Петък, 21 Септември 2018
Четвъртък, 01 Март 2018 08:13

Валери Симеонов: Теменужка Петкова трябваше да подаде оставка преди сделката с ЧЕЗ, тя беше само повод за оттеглянето й

Коалицията ни скърца и ще продължава да е така, защото това е нормално работно състояние. Държавата не трябваше да се меси в сделката с ЧЕЗ. Нито Волен, нито Борисов, нито арменският поп могат да ми забранят да влияя на депутатите си.

„Сделка с ЧЕЗ все още няма. Банките са дали хвърчащи листи, които не означават отпуснати пари за Гинка. По-опасна е компетентността на купувачката. Тя е управлявала 20 мегавата от фотоволтаици. Няма сценарий за сваляне на правителството. Не мисля, че Чехия ще тръгне да се занимава с нашия кабинет. Става въпрос за сделка. Друг е въпросът каква информация имаме за нея“. Това заяви пред BGonAir вицепремиерът Валери Симеонов.

„Сделката върви повече от година. От тази гледна точка, министерството не е длъжно да знае всичко. Днес сме поканили ДАНС. Може да имат информация, която не трябва да оповестяват. Не съм голям фен на ДАНС заради доклада за оградата, дори вчера ги критикувах за оградата, но е редно да ги изслушаме. Нямам информация за данните, които е получил от Чехия Бойко Борисов. Компанията ЧЕЗ е теглила кредит от 100 млн. евро, който трябва допълнително да се плати от новите собственици. Не беше време Теменужка Петкова да подава оставка. Ако трябваше да си ходи, то можеше да го направи преди сделката, а не след нея. Сега пред хората излиза, че има договорки. Познавам я, тя е честен човек и няма да вземе един лев. Петкова изпитва трудности в едно от най-трудните министерства, в което не се правят реформи. На този етап от политическия съвет решихме да не я приемаме на този етап, докато не стане ясна картината“, каза още лидерът на НФСБ.

„Опозицията иска да ни компрометира, защото това ѝ е работата. Тази сделка с ЧЕЗ държавата трудно ще я спре. Включително и КЕВР няма причина да я прекрати. По силата на закона правителството не трябва да се меси в търговска дейност. Опитваме се иначе да премахнем неприкосновеността на сделките“, каза още Симеонов.

„Не следя отблизо дейността на ДПС. Все едно да ме питате какво се случва във „Воля“. ДПС е партия в упадък, която е вредна за България. Когато няма начин да оправим проблемите си в коалицията, е неизбежно това да се случва през медиите. Имахме политически съвет с ГЕРБ. Коалицията ни скърца и ще продължава да е така. Това е нормално работно състояние. Не може Волен Сидеров, Бойко Борисов или арменският поп да ми забранят да влияя на моите депутати. Аз например не мога да кажа на Сидеров да не се бърка в изпълнителната власт. Напротив, да се бърка, ние сме отворени за предложения и идеи. Може да ходим, може и да не ходим на евроизборите заедно. Все още говорим за нероден Петко“, каза още вицепремиерът.

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 01 Март 2018 08:13
  Рокадите на "Дондуков" 1 разсмяха до припадък Данаил Кирилов на трибуната в НС, бившият кмет на Пловдив го пита защо му чете траурни речи

  Депутатът от ГЕРБ Данаил Кирилов не можа да спре смеха си една минута от трибуната на Народното събрание, докато представяше новите кандидатури в Министерски съвет. Припомняме ви, че трима министри си тръгват заради трагедията с автобуса край Своге. 

  Когато стигна до Валентин Радев и до дейността му като министър на МВР, Кирилов се разсмя от подвикванията на колегите му от БСП и от ГЕРБ. Той не можа да се спре, но след минута се стегна и продължи монотонната реч. Бившият кмет на Пловдив Славчо Атанасов му направи забележка, че не е направил експозиция, а е дръпнал траурна реч. Той защити старите министри и заяви, че от НФСБ няма да подкрепят промените.  

 • Четвъртък, 01 Март 2018 08:13
  Тайнствена българска енергийна делегация посети през уикенда Виена

  Хора от екипа на Теменужка Петкова са на път да предизвикат поредния скандал в държавата. Десет българи са отседнали в един от най-скъпите хотели в Европа. Зам.-министърът на енергетиката Красимир Първанов и екипът му не казват защо са били на тузарска командировка.

 • Четвъртък, 01 Март 2018 08:13
  Десетки хиляди излизат на протест срещу властта

  Българи, които живеят в чужбина, се събират на протест в София на 16 септември с искане за смяна на системата за управление и на правителството. В Националния пресклуб на БТА Емил Русанов - издател на вестник "Будилник", заяви днес, че българи от страната също ще се включат. Зад протеста стоят 34 000 души, той е под наслов "Оставка, съд и смяна на системата", уточни той.

  Според него и сподвижниците му България трябва да се управлява по швейцарски модел - всички на ръководни постове в държавата да бъдат избирани пряко. Проектът се финансира от платформа с дарения, като до момента са събрани малко над 1000 британски лири, каза още Русанов (информация за дарителите се предоставя в интернет страницата на събитието). Росен Миленов заяви, че с протеста се иска оставката на правителството, но не и разпускане на парламента, за да бъде гласуван кабинет, предложен от участниците в протеста.

  Според него и сподвижниците му България трябва да се управлява по швейцарски модел - всички на ръководни постове в държавата да бъдат избирани пряко. Проектът се финансира от платформа с дарения, като до момента са събрани малко над 1000 британски лири, каза още Русанов (информация за дарителите се предоставя в интернет страницата на събитието). Росен Миленов заяви, че с протеста се иска оставката на правителството, но не и разпускане на парламента, за да бъде гласуван кабинет, предложен от участниците в протеста.

  "Това правителство ще инициира референдуми", каза той. По информация на организаторите на събитието във Фейсбук протестът ще се проведе от 12:00 до 22:00 часа пред Народното събрание и от 11:00 часа "пред всички български посолства по света". Инициаторите пишат:

  "Българите от цял свят се завръщат да свалят престъпното правителство на Борисов и да потърсят сметка на всички национални предатели и управляващи мафии от 1989 г. досега. Протестът е безсрочен до оставка на правителството. Не преговаряме с престъпници! Национален и световен протест-ултиматум!

Оставете коментар