Неделя, 16 Декември 2018
Вторник, 27 Февруари 2018 17:30

Борисов се закани: Този път няма да подавам оставка заради тока, ще разнищя случая

Премиерът Бойко Борисов заяви, че нито ГЕРБ, нито той по някакъв начин, участват или имат отношение към сделката за ЧЕЗ. Той е категоричен, че „този път оставки няма да има”.

„В един момент се получава, че аз или правителството участваме в задкулисна, тъмна сделка. Не само, че не участваме – ние нямаме влияние и отношение към тази сделка”, допълни Борисов.

Той припомни ситуацията, когато заради високи сметки за ток беше свалено неговото правителство и на власт дойде Пламен Орешарски.

„Тези хора с това, че забавиха фактурите на времето и се натрупаха огромни сметки на хората, следващите години стана ясно, че не е било така. Ние подадохме оставка. Сега в обществоното пространство се насажда усещането, и то много планирано и точно, че някаква Гинка от Пазарджик, стоейки някой от нас най-вероятно зад нея, прави една такава сделка”, коментира Борисов.

По-рано през деня премиерът поиска от чешкия премиер Андрей Бабиш всички документи за сделката за ЧЕЗ, която е станала на чешка земя.

„Като разгледах това, което премиерът на Чехия ми е изпратил, виждам руско-грузински офшорки, руски банки, български… И то от тези, които и преди, по някаква причина, са имали проблеми”, коментира Борисов.

Той отказа да каже, имената на банките, посочени в документите от Бабиш.

„Този път оставки няма да има и им обещавам на тези хора да ги разнищя този път до край”, закани се Борисов.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар