Неделя, 19 Август 2018
Четвъртък, 08 Февруари 2018 10:48

Ген. Атанасов: Докато парите ни отиват в олигарсите, няма да видим Шенген

Подкрепяме България да се присъедини към Шенген и оценяваме положените усилия, но още работа трябва да се свърши. Това каза преди дни холандският премиер Марк Рюте по време на официалната си визита у нас.

След посещението му веднага се запитахме къде са пробойните, които ни спират по пътя за Шенген, какво очаква от нас Европа и кога ще бъде премахнат граничният контрол за България?

"Това е тежък провал за България. Имаме кардинален проблем с националната сигурност. Това, което ни спъва е непрозрачното еднолично разпределение на общите ни пари, които отиват в джобовете на олигарсите", заяви лидерът на ДСБ генерал Атанас Атанасов. "От 11 години сме в ЕС и не сме в Шенген, не сме в еврозоната и не сме в банковия съюз, а също така върху нас има мониторинг. Всичко това са факти, които показват недоверието на западните ни партньори към нас“, изтъкна гостът.

"Западните ни партньори показват, че „татко ще ни купи колело, но някой друг път“. Много мощно се прикрива у нас, но в много авторитетни западни издания, беше перифразиран националният ни девиз – от "Съединението прави силата" в "Корупцията прави силата".

Шенген освен граничен контрол, означава обмен на разузнавателна информация между институциите за сигурност. Те нямат доверие към нас“, посочи ген. Атанасов. По негови думи Народното събрание е обезличено, тъй като от него нищо не зависи и реална работа там не се върши. То предлагало, продължи още политикът, зрелища на хората.

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 08 Февруари 2018 10:48
  Методи Андреев пред BIG5: Путин показа къде е мястото на Борисов, който само в ЕС на пияния Юнкер може да е голям международник и велик политик

  Руският президент посрещна Бойко Борисов не като председател на ЕС, а като портиер, както самият български премиер се държа в Москва. ГЕРБ е основният наемник на олигархията, а Волен Сидеров и Красимир Каракачанов са маши в ръцете на коалиционните си партньори. Поправката „Домусчиев“ категорично е минала със съгласието на премиера. Подобни важни решения не могат да се вземат без одобрението на вожда. В България няма как да има нов проект, който да не е съгласуван с олигарсите, които държат медиите, каза пред BIG5 бившият депутат Методи Андреев. 

 • Четвъртък, 08 Февруари 2018 10:48
  Атанас Атанасов предлага американски модел и лимит на премиерите

  Лидерът на ДСБ Атанас Атанасов предложи премиерът и кабинетът му да имат право само на два мандата - по четири години, което преминава през промяна на конституцията. Според него Бойко Борисов е обсебен от партийна номенклатура и е крайно време да си ходи от "Дондуков" 1. 

 • Четвъртък, 08 Февруари 2018 10:48
  Атанас Атанасов: Борисов, подавай оставка! Заради теб от запад ни подритват, на изток направо ни наритват!

  Лидерът на ДСБ Атанас Атанасов написа гневен коментар във фейсбука си: "Много искам да съм сериозен и възпитан! Затова кратко... Борисов, подавай оставка и си отивай. Защото заради тебе на запад ни подритват, а на изток направо ни наритват!"

  Припомняме, че премиерът беше на посещение в Москва и се срещна с премиера Дмитрий Медведев и с президента Владимир Путин. С руския държавен глава българският министър-председател се разбра Турски поток да завива към нашата страна. Срещата беше двучасова, което е извън протокола. Борисов промени плановете си и не остана още във федерацията, както планираше, а си пристигна в България след изтощителните разговори с Владимир Путин. Според някои анализатори, страната ни се опитва да играе на всички фронтове, което може да се окаже руска рулетка. Други смятат, че премиерът води проруска политика, което също е опасно заради членството ни в ЕС. Има и политолози, които се изказват по-умерено и считат, че посещението на Борисов в Кремъл е логично, като председател на Европейския съвет. 

Оставете коментар