Вторник, 16 Октомври 2018
Четвъртък, 08 Февруари 2018 10:48

Ген. Атанасов: Докато парите ни отиват в олигарсите, няма да видим Шенген

Подкрепяме България да се присъедини към Шенген и оценяваме положените усилия, но още работа трябва да се свърши. Това каза преди дни холандският премиер Марк Рюте по време на официалната си визита у нас.

След посещението му веднага се запитахме къде са пробойните, които ни спират по пътя за Шенген, какво очаква от нас Европа и кога ще бъде премахнат граничният контрол за България?

"Това е тежък провал за България. Имаме кардинален проблем с националната сигурност. Това, което ни спъва е непрозрачното еднолично разпределение на общите ни пари, които отиват в джобовете на олигарсите", заяви лидерът на ДСБ генерал Атанас Атанасов. "От 11 години сме в ЕС и не сме в Шенген, не сме в еврозоната и не сме в банковия съюз, а също така върху нас има мониторинг. Всичко това са факти, които показват недоверието на западните ни партньори към нас“, изтъкна гостът.

"Западните ни партньори показват, че „татко ще ни купи колело, но някой друг път“. Много мощно се прикрива у нас, но в много авторитетни западни издания, беше перифразиран националният ни девиз – от "Съединението прави силата" в "Корупцията прави силата".

Шенген освен граничен контрол, означава обмен на разузнавателна информация между институциите за сигурност. Те нямат доверие към нас“, посочи ген. Атанасов. По негови думи Народното събрание е обезличено, тъй като от него нищо не зависи и реална работа там не се върши. То предлагало, продължи още политикът, зрелища на хората.

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 08 Февруари 2018 10:48
  ДСБ: Властта ни събира близо 2 млрд. лв. повече предизборно

  Властта се кани да събере между 1,5 и 2 млрд. лв. повече от българското население, които да разпредели през следващата година за още експлоатация на властови механизми. Тези пари ще бъдат събирани, за да може в изборната година да се купуват власт и влияние. Това показват изчисленията на Демократична България, с които лидерът на ДСБ Атанас Атанасов откри днешния брифинг на коалицията.

  Важно е как се управляват парите у нас. Близо 2 млрд. повече пари искат да съберат от хората, да ползват в предизборната година. Защо трябва да се вдига данъчната тежест върху населението, когато се твърди, че има пари, пита Атанасов.

  Според Владислав Пенев новата данъчна тежест ще стане с вдигане на осигурителните прагове, здравните вноски, увеличаване на максималния осигурителен праг.

  Повишаването на максималния осигурителен праг удря върху тези хора, които се надяваме да останат и да работят тук. Това са хората с легални доходи, които не са част от сивата икономика. Тези хора трябва да ги пазим като писани яйца, защото на тях разчитаме за националния просперитет, каза Пенев.

  Според Момчил Якимов от екипа за малки и средни предприятия на Демократична България мотивът за отказ от реформи е дошъл още през 2010 г. от бившия и настоящ премиер Бойко Борисов.

  Един от начините за това усещане е липсата на прозрачно управление на финансите. Първо да има реформи. След това да се мисли дали трябва да се покачват данъците, смята бившият правосъден министър Христо Иванов от служебния кабинет "Близнашки" и в началото на кабинета "Борисов-2".

 • Четвъртък, 08 Февруари 2018 10:48
  Какво работи Борисов, Тодор Живков беше по-скромен!

  Борисов казва "ние откриваме зали, паркове... работим". Въпросът ми е в какво се състои работата ОТКРИВАМ? И ако някакъв орган трябва да приеме завършването на даден обект, то каква е функцията на премиера в тези случаи?!

  А бе, пиле щарено от Банкя, нямаш никакъв срам. Рязането на ленти работа ли е?! Или понеже не може да разкажеш за тежкия ти труд да разпределяш порциите, компенсираш с разходки по строителните обекти на получателите на тези порции. Тодор Живков беше по-скромен от теб!

  Атанас Атанасов, фейсбук

 • Четвъртък, 08 Февруари 2018 10:48
  Всяка нова администрация е хранилка за номенклатурата на властта

  Любимата песен на Борисов е "Батальонът се строява". При всяка драма и скандал за властта като решение се предлага откриване на... нова администрация. Нова хранилка за номенклатурата на властта.

  Драги властници, не откриване, а закриване на администрация е необходима. При вашите управления сте я увеличили с над 120 хил. души, а качеството на държавата драматично се е сринало. Назначавате си избиратели.

  Г-н Борисов, истинското решение е да ви пуснем любимата песен "Батальонът се строява за последен път"!

  Атанас Атанасов, фейсбук

Оставете коментар