Вторник, 26 Март 2019
Сряда, 25 Април 2018 17:29

Караянчева с уникално признание: Не пуснахме хората с увреждания в НС, защото не бяха облечени подходящо!

Председателят на Народното събрание буквално си направи харакири. Цвета Караянчева оправда действията на служителите от НСО, които не пуснаха майки с деца с увреждания, а имаха пропуски за парламента миналата седмица. Според нея, те не са били облечени подходящо за пленарната зала и е трябвало да си сменят дрехите, защото били с тениски. С подобни констатации, освен оставките на Явор Нотев и на Емил Христов, Караянчева проси и своята.

Председателката на парламента защити своя заместник Емил Христов като орлица. Тогава той беше набеден за виновен и оправда охраната. Според председателката, оставката, която му беше поискана след скандала, не е на дневен ред. Тя допълни, че Явор Нотев от Атака също не трябва да напуска зам.-председателския си пост заради визитата му в Крим на рождения ден на Волен Сидеров. Караянчева допълни, че Народното събрание не е изпращало депутатите от "Атака", а са отишли на своя глава в Крим.

Водещата Цветанка Ризова попита, дали не е нагло от страна на народните представители да почиват повече от останалите хора, но шефката на парламента оправда огромните ваканции, които бият дори ученическите с дейността, която вършат в НС. С подобни констатации Караянчева сама се номинира за оставка от поста. Припомняме, че Цецка Цачева беше обидила възрастни жени, докато биеше звънеца в парламента, но това не беше толкова грубо и беше иронизирано по-скоро от колегите ѝ. Подобен гаф от председател скоро не се е случвал, като изключим канонадата от изцепки, с които ни замерят народните представители.    

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар