Неделя, 20 Януари 2019
Четвъртък, 03 Май 2018 06:01

Милен Цветков за политиката на Борисов: Имаме хубав хол, но нямаме плочки в банята! Методи Андреев: Кабинетът не върши нищо, за да не греши

Методи Андреев и социологът Андрей Райчев направиха анализ на управлението на коалиционното правителство, което навърши една година при Милен Цветков. Според бившия депутат на ГЕРБ от гражданската квота, Бойко Борисов продължава само да гаси пожари. "Управлява се на парче. Който излезе на по-сериозен протест, получава пари", коментира Андреев. Райчев се съгласи и с констатацията, че кабинетът и управляващото мнозинство в парламента не правят нищо, за да не генерират грешки и скандали.

"Не може да сме на 111 място по свобода на словото след африканските страни. В тази класация сме били 35-и през 2006 г. по времето на Сергей Станишев, след Франция. Единственото хубаво, което трябва да признаем на Борисов във външната политика, е подписването на десетилетния договор с Македония".

Тук обаче Андрей Райчев и Методи Андреев се скараха. Социологът защити премиера с аргументите, че се е справил добре при случая "Скрипал" и е успял да умилостиви турския президент Ердоган. "Не е лесно да се изправиш срещу Русия и Европейския съюз едновременно. Тайип Ердоган държи резето. Ако реши да го освободи, ще пусне стотици хиляди бежанци към България. Учуден съм, че Методи Андреев говори толкова критично, след като беше на масата на управлението с Бойко Борисов", обясни Райчев. 

"Вече не съм на масата, както виждате. Затова не съм депутат, защото не искам да съм на тази маса, но не съм сигурен вие не седите ли с вашите изследвания", контрира бившият шеф на Комисията по досиетата. Милен Цветков, в чието предаване бяха гости двамата събеседници, обобщи разминаването между вътрешната и външната ни политика с простичък пример от бита: "Значи, все едно да си извикам майстори. Да ми направят страшен хол, но да нямам плочки в банята". Тримата припомниха всичките скандали на кабинета и констатираха, че не сме мръднали на тема "корупция".

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 03 Май 2018 06:01
  Борисов стяга редиците на ГЕРБ за изборите и се накара на актива! Цветанов: ГЕРБ е №1 и се стреми само към победи! Нашите опоненти ще представят фалшиви новини, защото нямат нашите успехи!

  Управляващата партия провежда Националната предизборна среща в НДК. В нея участват близо 2000 души, народни представители, министри, евродепутати, членове на областните и общинските ръководства, кметове и общински съветници. Бойко Борисов предупреди първия ешелон на партията: Ако не ви светне червена лампичка, аз ще ви светна синя!

  Заместник-председателят на ГЕРБ и председател на ПГ на управляващата партия Цветан Цветанов откри националната предизборна среща на партията в НДК, акцентирайки в словото си повече на местните избори наесен, отколкото на европейските в края на май.

  "Започваме подготовка за европейските избори, но основният акцент е подготовката ни за местните избори. Убеден съм, че европейските избори и победата, която ще постигнем на тях, ще ни дадат тласък за местния вот", каза Цветанов.

  „ГЕРБ е №1 и се стреми само към победи! Нашите опоненти ще представят фалшиви новини, защото нямат нашите успехи! За ГЕРБ втори в предизборна надпревара не трябва да чува никого, за ГЕРБ няма второ място. ГЕРБ е единна и силна, защото имаме признат лидер като премиера Бойко Борисов”, заяви убедено Цветанов.

 • Четвъртък, 03 Май 2018 06:01
  Провал на срещата Помпейо-Борисов в Давос

  На Световния икономически форум няма да присъстват Доналд Тръмп, Тереза Мей и Еманюел Макрон

 • Четвъртък, 03 Май 2018 06:01
  Колко ще платим за снимка на Борисов с Тръмп?

  Покана за официално посещение на премиера в САЩ е единствената допълнителна „екстра“ от избора на изтребителя F-16 за българските ВВС. Всички останали показатели са в полза на пренебрегнатия „Грипен“

Оставете коментар