Вторник, 18 Декември 2018
Четвъртък, 01 Февруари 2018 07:48

Демократът Спас Гърневски писал ода за Георги Димитров, Славчо Велков посветил стихотворение на бившия пловдивски кмет


Депутатите от ГЕРБ и от БСП Спас Гърневски и Славчо Атанасов превърнаха в зала за литературно четене студиото на БТВ. Двамата народни представители се замеряха с рими. Гърневски се гордее, че е писал ода за Георги Димитров, а Велков пък посветил цяло стихотворение на колегата си от управляващото мнозинство. "Ще оставя таз' папка, да се види как Спас папка. Или сте със Спас, или сте със нас" беше част от сутрешния репертоар на политиците.

Народните представители от ГЕРБ и БСП Спас Гърневски и Славчо Велков спретнаха сутрешно шоу с литературни елементи. Социалистът се появи с черни кожени ръкавици в студиото на БТВ. Бившият разузнавач обясни, че по този начин ще протестира срещу декларацията н а парламентарна група на ГЕРБ, която беше прочетена от Галя Захариева. В нея се казва, че социалистите от глава до пети са опръскани с кръв. „Дойдох тази сутрин с ръкавици, за да не смущавам с кървавите си ръце вашите зрители. С тях ще вляза и в парламента днес. Това е моят начин на протест“, коментира Велков. Според Спас Гърневски обаче социализмът трябва да влезе в учебниците по история, защото децата не знаели почти нищо за режима. Той се обърна към Велчев и го успокои, че никой от ГЕРБ не е обвинил именно него в убийства.

Славчо Велков пък попита как Спас Гърневски е станал капиталист. Той призова народния представител от ГЕРБ да каже как се е облажвал с роднините си, докато е бил градоначалник в Пловдив. Велков попита още, дали Спас Гърневски е писал от за Георги Димитров в списание „Димитровско знаме“ по повод 100-годишнината от раждането на вожда. Бившият пловдивски кмет не отрече и дори каза, че се гордее със стиховете. Славчо Влков пък призна, че е писал стихове за Спас Гърневски. Бившият разузнавач творял в сатиричния и еротичния жанр и дори имал признанието на Стефан Цанев. "Ще оставя таз' папка, да се види как Спас папка". Изберете си: "Или сте със Спас - или със нас". Това успя да съчини в ефира Велков, докато оставяше на водещия Антон Хекимян папка с документи срещу Спас Гърневски.

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 01 Февруари 2018 07:48
  Повдивски инженеринг – ремонтът на пл. „Централен” се оскъпи с 5,6 млн. и достигна 18 млн. лева

  Милиони левове се усвояват без предварително изготвени проекти и количествено-стойностни сметки

 • Четвъртък, 01 Февруари 2018 07:48
  Гафове на тържествата в Пловдив - възкресиха Ангелакова, Тотев срича като първолак, Марешки се препоти за венеца си

  Тържествата по повод Съединението в Пловдив не минаха без гафове. Кметът на града Иван Тотев едва прочете речта си, запъвайки се и сричайки сякаш я чете за първи път, като обяви, че Съединението ни е националният празник на България. Примерът на градоначалника с лапсусите прихванаха и дикторите на тържеството. Докато обявяваха венците, които се поднасяха, същите те объркаха името на министърката на туризма Николина Ангелкова, като я прекръстиха на великата ни оперна певица Ангелакова, която ни напусна тази година. 

  Това обаче не направи особено впечатление, защото всички погледи на журналистите бяха вперени във венеца на Веселин Марешки, който също беше сред гостите. Докато го носеха войниците, Марешки няколко пъти се припоти от притеснение. Припомняме, че партия "Воля" има горчивия опит с официалните надписи, след като на венец изписа "зам.-прецедател". В социалните мрежи дори започнаха майтапи, че този път Марешки е взел в Пловдив учителката си по български език.

  На честванията присъстваха още председателите на ПГ на ГЕРБ и на БСП Цветан Цветанов и Корнелия Нинова, както и зам.-председателят на НС Явор Нотев. Сред гостите, които изслушаха речта на президента Румен Радев имаше още депутати, политици, сред които и бившият президент Петър Стоянов. 

 • Четвъртък, 01 Февруари 2018 07:48
  Славчо Велков: Напрежението в кабинета е огромно, то се вижда и няма да престане със снощния съвет

  Предсрочни избори при всички случаи ще има. Ако продължава усиленото производство на скандали, не дай си боже такива, свързани с кръв, това ще стане още следващата година. Това прогнозира пред БТВ депутатът от БСП Славчо Велков по повод напрежението в управляващата коалиция.

  „Това е поредният път на изпускане на парата от предпазния клапан на управляващите, но рано или късно котелът ще гръмне”, заяви той.

  Според него ГЕРБ са в средата на пътя към края си. Не мога да кажа дали Валери Симеонов трябва да подаде оставка, но напрежението там е огромно, то се вижда и няма да престане със снощния съвет, смята депутатът от БСП.

  По думите му коалиционният съвет на управляващите вчера ясно е показал, че в управлението се остава на всяка цена.

  Стотици са смъртоносните капани като Своге, предупреди още депутатът по повод трагедията с автобусната катастрофа, при която загинаха 17 души.

Оставете коментар