Събота, 23 Юни 2018
Четвъртък, 08 Март 2018 08:38

Андрей Райчев: Щом правителството започна да прави скандали от нищото, вече мирише на избори

ГЕРБ и БСП започнаха да говорят с предизборна реторика. ДПС е ранено в сърцето и не иска нов парламент, защото рискува от средна партия да се превърне в малка формация.  Борисов се ядосва, защото по време на жътва в ЕС не събира снопи, а има скандал в кухнята с жената.

„Не скандалът с ЧЕЗ драсна клечката на правителството и бурето с барут. От няколко месеца сме свидетели на скандали. Случаят с ЧЕЗ беше потулен от скандала с руския патриарх. Щом проблемите започват да се правят от нищо, мирише на избори". Това заяви пред BGonAir социологът Андрей Райчев. Той коментира забележката на Светослав Иванов от ГЕРБ, който преди това в студиото се заяде, че в сайта на БСП няма снимки от вчерашните протести. 

"ГЕРБ и БСП започнаха да говорят предизборно. Стилът на Бойко Борисов винаги е бил да дава назад и в поведението му няма нищо изненадващо. Той не е човек, който ще управлява на всяка цена. Подвижен е, два пъти е слизал от властта, затова и оставката му е в джоба. В момента страната ни в ситуация на жътва като председател в ЕС. Вместо да събира снопите обаче, има скандал в кухнята с жената. Не мога да кажа, дали БСП е алтернатива, но е опозиция, която смени президента и председателя на парламента. Социалистите са страшно силна опозиция, което не означава, че на всяка цена може да управлява. Досега е поставила 4-5 въпроса, които диктуват дневния ред. Въпросът е защо Бойко Борисов поиска оставката на Теменужка Петкова, след което си промени позицията. Скандалът е голям. Няма начин да не разберем какво е целял премиерът с тези ходове. Още през 2013 г. имаше протести и се очакваше раждането на новото СДС. Това не се случи, защото виждахме по площадите хора като Яне Янев и Николай Бареков, но в протестите им нямаше идеи. ДПС е ранено в сърцето след историята с Лютви Местан. За тях не са трудни парламентарните избори, а местният вот догодина. Изобщо не мисля, че в момента ДПС иска да влиза в избори и да се преброява, за да не се превърне от средна парти в малка формация", каза още Райчев. 

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 08 Март 2018 08:38
 • Четвъртък, 08 Март 2018 08:38
  Преди втория лифт в Банско ни трябва нов ценностен лифт!

  Не трябва да бъде формален начинът на предаване на информацията. Децата трябва да бъдат спечелени, но не бива да се изпада в крайности

 • Четвъртък, 08 Март 2018 08:38
  БСП към управляващите: Раздайте на затворниците чифт обувки от Балкантурист

  БСП изригна след бягството на затворника Борис Иванов.

  Престъпникът се „отклонил“ от присъдата си, като хукнал да бяга по време на работен процес. В началото на днешния парламентарен ден депутатът от левицата Иван Ченчев настоя в залата да се явят министърът на правосъдието Цецка Цачева и министърът на вътрешните работи Валентин Радев, за да дадат повече информация по случая.

  Народният представител се почуди на термина „отклонил“, като попита престъпникът да не е турист.

  „Дайте му едни обувки „Балкантурист“ и да се разхожда“, посочи депутатът. Ченчев посочи, че от април досега петима души са се „отклонили“ от правосъдието. „Почваме да си мислим, че управляващото мнозинство е време да се отклони“, заяви той.

Оставете коментар