Сряда, 18 Юли 2018
Сряда, 25 Април 2018 17:29

Караянчева с уникално признание: Не пуснахме хората с увреждания в НС, защото не бяха облечени подходящо!

Председателят на Народното събрание буквално си направи харакири. Цвета Караянчева оправда действията на служителите от НСО, които не пуснаха майки с деца с увреждания, а имаха пропуски за парламента миналата седмица. Според нея, те не са били облечени подходящо за пленарната зала и е трябвало да си сменят дрехите, защото били с тениски. С подобни констатации, освен оставките на Явор Нотев и на Емил Христов, Караянчева проси и своята.

Председателката на парламента защити своя заместник Емил Христов като орлица. Тогава той беше набеден за виновен и оправда охраната. Според председателката, оставката, която му беше поискана след скандала, не е на дневен ред. Тя допълни, че Явор Нотев от Атака също не трябва да напуска зам.-председателския си пост заради визитата му в Крим на рождения ден на Волен Сидеров. Караянчева допълни, че Народното събрание не е изпращало депутатите от "Атака", а са отишли на своя глава в Крим.

Водещата Цветанка Ризова попита, дали не е нагло от страна на народните представители да почиват повече от останалите хора, но шефката на парламента оправда огромните ваканции, които бият дори ученическите с дейността, която вършат в НС. С подобни констатации Караянчева сама се номинира за оставка от поста. Припомняме, че Цецка Цачева беше обидила възрастни жени, докато биеше звънеца в парламента, но това не беше толкова грубо и беше иронизирано по-скоро от колегите ѝ. Подобен гаф от председател скоро не се е случвал, като изключим канонадата от изцепки, с които ни замерят народните представители.    

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 25 Април 2018 17:29
  Корнелия Нинова: След нашето председателство Европа никога не е била толкова разединена

  Оценяваме председателството като много добра форма и организация, но със слабо политическо съдържание. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в Народното събрание по време на дебатите по доклада за българското европредседателство.

  Искаме да благодарим на администрацията, макар и зад камерите направиха възможна добрата организация на председателството, каза Нинова. По думите й консенсус, конкурентоспособност и кохезия са били три ключови думи за европредседателството.

  Но според Нинова Европа сега е по-разделена от всякога по ключови въпроси, като например миграцията и бюджета.
  Европа се раздели на различни групи - Източна срещу Западна, периферия срещу центъра.

  Българският премиер и правителството не можаха да осигурят консенсуса на българските институции, каза Нинова.

  Европейската икономика получи сериозен удар в областта на конкурентоспособноста, каза Нинова. Търговската война и спорове между САЩ и Европа ще намали конкурентоспособността на европейската икономика, коментира Нинова.

  Председателството започна с шесторно убийство и завърши с убийството на затворник, 72 протеста бяха проведени в цялата страна, каза Корнелия Нинова.

  Като заключение Нинова заяви, че председателството е било еднопартийно мероприятие, което не е могло да мобилизира енергията на българския народ.

  Това председателство беше голяма възможност, но тя беше пропиляна, каза Нинова.

 • Сряда, 25 Април 2018 17:29
  Пример за подражание: Депутат от НФСБ се скара на журналистите, че му се пречкат в кулоарите на НС

  Йордан Апостолов от "Обединените патриоти" си изпусна нервите. Докато най-търпеливо репортери го питаха в кулоарите на парламента има ли криза в "малката коалиция", народният представител и член на НФСБ се изцепи: "Само обикаляте депутатите като пилци квачка! Ходите оп червените килими и ни занимавате. Ние сме дошли да вършим работа!", тросна се патриотът.

  За пореден път обаче никой от колегите не каза на пишман депутата, че не е изпратен в парламента да дава квалификации , а именно чрез репортерите да информира какви решения се взимат в Народното събрание. те също така не набраха смелост да кажат на агронома, че не заслужават подобни обиди заради това, че най-малкото си губят времето да се занимават с глупостите, които повечето депутати блещят ежедневно. 

 • Сряда, 25 Април 2018 17:29
  Проверяват депутати и министри с тест за почтеност

  Депутати и министри може да бъдат проверявани дали са почтени. Ще бъдат разработени и въведени системи за проверка почтеността на лица, заемащи висши държавни длъжности. Това се предвижда в тригодишния план за действие за изпълнението на Национална програма за развитие: България 2020.

  Предвижда се да се разработят тестове за проверка, които ще са част от мерки, чиято цел е ефективно противодействие срещу корупцията, съобщава "Труд". Работата по разработване на системите за проверка на почтеността ще започне през октомври.

  Идеята е година след това тя да започне да се прилага. Ще се разработят стандарти за почтеност на три категории служители - висши държавни служители, служители с ръководни функции и служители с експертни функции.

Оставете коментар