Събота, 04 Април 2020

Понеделник, 19 Март 2018 07:09

Николай Слатински: Изборите в Русия са спомен от бъдещето за нас

Изборите в Русия може би са спомен от бъдещето за нас. Демокрацията дойде с мандатност - до два мандата. После на редица места в бивши съветски републики бяха намерени ваиранти за повече от два мандата, сетне пак там тук и там бяха удължени сроковете на мандатите - от 4 или 5 на 6 или 7 години. И така, постепенно вървим към обезпечавана чрез абсолютно контролирани избори несменяемост на първото лице, единствено число в съответната държава.

И понеже, играе ли мечката на изток, може да дойде и у нас, кой знае - вероятно изборите в Русия наистина са спомен от бъдещето за България.
Ето защо ще си позволя една шега, която е истински случай преди време, при други руски президентски избори.

Журналистката пита жители на руско градче - как сте, как намирате последните години? Те отговарят - лошо, много лошо, нещата не вървят, много тежко ни е положението, за нищо не ни стигат парите, едвам издържаме. Журналистката продължава да пита - а за кого ще гласувате? Те отвръщат абсолютно уверено - за сегашния президент! Журналистката недоумява - но нали положението е лошо и той носи главната отговорност за това!? Защо не гласувате за неговия опонент?! Руснаците заявяват категорично - когато стане президент, тогава ще гласуваме за него!

Николай Слатински, Фейсбук

Свързани статии (по етикет)

 • Понеделник, 19 Март 2018 07:09
  За по-честни избори, или пак мижи да те лажем

  Уважаеми читатели, минаха местните избори, зададоха се парламентарните и в разните точки на властта пак се заговори за Изборния кодекс. Според едните изборите били ОК, ама можело да станат още по ОК, а според другите хич не са ОК и трябва много работи да се променят, за да станат ОК. Заговори се, че не само корекции трябват на кодекса, ама да се напише изцяло нов.

 • Понеделник, 19 Март 2018 07:09
  Румен Радев: Управляващите избягаха от диалога за честни избори

  Управляващите претендират за диалог между институциите, но на практика избягаха от него и то по един жизненоважен за цялото ни общество въпрос – усъвършенстване на изборното законодателство и на условията, които водят до честни, прозрачни и справедливи избори.

  Това каза държавният глава Румен Радев в рамките на инициираната от него поредна среща на „Дондуков“ 2 за преодоляване на проблемите в изборния процес, съобщава пресцентърът на държавния глава.

  На срещата бяха поканени представители на изпълнителната и законодателната власт и на парламентарно представените политически сили. Отзоваха се представители на парламентарните групи на „БСП за България“ и на ДПС, както и от ръководствата на Главна дирекция „Гражданска регистрация и административно обслужване“ /ГРАО/ и на Държавна агенция „Електронно управление“. В срещата участва и вицепрезидентът Илияна Йотова.

  „Силно се надявам вчерашното „пожарно“ заседание в Народното събрание да не е стимулирано единствено от мотива да се изпревари срещата при президента и очаквам да доведе до реални резултати“, отбеляза Румен Радев.

 • Понеделник, 19 Март 2018 07:09
  Национализиране на националната лотария - брутално лицемерие година преди изборите

  Очевидно остава една година до следващите редовни парламентарни избори и това изнервя, превъзбужда, стресира политическите сили и ги кара да измислят ходове, които на практика са невъзможни, а отгоре на всичко и лицемерни

Оставете коментар