Неделя, 19 Август 2018
Петък, 27 Април 2018 06:21

Някои вицове са вечни, не се влияят от политическата система...

Николай Слатински коментира поведението на премиера Бойко Борисов към оркестрите и хоровете на БНР. Той онагледи цялото управление на министър-председателя със стар, но поучителен виц от времето на соца. Припомняме, че Борисов се ядоса на музикантите, които му спретнаха импровизиран концерт-протест под прозорците на "Дондуков" 1. 

Някои вицове са вечни, те не се влияят от характера на политическата система, защото са свързани с определен манталитет и с остра интелектуална недостатъчност на типажа или по-наукообразно - на съответния архетип...

Имаше един соц виц как милиционер бил назначен по партийна линия за диригент на симфоничен оркестър. Милиционерът хал хабер си нямал от симфонични оркестри и с милиционерския си реформаторски устрем отнел флейтата от ръцете на здрав и силен другар и я връчил на мъничка и крехка другарка, за да не се мъчи тя с големия контрабас, а контрабаса дал на другаря, защото така е справедливо и като както си трябва!

Ето такъв е бил милиционерският подход към оркестрите - бил е, е и ще бъде. И е слаба утеха, че същият подход се използва не само към оркестрите, а и към държавата. Но това е тема за други вицове, които в скоро време ще станат част от нашия фолклор. За да се помни и знае до какви дълбини е слязла, слиза и сега българската участ печална...

Николай Слатински, Фейсбук

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 27 Април 2018 06:21
  Нинова прекъсва ваканцията на депутатите, извика Борисов и Горанов в НС на извънредно заседание

  Лидерът на БСП Корнелия Нинова поиска на извънредна пресконференция прекратяване на ваканцията на парламента и заседание още следващата седмица. На него тя настоя да присъстват премиерът Бойко Борисов и финансовият министър Владислав Горанов. 

  Социалистите искат обяснения по въпросите, свързани със скандалното изчезване на Търговския регистър, на сайта на правосъдното министерство и за проблема с винетките около аферата "Олимпик". Нинова обясни, че властта трябва да каже по какъв начин могат да се решат проблемите с Търговския регистър, какви ще бъдат санкциите и по какъв начин ще бъдат компенсирани пострадалите от застрахователната компания. По думите на Крум Зарков е задача на правителството да помогне за обезщетенията, които трябва да получат от Кипър засегнатите от фалиралите застрахователи. Кирил Добрев допълни, че вече България е страната на ГЕРБ и поиска оставката на вътрешния министър Валентин Радев. Той посочи, че отдавна там се правят непрозрачни поръчки, за които вина носи самият началник на МВР. 

 • Петък, 27 Април 2018 06:21
  След Търговския регистър изчезна и сайтът на правосъдното министерство, Борисов привика Цецка Цачева

  Сайтът на Министерството на правосъдието временно не работи поради технически причини. Очаква се отново да заработи след 13:00 часа, а от ведомството обясниха пред 24 часа, че проблемът е незначителен. 

  В същото време Бойко Борисов е извикал спешно правосъдния министър Цецка Цачева. Най-вероятно двамата ще обсъдят създалата се кризисна ситуация около изчезването на Търговския регистър и евентуалната оставка на шефката на Агенцията по вписванията Зорница Даскалова. Вчера тя заяви, че е готова да напусне, но първо искала да оправи регистъра. Премиерът също каза, че докато не се разреши проблема, няма да пипа Даскалова от поста ѝ. Тази сутрин Цецка Цачева също каза пред БТВ, че заради проблемите, които се появиха някой трябва да поеме отговорност, но също не се ангажира категорично, дали ще бъде сменена Даскалова. 

 • Петък, 27 Април 2018 06:21
  Хора с увреждания плашат правителството с протест, ако изпълнява само исканията на майките

  Хора с увреждания се заканиха да излязат на протест през септември, ако правителството продължи да се съобразява само с исканията, които предлагат протестиращите майки. Това предупреди Веска Събева, която е член на национално представителните организации на хората с увреждания.

  "Няма да продължим да работим под диктата на протестиращите майки и госпожа Мая Манолова за създаването на едни закони, които касаят много малка група хора с трайни увреждания", каза Събева. Тя бе категорична, че в страната има над 750 хил. хора с увреждания, чиито права трябва да бъдат защитени. Според нея финансовата подкрепа трябва да бъде по-висока, а освен това имало неточности и при индивидуалната оценка, разписана в Закона за хората с увреждания.

   

Оставете коментар