Неделя, 19 Януари 2020
Четвъртък, 12 Април 2018 08:26

В коя столица живее Нено Димов? Въздухът ни бил много по-чист отколкото преди 6 години

Министърът на околната среда и водите Нено Димов и водещият на сутрешния блок на БНТ1 Иво Никодимов изправиха пред огромно предизвикателство столичния кмет Йорданка Фандъкова. Журналистът констатира, че в студиото му климатолози са му казали, че дишаме 10 пъти по-чист въздух в сравнение с 1998 г. Министър Ненов не се съгласи с цифрата, но косвено похвали управлението на ГЕРБ и скромно заяви, че от 6 години насам дишаме все по-чист въздух. Всичко това прозвуча объркващо, след като столичният кмет бие тревога и признава, че положението в София е трагично откъм фини прахови частици.

 

Изумението идва от факта, че сред основните цели на Фандъквоа е именно да свали хората от колите и дори да им продава евтини билети за градския транспорт заради рекордните нива на фини прахови частици особено през зимата, когато все още много от хората се топлят на дърва и въглища. Ромите дори започнаха да горят дрехи и гуми, за да се стоплят. Ако Нено Димов и Иво Никодимов се окажат прави, означава ли, че Йорданка Фандъкова лъже, заблудена ли е, губи ли си силите в неправилна посока или просто министърът от престараване изпадна в нелепша ситуация. Вероятно е последното, тъй като колкото и да е наивен народът, поне все още може да диша и да прецени до каква степен му е чист въздуха и да сравнява. Все пак Нено Димов не си изкриви душата и добави, че имало какво да се желае и да се вдигне стандартът спрямо европейските норми, което поне малко ни успокои, че явно страдаме от дименция и не бъркаме, че живеем в България.

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 12 Април 2018 08:26
  Спецпрокуратурата представи нови доказателства по делото на Нено Димов за водната криза в Перник

  Специализираната прокуратура предостави нови доказателства за водната криза в гр. Перник и други селища в региона. Това съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

 • Четвъртък, 12 Април 2018 08:26
  Апелативният спецсъд остави Нено Димов ареста: Умишлено е допуснал източване на яз. "Студена"

  Бившят екоминистър Нено Димов, обвинен в умишлена безстопанственост заради водната криза в Перник, остава за постоянно в ареста. Това реши, след повече от 4 часа заседание, Апелативният специализиран наказателен съд, предаде репортер на БГНЕС. Решението е окончателно.

 • Четвъртък, 12 Април 2018 08:26
  Емил Димитров - Ревизоро е новият екоминистър: Ще бъда администратор. Искам да се справя добре!

  Със 111 гласа "за", 96-"против" и без "въздържал се" парламентът прие оставката на Нено Димов и назначи Емил Димитров за екоминистър, предаде Агенция "Фокус".

  "Ще бъда администратор. Искам да се справя добре! Искам мандатът да се изкара докрай. Ще направя всичко възможно да навляза в  работата на министерството, ще изпълнявам програмата на правителството. Оставам приятел с всички вас", бяха първите думи на новия министър към неговите колеги в парламента.

  "Много ми е добре при вас. Не искам да си тръгвам от вас, но така се налага. Вчера си взех табелката дори. Не мога да откажа поста, защото ще кажат - този човек ме предаде", каза той и заяви, че не отива в МОСВ, за да бъде метла - синя, червена, жълта..."Искам да се справя добре", завърши той и обеща, че ще направи всичко възможно да влезе бързо в работата на министерството и ако може ще реши проблемите на всички. 

  Димитров поясни, че не е ходил до момента в миньорския град и разказа, че е живял там, роднините му днес са там, чичовците му днес са там.

Оставете коментар