Събота, 18 Август 2018
Четвъртък, 03 Май 2018 06:01

Милен Цветков за политиката на Борисов: Имаме хубав хол, но нямаме плочки в банята! Методи Андреев: Кабинетът не върши нищо, за да не греши

Методи Андреев и социологът Андрей Райчев направиха анализ на управлението на коалиционното правителство, което навърши една година при Милен Цветков. Според бившия депутат на ГЕРБ от гражданската квота, Бойко Борисов продължава само да гаси пожари. "Управлява се на парче. Който излезе на по-сериозен протест, получава пари", коментира Андреев. Райчев се съгласи и с констатацията, че кабинетът и управляващото мнозинство в парламента не правят нищо, за да не генерират грешки и скандали.

"Не може да сме на 111 място по свобода на словото след африканските страни. В тази класация сме били 35-и през 2006 г. по времето на Сергей Станишев, след Франция. Единственото хубаво, което трябва да признаем на Борисов във външната политика, е подписването на десетилетния договор с Македония".

Тук обаче Андрей Райчев и Методи Андреев се скараха. Социологът защити премиера с аргументите, че се е справил добре при случая "Скрипал" и е успял да умилостиви турския президент Ердоган. "Не е лесно да се изправиш срещу Русия и Европейския съюз едновременно. Тайип Ердоган държи резето. Ако реши да го освободи, ще пусне стотици хиляди бежанци към България. Учуден съм, че Методи Андреев говори толкова критично, след като беше на масата на управлението с Бойко Борисов", обясни Райчев. 

"Вече не съм на масата, както виждате. Затова не съм депутат, защото не искам да съм на тази маса, но не съм сигурен вие не седите ли с вашите изследвания", контрира бившият шеф на Комисията по досиетата. Милен Цветков, в чието предаване бяха гости двамата събеседници, обобщи разминаването между вътрешната и външната ни политика с простичък пример от бита: "Значи, все едно да си извикам майстори. Да ми направят страшен хол, но да нямам плочки в банята". Тримата припомниха всичките скандали на кабинета и констатираха, че не сме мръднали на тема "корупция".

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 03 Май 2018 06:01
  Нинова прекъсва ваканцията на депутатите, извика Борисов и Горанов в НС на извънредно заседание

  Лидерът на БСП Корнелия Нинова поиска на извънредна пресконференция прекратяване на ваканцията на парламента и заседание още следващата седмица. На него тя настоя да присъстват премиерът Бойко Борисов и финансовият министър Владислав Горанов. 

  Социалистите искат обяснения по въпросите, свързани със скандалното изчезване на Търговския регистър, на сайта на правосъдното министерство и за проблема с винетките около аферата "Олимпик". Нинова обясни, че властта трябва да каже по какъв начин могат да се решат проблемите с Търговския регистър, какви ще бъдат санкциите и по какъв начин ще бъдат компенсирани пострадалите от застрахователната компания. По думите на Крум Зарков е задача на правителството да помогне за обезщетенията, които трябва да получат от Кипър засегнатите от фалиралите застрахователи. Кирил Добрев допълни, че вече България е страната на ГЕРБ и поиска оставката на вътрешния министър Валентин Радев. Той посочи, че отдавна там се правят непрозрачни поръчки, за които вина носи самият началник на МВР. 

 • Четвъртък, 03 Май 2018 06:01
  "Големите" телевизии предпочитат Гала и МъжътнаГала. С тях проблеми няма...

  Свалянето на Милен Цветков от ефир е поредният удар върху различната журналистика. Да, не споделям много от тезите на Милен, имал съм тежки спорове с него. Но на фона на, общо-взето, беззъбата, безпросветна и покорна българска журналистика, Милен има присъствие, което се запомня.

  Няма значение дали си съгласен с него или не. Важното е, че не те оставя безразличен. "Големите" телевизии обаче се боят от журналисти с присъствие. Те предпочитат Гала и МъжътнаГала. С тях проблеми няма...

  Петър Волгин, фейсбук

 • Четвъртък, 03 Май 2018 06:01
  След Търговския регистър изчезна и сайтът на правосъдното министерство, Борисов привика Цецка Цачева

  Сайтът на Министерството на правосъдието временно не работи поради технически причини. Очаква се отново да заработи след 13:00 часа, а от ведомството обясниха пред 24 часа, че проблемът е незначителен. 

  В същото време Бойко Борисов е извикал спешно правосъдния министър Цецка Цачева. Най-вероятно двамата ще обсъдят създалата се кризисна ситуация около изчезването на Търговския регистър и евентуалната оставка на шефката на Агенцията по вписванията Зорница Даскалова. Вчера тя заяви, че е готова да напусне, но първо искала да оправи регистъра. Премиерът също каза, че докато не се разреши проблема, няма да пипа Даскалова от поста ѝ. Тази сутрин Цецка Цачева също каза пред БТВ, че заради проблемите, които се появиха някой трябва да поеме отговорност, но също не се ангажира категорично, дали ще бъде сменена Даскалова. 

Оставете коментар