Събота, 18 Август 2018
Сряда, 09 Май 2018 17:39

Каракачанов: Сидеров не ми вдига телефона, не станах министър на Станишев заради Ахмед Доган

Вицепремиерът Красимир Каракачанов коментира срещата си с Корнелия Нинова. Двамата партийни лидери на ВМРО и БСП се видяха, след като военният министър покани Нинова. "Няма нищо лошо в това. Аз съм кавалер. Няма да правим коалиция с БСП. Мога да се срещна и с ръководството на ДПС", сподели Каракачанов пред БТВ. Той обясни гнева на Волен Сидеров, който го критикува, че вижда с лидери на опозицията. Председателят на "атака" снощи не му е вдигнал телефона, защото е говорил с други хора, но по принцип имат добра комуникация. Каракачанов обяснил на Корнелия Нинова, че ни е стара военната техника и затова иска да я обнови. "Няма да влизам в коалиция с БСП. Каниха ме през 2005 г. за министър. Още тогава можех да стана, но не го направих, въпреки че бях млад и глупав на 40 години", каза още вицепремиерът. На парада на Гергьовден той искал да покаже, че въпреки старата ни военна техника, на парада е показал, че е поддържана. Цветанка Ризова го попита, дали причината е ДПС. Каракачанов потвърди, че участието на Ахмед Доган го е спряло да приеме поканата в тройната коалиция.  

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 09 Май 2018 17:39
  Министерството на Каракачанов призна: Сбъркали сме обществената поръчка за хеликоптерите

  След публикуването на решението и обявлението за обществената поръчка е установено допуснато техническо несъответствие в обявлението. Така Министерството на отбраната определи допуснатата грешка в обявлението по Закона за обществените поръчки.

  От ведомството уточняват: В раздел II "Обект на поръчката", параграф II.2.1 "Общо количество или обем" е записано, че ще бъдат ремонтирани 4 (четири) броя вертолети Ми-17. Коректният брой е 2 (два) броя вертолети Ми-17. Констатираното несъответствие ще бъде коригирано чрез "Решение за одобряване на обявление за изменение или допълнителна информация" в срока, съгласно чл. 100, ал. 3 от Закона за обществените поръчки.

  За позиция 2 - "Възстановяване на летателната годност на вертолети Ми-24 - рамково споразумение" представената техническа спецификация към процедурата включва възстановяване летателната годност на 6 (шест) броя вертолети Ми-24, но необходимостта на Военновъздушните сили (ВВС) към момента е за ремонт на 4 (четири) броя вертолети Ми-24 и обявената поръчка включва ремонта само на 4 (четири) броя Ми-24.

  За допуснатото техническо несъответствие ще бъде потърсена отговорност, уверяват от МО.

 • Сряда, 09 Май 2018 17:39
  Симеонов щял да скочи от бургаския мост, ако държавата загуби делото за лифта на Банско

  "Ще си закача една релса на врата, ще скоча и ще се удавя", заявява вицепремиерът пред в. "Сега"

  Държавата да обжалва решението на тричленния състав на Върховния административен съд, който отмени решението на кабинета за разширяване на ски лифта на Банско. Това ще предложи на заседанието на кабинета другата седмица вицепремиерът Валери Симеонов.

  "Трябва да има последователност в поведението на всеки индивид и на всеки орган. Министерски съвет има решение за приоритетно подпомагане на изграждането на втори лифт. Така че задължително трябва да обжалваме", казва пред "Сега" Симеонов, който миналата седмица беше обвинен от лидера на "Атака" Волен Сидеров, че провежда кампания в спасяване на "редник Цеко".

  "Аз ще се върна в Бургас, ще отида на бургаския мост, ще си закача една релса на врата, ще скоча и ще се удавя.", цитира в. "Сега" Симеонов в отговор на въпрос какви ще бъдат действията на кабинета, ако и следващата инстанция потвърди решението на тричленния състав на ВАС.

  Вицепремиерът казва пред медията, че не вижда логика правителството да търси среща с представители на природозащитните организации, които протестираха месеци заради решението на кабинета, защото проблемът бил със съдебно решение, а не с природозащитниците.

 • Сряда, 09 Май 2018 17:39
  Каракачанов: Направих си тест за наркотици, ще съдя Марешки за глупостите му по мой адрес

  Скъсваше ми телефона след изборите, защото искаше да става министър

Оставете коментар