Сряда, 26 Септември 2018
Сряда, 25 Април 2018 17:29

Караянчева с уникално признание: Не пуснахме хората с увреждания в НС, защото не бяха облечени подходящо!

Председателят на Народното събрание буквално си направи харакири. Цвета Караянчева оправда действията на служителите от НСО, които не пуснаха майки с деца с увреждания, а имаха пропуски за парламента миналата седмица. Според нея, те не са били облечени подходящо за пленарната зала и е трябвало да си сменят дрехите, защото били с тениски. С подобни констатации, освен оставките на Явор Нотев и на Емил Христов, Караянчева проси и своята.

Председателката на парламента защити своя заместник Емил Христов като орлица. Тогава той беше набеден за виновен и оправда охраната. Според председателката, оставката, която му беше поискана след скандала, не е на дневен ред. Тя допълни, че Явор Нотев от Атака също не трябва да напуска зам.-председателския си пост заради визитата му в Крим на рождения ден на Волен Сидеров. Караянчева допълни, че Народното събрание не е изпращало депутатите от "Атака", а са отишли на своя глава в Крим.

Водещата Цветанка Ризова попита, дали не е нагло от страна на народните представители да почиват повече от останалите хора, но шефката на парламента оправда огромните ваканции, които бият дори ученическите с дейността, която вършат в НС. С подобни констатации Караянчева сама се номинира за оставка от поста. Припомняме, че Цецка Цачева беше обидила възрастни жени, докато биеше звънеца в парламента, но това не беше толкова грубо и беше иронизирано по-скоро от колегите ѝ. Подобен гаф от председател скоро не се е случвал, като изключим канонадата от изцепки, с които ни замерят народните представители.    

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 25 Април 2018 17:29
  Цветанов отново плете интриги в БСП, държи се като нов шеф на МВР

  Весела Лечева: Похарчихте милиарди за ремонти, които знаем как правите

 • Сряда, 25 Април 2018 17:29
  Георги Свиленски: Чудите се как да сложите колани на правостоящите в градския транспорт, поне съм се къпал и съм чист, за да говоря

  "Не се занимавате с важните въпроси! Миналата седмица решихте правостоящите в градския транспорт на София да слагат колани. Фандъкова, жената се чуди какво да направи. Какви са тези циркове? Било мъжко поведение, че се подава оставка. Да, но не след една седмица, като е искана от премиера Бойко Борисов, а на следващия ден". 

  Това заяви в парламента Георги Свиленски от БСП по време на дебатите за оставките в кабинета. Той попита новите министри какво ще правят с вечния хаос в БДЖ, с концесията на летище "София", за Български пощи, потърси отговор и за ТОЛ системата. "Да дойде някой експерт и да обясни на гражданите за какво се харчат 180 млн. лева за тази система. Един министър се замисли, че всъщност не бил виновен за трагедията край Своге и оставката не била май поемане на отговорност. Какво е тогава отговорност? Да стане от министър зам.-министър ли? Коя оставка беше приета? На Теменужка Петкова, на Бисер Петков, на Делян Добрев ли? Така ли се прави? Да готвите Нанков за зам.-министър? Ако, г-н Борисов, бяхте ни предложили всички оставки на кабинета, БСП щеше да ви подкрепи", заяви Свиленски.

  По повод "скандала" със СПА процедурите, депутатът подчерта, че е ходил на басейн и поне се е къпал, за да е чист, за да говори.  

 • Сряда, 25 Април 2018 17:29
  Депутатите въведоха задължителни колани в автобуса

  Парламентът задължи автобусите да бъдат оборудвани с колани за пътниците и с устройство за мобилно видеонаблюдение. Депутатите приеха на второ четене промени в Закона за пътищата, с които се изменя Законът за автомобилните превози.

  Текстовете бяха приети със 79 гласа „за” и 20 въздържали се. Изискването за оборудване с колани влиза в сила в 9-месечен срок от обнародването на промените, а за видеорегистраторите – в 18-месечен срок.

  Изискването за обезопасителни колани няма да се прилага за моторни превозни средства при специализиран превоз по маршрути с еднопосочна дължина до 30 км.

  Превозвач, който допусне извършване на превоз на пътници с моторно превозно средство, което не е оборудвано с обезопасителни колани, ще се наказва с глоба или имуществена санкция от 3000 лева, а глобата за водача ще е 500 лева.

  Към момента българското законодателство предвижда санкция от 50 лева за пътник, който не е поставил колан, припомниха вносителите на промените от ГЕРБ, посочва БТА.

Оставете коментар