Понеделник, 21 Май 2018
Сряда, 09 Май 2018 17:39

Каракачанов: Сидеров не ми вдига телефона, не станах министър на Станишев заради Ахмед Доган

Вицепремиерът Красимир Каракачанов коментира срещата си с Корнелия Нинова. Двамата партийни лидери на ВМРО и БСП се видяха, след като военният министър покани Нинова. "Няма нищо лошо в това. Аз съм кавалер. Няма да правим коалиция с БСП. Мога да се срещна и с ръководството на ДПС", сподели Каракачанов пред БТВ. Той обясни гнева на Волен Сидеров, който го критикува, че вижда с лидери на опозицията. Председателят на "атака" снощи не му е вдигнал телефона, защото е говорил с други хора, но по принцип имат добра комуникация. Каракачанов обяснил на Корнелия Нинова, че ни е стара военната техника и затова иска да я обнови. "Няма да влизам в коалиция с БСП. Каниха ме през 2005 г. за министър. Още тогава можех да стана, но не го направих, въпреки че бях млад и глупав на 40 години", каза още вицепремиерът. На парада на Гергьовден той искал да покаже, че въпреки старата ни военна техника, на парада е показал, че е поддържана. Цветанка Ризова го попита, дали причината е ДПС. Каракачанов потвърди, че участието на Ахмед Доган го е спряло да приеме поканата в тройната коалиция.  

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 09 Май 2018 17:39
  Патриотите се снимаха с брояча на гласовете от Турция, докато почитат жертвите от клането в Батак

  Програмата на Обединените патриоти е писана от човек на ДПС, който е участвал в десетки афери. Информацията написа Bnews.bg, Медията разполага със снимки, които говорят за още по-сериозен дефицит на какъвто и да е било морал в средите на патриотарите. Медията припомня, че на 17-ти май свеждаме глави пред жертвите на баташкото клане. "Днес публикуваме една снимка. На нея се кипри един от емблематичните кадри на ДПС - Енвер Хатипоглу. Този господин дълги години бе координатор на ДПС в Турция. На практика това лице отговаряше за броя на гласовете на българските турци изселници. Има обаче и нещо много по-интересно за тази личност. Според самия него, той е четвъртият осъден на смърт атентатор на гара Буново, но е имал късмета да бъде разменен от турските служби. Правилно сте разбрали, за същата гара Буново говорим, която бе обект на атентат, извършен на 9-и март 1985 година. Атентат, при който загиват седем невинни жертви, други девет са тежко ранени. Именно на 9-и март всяка година патриотарите демонстрират своето най-цинично поведение чрез лъжливо почитане на жертвите. Може ли да си най-близък приятел с един от атентаторите на тези свидни невинни жертви, и да се правиш, че тъжиш за тях?", пише изданието. "Защото на снимките с които разполагаме, до същия този хубавец гордо се кипри в различни пози депутата патриотар, обявен от Валери Симеонов за основния автор на патриотарската програма, чрез която бяха излъгани хиляди българи да гласуват за тях. Нещо повече Симеонов гордо обявява приятеля на атентатора за таен консултант, който умишлено бил държан в тайна. От наши източници разбрахме, патриота Димитър Байрактаров след като разбира за тайния консултант незабавно напуска омерзен патриотите, като публично обявява, че листите с кандидат депутати са пълни с компрометирани лица. Димитър Байрактаров явно е разбрал, че конците на патриотарите се опъват именно от ДПС, което буквално го е сринало при мисълта, че е бил неволен съучастник в тази грандиозна измама. Сякаш за да си отмъсти на Байрактаров , Симеонов поставя човекът на ДПС и пръв приятел на атентатора, именно на мястото в листата, на което е трябвало да бъде патриота Димитър Байрактаров! Какъв цинизъм само!? Как смятате, имат ли срам патриотарите?

 • Сряда, 09 Май 2018 17:39
  Според Симеонов - Каракачанов няма нищо против да се срещне с "мафията"

  "Да направим среща с ДПС значи да ги легитимираме като политическа сила. За нас те са мафиотска структура". Това заяви вицепремиерът Валери Симеонов след среща с БСП, която продължи близо час. Вчера обаче Красимир Каракачанов обяви пред БТВ, че нямал нищо против да се среща с Мустафа Карадайъ, ако го подкрепи за повече пари и реформи в армията. По този начин се появи отново въпросът за сговора в Обединените патриоти и означава ли, че Каракачанов, по думите на Симеонов, е съгласен да си говори с "мафията". По време на срещата бяха обсъдени Законът за хазарта, Законът за здравето, Законът за устройството на територията, Законът за местните данъци и такси, свързани с дейността на апартхотелите, Законът за вредите от шума в околната среда и други.

  След нея Симеонов заяви, че БСП подкрепят предложенията за Закона за хазарта. Относно текста, свързан с тютюнопушенето от левицата заявили, че ще им трябва още време да го обсъдят в групата. Някои са „за“, някои са „против“, същото се отнася и за Закона за територията. От друга страна за Закона за местните данъци и такси ще се получи отговор малко по-късно. Другата седмица в сряда ще се проведе среща с "Воля". Причината е, че сега Веселин Марешки го няма в момента.

 • Сряда, 09 Май 2018 17:39
  Кабинетът не взе решение за танковете и за избирателите заради отсъствието на министър

  Пред журналисти в Министерски съвет министърът на отбраната Красимир Каракачанов съобщи, че на днешното правителствено заседание не са били обсъдени двата проекта на Министерството на отбраната за нова бронирана машина и нови изтребители, предаде репортер на Novini.bg Причината е отсъствието на министъра на финансите. Финансовият министър е извън страната, ще се върне в петък. Все още не е готово финансовото становище, обясни Каракачанов. След като си дойде министър Горанов, разчетите ще бъдат направени в събота и неделя. Няма основание да имаме отказ. Надявам се следващата сряда точките да бъдат приети, посочи военният министър. Той уточни, че днес не е говорил с премиера Борисов за отношенията в коалицията. Хубаво е комуникацията в Народното събрание да се подобри, каза Красимир Каракачанов.

Оставете коментар