерски съвет. Предпожението на ПГ на "БСП за България" да се създаде комисия, която да направи прегпед на средствата за епекТронното управление, беше отхвърлено. От левицата настояха за цяпостен анализ на причините за масовото разхищение на средства. Депутатьт от ГЕРБ Апександър Ненков заяви: "Един от най-галемите проблеми на електронното управление са самите администрации". "Ние като законодатепи, за да облекчим гражданите, трябва да видим по какъв начин да накараме самите администрауии да направят крачка напред". От трибуната се изказа и Тома Биков, според когото може да ни удари тока, ако прибързаме със закона. Депутатът от БСП Славчо Велков отговори и заяви, че не е хубаво да се плаши с ток, защото високото напрежение убив. В края на изказването си той заяви: "Внимавайте. Този, който плаши с тока, да внимава да не го клъвне смокът". 

Оставете коментар