Понеделник, 21 Май 2018
Събота, 05 Май 2018 10:53

От интервюто с Борисов излиза, че медиите цензурират критиките към правителството му, за да го компрометират

Интервюто на Бойко Борисов пред Нова ТВ предизвика коментари във Фейсбук. Бившият син депутат Иван Сотиров коментира: "От интервюто с Борисов излиза, че медиите цензурират критиките към правителството му, за да го компрометират". Журналистът Мартин Карбовски също отговори на министър-председателя: "Бойко Борисов лъже, че няма отношение към проблемите на медийната среда. Комисията за защита на конкуренцията е органът, който може да реши голяма част от тези проблеми. Но не прави нищо. Познайте защо. Председателят на тази комисия е човек на ГЕРБ, майка на депутат от ГЕРБ. Така действа Мафията ГЕРБ. А Борисов е лъжец". "Винаги е имало търговци в Храма на демокрацията - Народното събрание", написа Николай Слатински. 

Вижте какво написа за интервюто на Борисов и бившият лидер на ДСБ Радан Кънев: "Вчера, в деня, в който стана най-дълго управлявалия демократично избран премиер, Борисов разкри тайната на успеха си. “Медийната свобода не е мой проблем...”. Или ... “Свободната конкуренция не е мой проблем, а проблем на предприемачите...”. “Честното правосъдие не е мой проблем, а проблем на съдещите се...”. “Монополите не са мой проблем, а проблем на потребителите...”. “Некачественото образование не е мой проблем, а проблем на учениците/родителите...”. “Ниските пенсии не са мой проблем, а - разбира се - на пенсионерите...”. 

В правовата държава, основното задължение на властта е да осигури две неща, две страни на една монета - свобода и законност. Другото - да осигури външна сигурност и независимост. Изпълнението на тези задължения е трудно и рисково. То съкращава политическия живот. Въздържането от изпълнението им осигурява комфорт и липса на врагове. Просто и гениално. В бурно море оцеляват медузите".

Свързани статии (по етикет)

 • Събота, 05 Май 2018 10:53
  Радев разкри прегрешенията на Борисов, премиерът е с 10 неплатени акта в КАТ

  С 10 неплатени акта се е оказал премиерът Бойко Борисов според информационната система на КАТ. Това е станало ясно на оперативно заседание на Министерския съвет, на което вътрешният министър Валентин Радев е представил справка колко държавни служители и кои ведомства дължат пари за пътни глоби.

 • Събота, 05 Май 2018 10:53
  Правят "черно тото" за името на Плевнелиев-младши

  Във фейсбук започнаха импровизирани залози за името на детето, което чакат синоптичката Десислава Банова и бившия президент Росен Плевнелиев. Вчера той обяви, че чакат момченце. В социалната мрежа залагат, че жената до Плевнелиев, с когото споделиха, че били сродни души, е предложила да му направи подарък и да го кръсти Росен. Фенове на хазарта дори признават, че съвсем сериозно са си организирали бас и чакат да ги поканят на прощапулник. 

  Терминът на Банова е през септември. Бившият държавен глава коментира пред журналисти, че не я води по събития, защото вече имала коремче и си личало. Появиха се и шегувити коментари, че самият Плевнелиев износвал бебето като един Арнолд Шварценегер в комедията "Джуниър".

  Сред предложенията, които дават на младата двойка в интернет за име на наследника са Синоптик, Слънце, Вятър и дори Бойко, в чест на медиатора на ЕС. Появиха се дори информации, че Плевнелиев и синоптичката са тръгнали по ходжи, баячки и астролози, за да питат как да кръстят детето и да разберат нещо за бъдещето му.

 • Събота, 05 Май 2018 10:53
  БСП: Борисов ревнува, че Путин покани Радев. Премиерът с комплимент към Кремъл: Русия ще прати изтребители, ако ни нападнат!

  Премиерът Бойко Борисов отново се загрижи за мира на Балканите. "Ако нещо се случи, Русия и Турция, както и САЩ, няма да се поколебаят да се намесят", казва той и добавя специално че, "Русия без колебание ще изпрати изтребителите". Зам.-председателят на БСП Деница Златева заяви, че премиерът ревнува от Румен Радев, защото не той, а президентът е поканен в Москва и ще се срещне с Владимир Путин. Ситуацията с политиката към Кремъл заприлича на детската игра "Бързи, смели, сръчни". 

Оставете коментар