Понеделник, 21 Май 2018
Четвъртък, 03 Май 2018 06:01

Милен Цветков за политиката на Борисов: Имаме хубав хол, но нямаме плочки в банята! Методи Андреев: Кабинетът не върши нищо, за да не греши

Методи Андреев и социологът Андрей Райчев направиха анализ на управлението на коалиционното правителство, което навърши една година при Милен Цветков. Според бившия депутат на ГЕРБ от гражданската квота, Бойко Борисов продължава само да гаси пожари. "Управлява се на парче. Който излезе на по-сериозен протест, получава пари", коментира Андреев. Райчев се съгласи и с констатацията, че кабинетът и управляващото мнозинство в парламента не правят нищо, за да не генерират грешки и скандали.

"Не може да сме на 111 място по свобода на словото след африканските страни. В тази класация сме били 35-и през 2006 г. по времето на Сергей Станишев, след Франция. Единственото хубаво, което трябва да признаем на Борисов във външната политика, е подписването на десетилетния договор с Македония".

Тук обаче Андрей Райчев и Методи Андреев се скараха. Социологът защити премиера с аргументите, че се е справил добре при случая "Скрипал" и е успял да умилостиви турския президент Ердоган. "Не е лесно да се изправиш срещу Русия и Европейския съюз едновременно. Тайип Ердоган държи резето. Ако реши да го освободи, ще пусне стотици хиляди бежанци към България. Учуден съм, че Методи Андреев говори толкова критично, след като беше на масата на управлението с Бойко Борисов", обясни Райчев. 

"Вече не съм на масата, както виждате. Затова не съм депутат, защото не искам да съм на тази маса, но не съм сигурен вие не седите ли с вашите изследвания", контрира бившият шеф на Комисията по досиетата. Милен Цветков, в чието предаване бяха гости двамата събеседници, обобщи разминаването между вътрешната и външната ни политика с простичък пример от бита: "Значи, все едно да си извикам майстори. Да ми направят страшен хол, но да нямам плочки в банята". Тримата припомниха всичките скандали на кабинета и констатираха, че не сме мръднали на тема "корупция".

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 03 Май 2018 06:01
  Радев разкри прегрешенията на Борисов, премиерът е с 10 неплатени акта в КАТ

  С 10 неплатени акта се е оказал премиерът Бойко Борисов според информационната система на КАТ. Това е станало ясно на оперативно заседание на Министерския съвет, на което вътрешният министър Валентин Радев е представил справка колко държавни служители и кои ведомства дължат пари за пътни глоби.

 • Четвъртък, 03 Май 2018 06:01
  Правят "черно тото" за името на Плевнелиев-младши

  Във фейсбук започнаха импровизирани залози за името на детето, което чакат синоптичката Десислава Банова и бившия президент Росен Плевнелиев. Вчера той обяви, че чакат момченце. В социалната мрежа залагат, че жената до Плевнелиев, с когото споделиха, че били сродни души, е предложила да му направи подарък и да го кръсти Росен. Фенове на хазарта дори признават, че съвсем сериозно са си организирали бас и чакат да ги поканят на прощапулник. 

  Терминът на Банова е през септември. Бившият държавен глава коментира пред журналисти, че не я води по събития, защото вече имала коремче и си личало. Появиха се и шегувити коментари, че самият Плевнелиев износвал бебето като един Арнолд Шварценегер в комедията "Джуниър".

  Сред предложенията, които дават на младата двойка в интернет за име на наследника са Синоптик, Слънце, Вятър и дори Бойко, в чест на медиатора на ЕС. Появиха се дори информации, че Плевнелиев и синоптичката са тръгнали по ходжи, баячки и астролози, за да питат как да кръстят детето и да разберат нещо за бъдещето му.

 • Четвъртък, 03 Май 2018 06:01
  БСП: Борисов ревнува, че Путин покани Радев. Премиерът с комплимент към Кремъл: Русия ще прати изтребители, ако ни нападнат!

  Премиерът Бойко Борисов отново се загрижи за мира на Балканите. "Ако нещо се случи, Русия и Турция, както и САЩ, няма да се поколебаят да се намесят", казва той и добавя специално че, "Русия без колебание ще изпрати изтребителите". Зам.-председателят на БСП Деница Златева заяви, че премиерът ревнува от Румен Радев, защото не той, а президентът е поканен в Москва и ще се срещне с Владимир Путин. Ситуацията с политиката към Кремъл заприлича на детската игра "Бързи, смели, сръчни". 

Оставете коментар