Понеделник, 24 Септември 2018
Сряда, 04 Април 2018 08:12

Кирил Добрев: Избягалите затворници са се насочили към летището, където може да минат без проверка

Двама рецидивисти извършили въоръжено нападение с пистолет и нож над служители от затвора, след което избягали. Преследвала ги чистачката по улицата, но те ѝ избягали и се качили в черна кола. Не. Това не е виц. Това е състоянието на националната ни сигурност на всяко едно ниво. Като започнем от оградата на границата, която ни пази от външни фактори, минем през Гинка и енергийната сигурност и свършим със затвора и сигурността на хората.
В държавата на ортаците на Гинка, баба Мара с пушката (жена от село, която в дома си има пушка, пистолет и няколко аларми - б.р.) щеше да опази затворниците...

P.S. Сигурно двамата избягали затворници са се насочили към Летище София - там, както знаете проверки няма.

Кирил Добрев, Фейсбук

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 04 Април 2018 08:12
  Гинка вече няма фотоволтаици, отново е готова да купува ЧЕЗ

  "Инерком България" ЕАД заяви на КЗК, че в нейното портфолио вече няма фирми, притежаващи фотоволтаици. В групата на "Инерком" е извършено преструктуриране, в резултат на което дружествата-производители на електрическа енергия от фотоволтаични централи, не са част от портфолиото ѝ, се казва в официално съобщение на дружеството.

  Планираната концентрация ще бъде осъществена въз основа на договора за покупка на акции, сключен на 23 февруари 2018 г. между "ЧЕЗ" а.с. и "ЧЕЗ Бългериън Инвестмънтс" БиВи от една страна, като Продавачи, и "Инерком България" ЕАД като купувач.

  От дружеството се надяват на бързо решение от страна на КЗК след отстраняването на установените от Комисията предпоставки за създаване на концентрация.

  На 19 юли Комисията за защита на конкуренцията забрани на "Инерком" да купи ЧЕЗ заради опасност сделката да заплаши конкуренцията на пазара. Проблем пред изкупуването се оказаха именно шестте фотоволтаични централи, които групата притежава, тъй като според комисията с осъществяването на планираната сделка ще има съществено предимство пред останалите производители на електрическа енергия от фотоволтаични централи. Припомняме, че Гинка Върбакова стана основна героиня в държавата и като една от шефките на "Инерком" беше изпратена да преговаря с чешката фирма и да се среща с премиера и с ресорните министри. 

 • Сряда, 04 Април 2018 08:12
  Борисов си отмъщава на Кирил Добрев за оставките, върна държавата към Жан Виденов и Николай Добрев

  Премиерът Бойко Борисов коментира във Варна мотива си да приеме оставките на тримата министри – на транспорта, на вътрешните работи и на регионалното министерство, след тежката катастрофа в Своге, при която загинаха 17 души.

 • Сряда, 04 Април 2018 08:12
  Кирил Добрев за видеото с катастрофата на бащата на президента: По-евтина филмова продукция скоро не бях гледал, достойна за "Златна малинка”

  „Интересно е, че има видео за инцидента с бащата на президента, но не и от правителственото трасе, където бе убит Петър Христов”

  "Интересно е, че има видео за инцидента с бащата на президента, но не и от правителственото трасе, където бе убит Петър Христов." Това каза на пресконференция заместник-председателят на БСП Кирил Добрев във връзка с пътния инцидент с бащата на държавния глава Румен Радев.

  На въпрос дали ще настояват за оставката на вътрешния министър Валентин Радев, че е прикрил случая, Добрев отговори: „По-евтина филмова продукция скоро не бях гледал. Материали, които са достойни за "Златна малинка" не коментирам. Как някой от ръководството ще принуди министъра, който всеки ден му искаме оставката да прикрие случая? Как си го представяте? Аз понеже не мога да си го представя“, заяви още Кирил Добрев.

  „Имаме видео от инцидента, както МВР каза с „тротинетката“, всъщност това е „триколка“, но нямаме видео от правителственото трасе, където бе убит Петър Христов. Ако министър Радев е достатъчно сериозен да прави внушения, то искам да знам какво се случва по такива знакови убийства, които би трябвало да вълнуват Радев и МВР“, заяви Добрев.

  По повод трагичната катастрофа в Искърското дефиле, зам.-председателят на БСП заяви: „Винаги обвиняваме и по-лесно е да обвиним шофьорите за техническа грешка и сигурно има такива, които не спазват правилата. Нека се замислим има ли в България пътища убийци? Пътища, които благодарение на тази държава, с тези обществени поръчки са станали такива. Минавам до 2016 г., когато колегата Жельо Бочев и моята скромна персона даваме шефа на АПИ на прокурор. Тогава той беше сменен и то именно за злоупотреби с обществени поръчки и за влагане на некачествени материали на обща стойност 293 млн. лв. Всъщност има ли държава? Какво се случва през всичките тези години от 2011 до 2018 г.? Или просто е дошло време, в което всички тези инвестиции и цялата тази гордост се връща?“

  Кирил Добрев поясни, че БСП не се интересува от фирмите, а от това кой дава на тези фирми правото да строят, кой ги проверява дали качествено са изпълнили поръчката.

Оставете коментар