Събота, 23 Юни 2018
Четвъртък, 01 Март 2018 08:13

Валери Симеонов: Теменужка Петкова трябваше да подаде оставка преди сделката с ЧЕЗ, тя беше само повод за оттеглянето й

Коалицията ни скърца и ще продължава да е така, защото това е нормално работно състояние. Държавата не трябваше да се меси в сделката с ЧЕЗ. Нито Волен, нито Борисов, нито арменският поп могат да ми забранят да влияя на депутатите си.

„Сделка с ЧЕЗ все още няма. Банките са дали хвърчащи листи, които не означават отпуснати пари за Гинка. По-опасна е компетентността на купувачката. Тя е управлявала 20 мегавата от фотоволтаици. Няма сценарий за сваляне на правителството. Не мисля, че Чехия ще тръгне да се занимава с нашия кабинет. Става въпрос за сделка. Друг е въпросът каква информация имаме за нея“. Това заяви пред BGonAir вицепремиерът Валери Симеонов.

„Сделката върви повече от година. От тази гледна точка, министерството не е длъжно да знае всичко. Днес сме поканили ДАНС. Може да имат информация, която не трябва да оповестяват. Не съм голям фен на ДАНС заради доклада за оградата, дори вчера ги критикувах за оградата, но е редно да ги изслушаме. Нямам информация за данните, които е получил от Чехия Бойко Борисов. Компанията ЧЕЗ е теглила кредит от 100 млн. евро, който трябва допълнително да се плати от новите собственици. Не беше време Теменужка Петкова да подава оставка. Ако трябваше да си ходи, то можеше да го направи преди сделката, а не след нея. Сега пред хората излиза, че има договорки. Познавам я, тя е честен човек и няма да вземе един лев. Петкова изпитва трудности в едно от най-трудните министерства, в което не се правят реформи. На този етап от политическия съвет решихме да не я приемаме на този етап, докато не стане ясна картината“, каза още лидерът на НФСБ.

„Опозицията иска да ни компрометира, защото това ѝ е работата. Тази сделка с ЧЕЗ държавата трудно ще я спре. Включително и КЕВР няма причина да я прекрати. По силата на закона правителството не трябва да се меси в търговска дейност. Опитваме се иначе да премахнем неприкосновеността на сделките“, каза още Симеонов.

„Не следя отблизо дейността на ДПС. Все едно да ме питате какво се случва във „Воля“. ДПС е партия в упадък, която е вредна за България. Когато няма начин да оправим проблемите си в коалицията, е неизбежно това да се случва през медиите. Имахме политически съвет с ГЕРБ. Коалицията ни скърца и ще продължава да е така. Това е нормално работно състояние. Не може Волен Сидеров, Бойко Борисов или арменският поп да ми забранят да влияя на моите депутати. Аз например не мога да кажа на Сидеров да не се бърка в изпълнителната власт. Напротив, да се бърка, ние сме отворени за предложения и идеи. Може да ходим, може и да не ходим на евроизборите заедно. Все още говорим за нероден Петко“, каза още вицепремиерът.

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 01 Март 2018 08:13
  Илиян Василев: Гинка легитимира парите на топ политици и на организираната престъпност със схема за пране на пари

  Каква е логиката българските банки да участват с парите на български вложители през кредити, обезпечени с пари от офшорна класическа схема на пране да финансират сделка, при която истинските собственици остават зад кадър, а посредникът - фасадата Инерком, печели комисионни.

 • Четвъртък, 01 Март 2018 08:13
  Цензура: Режат кабели и махат кабелна мрежа на СКАТ в Бургас след предаване на Бареков и Байрактаров!

  След излъчването на предаването "Бареков и Байрактаров без цензура" в Бургас започна премахването на незаконна кабелна мрежа на СКАТ. От свои източници BNews разбра, че основната причина е изнесената информация за незаконни строежи на фирми, собственост на вицепремиера Валери Симеонов, съобщава сайтът Bnews.bg.

  Припомняме, че първият журналистически материал на Димитър Байрактаров в предаването завършва с надписите "следва продължение". На ГЕРБ вече им било писнало да си затварят очите за незаконните въздушни кабели на СКАТ и са започнали премахването им, което е било спряно през 2014 г. заради подкрепата на Патриотичния фронт за правителството на Борисов-2.

  Тези действия на община Бургас са и основание да се смята, че управляващата коалиция е пред разпад. Неадекватното поведение на Симеонов нанася сериозни вреди върху имиджа на ГЕРБ, а в същото време все повече започват да излизат факти за злоупотреба с власт от страна на Симеонов.

  Точно такъв пример бе излъчен в предаването на Бареков и Байрактаров, където се оказа, че фирма на Валери Симеонов не само, че не е премахнала незаконна пристройка на хотел, но дори е достроила незаконния строеж.

 • Четвъртък, 01 Март 2018 08:13
  Симеонов бесен на Борисов, прескочили го за оставката на Росица Димитрова. Не било работа на майките да питат колко струва билетът й до Ню Йорк

  „На майките не им е работа колко струва самолетният билет на зам.-министърката”. Това заяви вицепремиерът Валери Симеонов пред по повод случая с Росица Димитрова, която пътува за 8 300 лв. до САЩ. Днес оставката ѝ беше приета от премиера. Симеонов обясни, че не е съгласен с напускането й и, че тя е пожертвана от Бойко Борисов. 

Оставете коментар