Четвъртък, 13 Декември 2018
Четвъртък, 08 Март 2018 08:38

Андрей Райчев: Щом правителството започна да прави скандали от нищото, вече мирише на избори

ГЕРБ и БСП започнаха да говорят с предизборна реторика. ДПС е ранено в сърцето и не иска нов парламент, защото рискува от средна партия да се превърне в малка формация.  Борисов се ядосва, защото по време на жътва в ЕС не събира снопи, а има скандал в кухнята с жената.

„Не скандалът с ЧЕЗ драсна клечката на правителството и бурето с барут. От няколко месеца сме свидетели на скандали. Случаят с ЧЕЗ беше потулен от скандала с руския патриарх. Щом проблемите започват да се правят от нищо, мирише на избори". Това заяви пред BGonAir социологът Андрей Райчев. Той коментира забележката на Светослав Иванов от ГЕРБ, който преди това в студиото се заяде, че в сайта на БСП няма снимки от вчерашните протести. 

"ГЕРБ и БСП започнаха да говорят предизборно. Стилът на Бойко Борисов винаги е бил да дава назад и в поведението му няма нищо изненадващо. Той не е човек, който ще управлява на всяка цена. Подвижен е, два пъти е слизал от властта, затова и оставката му е в джоба. В момента страната ни в ситуация на жътва като председател в ЕС. Вместо да събира снопите обаче, има скандал в кухнята с жената. Не мога да кажа, дали БСП е алтернатива, но е опозиция, която смени президента и председателя на парламента. Социалистите са страшно силна опозиция, което не означава, че на всяка цена може да управлява. Досега е поставила 4-5 въпроса, които диктуват дневния ред. Въпросът е защо Бойко Борисов поиска оставката на Теменужка Петкова, след което си промени позицията. Скандалът е голям. Няма начин да не разберем какво е целял премиерът с тези ходове. Още през 2013 г. имаше протести и се очакваше раждането на новото СДС. Това не се случи, защото виждахме по площадите хора като Яне Янев и Николай Бареков, но в протестите им нямаше идеи. ДПС е ранено в сърцето след историята с Лютви Местан. За тях не са трудни парламентарните избори, а местният вот догодина. Изобщо не мисля, че в момента ДПС иска да влиза в избори и да се преброява, за да не се превърне от средна парти в малка формация", каза още Райчев. 

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 08 Март 2018 08:38
  40,45% готови с вот за президентска партия, рейтингът на Слави пада

  На въпрос „Бихте ли гласували за партия на президента Радев?”, 40,45% от запитаните софиянци отговарят утвърдително. За месец подкрепата е нараснала с 2%.

  Евентуалният вот за партия на Слави Трифонов от 22% е паднал на 19%. С такъв резултат е и подкрепата за евентуална партия на Мая Манолова.

  Резултатите са от представителното за София проучване на „Авенир”, направено в понеделник.

  Засега никой от тримата – Радев, Трифонов и Манолова – не е обявил категорично намерение за създаване на своя партия. Президентът дори ясно отхвърли тази идея в последното си интервю пред „Панорама”.

  Данните за официално цитираната като номинация за кмет Мая Манолова сочат нейния реален собствен процент одобрение извън резултата на БСП, което при сбор на двата електората (на Манолова и БСП) , би я превърнало в сериозен кандидат за спечелване на изборите или поне сигурен участник във втори тур, което червените не са постигали от 2005 г. 

 • Четвъртък, 08 Март 2018 08:38
  За безчестието на Строителната камара

  Любомир Кольовски: Ситуацията внушава, че гузният обикновено бяга негонен

 • Четвъртък, 08 Март 2018 08:38
  Борисов: Оправете казармите, да добият нормален вид!

  Правителството отпусна още 33,4 милиона предимно за ремонт на сградния фонд на армията

Оставете коментар