Четвъртък, 24 Май 2018
Четвъртък, 01 Февруари 2018 07:48

Демократът Спас Гърневски писал ода за Георги Димитров, Славчо Велков посветил стихотворение на бившия пловдивски кмет


Депутатите от ГЕРБ и от БСП Спас Гърневски и Славчо Атанасов превърнаха в зала за литературно четене студиото на БТВ. Двамата народни представители се замеряха с рими. Гърневски се гордее, че е писал ода за Георги Димитров, а Велков пък посветил цяло стихотворение на колегата си от управляващото мнозинство. "Ще оставя таз' папка, да се види как Спас папка. Или сте със Спас, или сте със нас" беше част от сутрешния репертоар на политиците.

Народните представители от ГЕРБ и БСП Спас Гърневски и Славчо Велков спретнаха сутрешно шоу с литературни елементи. Социалистът се появи с черни кожени ръкавици в студиото на БТВ. Бившият разузнавач обясни, че по този начин ще протестира срещу декларацията н а парламентарна група на ГЕРБ, която беше прочетена от Галя Захариева. В нея се казва, че социалистите от глава до пети са опръскани с кръв. „Дойдох тази сутрин с ръкавици, за да не смущавам с кървавите си ръце вашите зрители. С тях ще вляза и в парламента днес. Това е моят начин на протест“, коментира Велков. Според Спас Гърневски обаче социализмът трябва да влезе в учебниците по история, защото децата не знаели почти нищо за режима. Той се обърна към Велчев и го успокои, че никой от ГЕРБ не е обвинил именно него в убийства.

Славчо Велков пък попита как Спас Гърневски е станал капиталист. Той призова народния представител от ГЕРБ да каже как се е облажвал с роднините си, докато е бил градоначалник в Пловдив. Велков попита още, дали Спас Гърневски е писал от за Георги Димитров в списание „Димитровско знаме“ по повод 100-годишнината от раждането на вожда. Бившият пловдивски кмет не отрече и дори каза, че се гордее със стиховете. Славчо Влков пък призна, че е писал стихове за Спас Гърневски. Бившият разузнавач творял в сатиричния и еротичния жанр и дори имал признанието на Стефан Цанев. "Ще оставя таз' папка, да се види как Спас папка". Изберете си: "Или сте със Спас - или със нас". Това успя да съчини в ефира Велков, докато оставяше на водещия Антон Хекимян папка с документи срещу Спас Гърневски.

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 01 Февруари 2018 07:48
  Арестуваните от Здравната каса в Пловдив откраднали над 1 млн. лв.

  Пловдивските служители на Регионалната здравноосигурителна каса, които вчера бяха задържани при акция на прокуратурата в Пловдив, са присвоили над 1 млн. лв. от Здравната каса.

  Измама е извършена с имената на реални пациенти, включени в програмата за новото скъпоструващо лечение на хепатит С.

  В схемата са участвали няколко души, като основен инициатор на документната измама е фармацевт, собственик на няколко аптеки. За година е създал три фантомни аптеки, които съществуват само по документи, но пък имат назначен помощник фармацевт. Директорът на РЗОК Иван Деспотов е приемал дублирани рецепти на имената на реални хора, изпращали са исканията до НЗОК и са получавали парите всеки месец. Пациентите не са останали без лечение – те са взимали медикаментите си от други аптеки.

  Присвоените средства са достатъчни за лечението на още двама души.

  В схемата участва и още едно лице, което се води социално слабо, но е участвало в създаването на трите фантомни аптеки.

  Схемата е станала възможна заради несъвършенства на софтуера на НЗОК. Разследването е установило, че две програми се разминават във времето, така че контролът на изписаните лекарства се осъществява до три месеца след тяхното получаване.

 • Четвъртък, 01 Февруари 2018 07:48
  Арестуваха петима служители на здравната каса в Пловдив с подкуп от 50 000 лв.

  Задържането им прилича на зрелищната акция срещу Десислава Иванчева в центъра на столицата. 

  Петима служители на здравната каса в Пловдив са арестувани заради получаване на подкуп. Те са задържани по примера на Десислава Иванчева. В единия са намерени 50 000 лева белязани пари. Сумата е в банкноти от 50 лева. Припомняме, че по същия начин беше арестувана и кметицата на столичния квартал "Младост" Десислава Иванчева. Тя беше хваната в центъра на София и държана 5 часа от службите пред спортната палата. Полицаи към 16:00 часа все още броят парите, които са хванали в Пловдив. 

  Очаквайте подробности!

 • Четвъртък, 01 Февруари 2018 07:48
  Скандал на Паметника на Съветската армия: Славчо Велков щеше да набие репортер на Волен

  Пред Паметника на Съветската армия, където дойдоха стотици българи и руснаци, а сред тях и представители на БСП и АТАКА. Цветя поднесоха и Волен Сидеров, заедно със своите депутати, както и Корнелия Нинова.

  Репортер от телевизията на Сидеров "Алфа" издразни червените с провокативни въпроси от рода на това, че нямат право да са пред паметника. Младежът навирал микрофона си към Корнелия Нинова, Георги Свиленски и Калоян Паргов, дърпал цветята, след което застанал пред тях на стълбите на паметника точно преди поднасянето на венците в опит да им препречи пътя, разказаха участници в мелето.

  Тогава именно се повишил градусът на напрежението и репортерът е бил грубо издърпан от социалистите, които посегнали и към микрофона му. В мелето особено се е раздал Славчо Велков, е видно от снимките. "Полиция, полиция! Къде е полицията? Бият ме! Взимат ми микрофона, викал репортерът на АЛФА Николай Караколев, заклещен от двете страни от Велков и Паргов, съобщи Канал 3. Младежът е бил изведен по-късно от организаторите на тържеството, а хората подвиквали, че АТАКА пак се излагат с техните изпълнения.

Оставете коментар