Понеделник, 21 Януари 2019
Петък, 27 Април 2018 06:21

Някои вицове са вечни, не се влияят от политическата система...

Николай Слатински коментира поведението на премиера Бойко Борисов към оркестрите и хоровете на БНР. Той онагледи цялото управление на министър-председателя със стар, но поучителен виц от времето на соца. Припомняме, че Борисов се ядоса на музикантите, които му спретнаха импровизиран концерт-протест под прозорците на "Дондуков" 1. 

Някои вицове са вечни, те не се влияят от характера на политическата система, защото са свързани с определен манталитет и с остра интелектуална недостатъчност на типажа или по-наукообразно - на съответния архетип...

Имаше един соц виц как милиционер бил назначен по партийна линия за диригент на симфоничен оркестър. Милиционерът хал хабер си нямал от симфонични оркестри и с милиционерския си реформаторски устрем отнел флейтата от ръцете на здрав и силен другар и я връчил на мъничка и крехка другарка, за да не се мъчи тя с големия контрабас, а контрабаса дал на другаря, защото така е справедливо и като както си трябва!

Ето такъв е бил милиционерският подход към оркестрите - бил е, е и ще бъде. И е слаба утеха, че същият подход се използва не само към оркестрите, а и към държавата. Но това е тема за други вицове, които в скоро време ще станат част от нашия фолклор. За да се помни и знае до какви дълбини е слязла, слиза и сега българската участ печална...

Николай Слатински, Фейсбук

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 27 Април 2018 06:21
  Борисов стяга редиците на ГЕРБ за изборите и се накара на актива! Цветанов: ГЕРБ е №1 и се стреми само към победи! Нашите опоненти ще представят фалшиви новини, защото нямат нашите успехи!

  Управляващата партия провежда Националната предизборна среща в НДК. В нея участват близо 2000 души, народни представители, министри, евродепутати, членове на областните и общинските ръководства, кметове и общински съветници. Бойко Борисов предупреди първия ешелон на партията: Ако не ви светне червена лампичка, аз ще ви светна синя!

  Заместник-председателят на ГЕРБ и председател на ПГ на управляващата партия Цветан Цветанов откри националната предизборна среща на партията в НДК, акцентирайки в словото си повече на местните избори наесен, отколкото на европейските в края на май.

  "Започваме подготовка за европейските избори, но основният акцент е подготовката ни за местните избори. Убеден съм, че европейските избори и победата, която ще постигнем на тях, ще ни дадат тласък за местния вот", каза Цветанов.

  „ГЕРБ е №1 и се стреми само към победи! Нашите опоненти ще представят фалшиви новини, защото нямат нашите успехи! За ГЕРБ втори в предизборна надпревара не трябва да чува никого, за ГЕРБ няма второ място. ГЕРБ е единна и силна, защото имаме признат лидер като премиера Бойко Борисов”, заяви убедено Цветанов.

 • Петък, 27 Април 2018 06:21
  Провал на срещата Помпейо-Борисов в Давос

  На Световния икономически форум няма да присъстват Доналд Тръмп, Тереза Мей и Еманюел Макрон

 • Петък, 27 Април 2018 06:21
  Колко ще платим за снимка на Борисов с Тръмп?

  Покана за официално посещение на премиера в САЩ е единствената допълнителна „екстра“ от избора на изтребителя F-16 за българските ВВС. Всички останали показатели са в полза на пренебрегнатия „Грипен“

Оставете коментар