Петък, 22 Февруари 2019
Сряда, 20 Юни 2018 11:42

Димитър Манолов: Не сме общество от изроди, за да ни тикат децата с увреждания в очите

Вчера казах, че като човек, чувствителен към тези неща, ми е мъчно как деца са употребявани за политически цели. Ако съм засегнал някого от нормалните хора там, защото имаше и такива с ненормални емоции, им поднасям извиненията си. Това каза в сутрешния блок на БТВ президентът на КТ Подкрепа Димитър Манолов по повод искането на майки на деца с увреждания да им се извини за вчерашните си думи по време на срещата в Министерския съвет: "Престанете да разхождате тези клети деца"

Те викаха след мен "убийци на хора в колички и с патерици, което не намирам за нормално". Казах в залата, че не съм политик, за да скандират по мен - нямам намерение да се явявам на избори нито за депутат, нито за кмет, заяви Манолов.

В тази материя никой няма право да се движи от позицията на къси политически печалби, като слон в стъкларски магазин. Не сме общество от изроди, за да ни се тика това нещо постоянно в очите, достатъчно е да го видим един път. Тези деца трябва да са навън, но на разходка, а не в палатки, за да ги пече постоянно слънцето, посочи синдикалистът.

Не е верният път всеки проблем на хората с увреждания да бъде решаван на парче, заяви бившият социален министър Иван Нейков. Пътят е създаването на обща уредба, добави той.

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 20 Юни 2018 11:42
  След заплахата от стачки, вдигат с 10% заплатите в градски транспорт

  Решението идва в отговор на 7 искания от Федерацията на транспортните работници към кмета Йорданка Фандъкова

 • Сряда, 20 Юни 2018 11:42
  Синдикален позор: КНСБ и КТ Подкрепа – двата пудела на трапезата на Валери Симеонов

  Вместо да застанат на страната на страдалците на прехода и изкарат на площадите хиляди хора, вместо истински да са омерзени от Валери Симеонов, КНСБ и КТ „Подкрепа” са полегнали в краката му като два послушни пудела и чакат сочната мръвка на държавната субсидия. 

  Автор: Велизар Енчев

  Няма такава държава! Няма друга държава, в която синдикати и капиталисти са в единен фронт срещу хората на труда и открито пригласят на антисоциалното правителство. 

  Днес гледахме цинична пресконференция в Министерския съвет на кабинета, работодателските организации и двата синдиката, обсъждаща Бюджет 2019. 
  Позорът на КТ „Подкрепа” и КНСБ е двоен: 

  Първо, синдикатите горещо подкрепиха антисоциалния бюджет и пригласяха на капитала, вместо да разкостят Бюджет 2019, правещ богатите още по-богати, бедните – още по-бедни. 

  Второ, пресконференцията се водеше от Валери Симеонов! 

  Това са българските синдикати: Адвокати на капитала и слуги на властта!

  Протестите на почернените майки и болните им деца срещу Симеонов не стихват, нацията е омерзена от дебелокожия вицепремиер, парламентарната опозиция е на бойна нога, а синдикалните лидери се прегръщат с антихуманна особа, незаслужаваща да се нарича човек.

  Вместо да застанат на страната на страдалците на прехода и изкарат на площадите хиляди хора, вместо истински да са омерзени от Валери Симеонов, КНСБ и КТ „Подкрепа” са полегнали в краката му като два послушни пудела и чакат сочната мръвка на държавната субсидия. 

  „Ще подаде ли оставка като вицепремиер“, попита репортер Симеонов. Отговорът на вицето бе категоричен: „Не! Тази тема е приключена за мен!

  Синдикалните лидери подпираха гърба на Валери Симеонов и не обелиха и дума. А дузината работодатели иронично се подсмихваха на наивния репортер, очакващ друг отговор от наглото вице. 

  Вече няма никакво съмнение: В България има не бойки синдикати, бранещи трудовите хора, а два послушни пудела на трапезата на Валери Симеонов! 

  Само да не се задавят!

  (коментарът е от фейсбук профила на автора)

 • Сряда, 20 Юни 2018 11:42
  Шоколад в спринцовка – хит сред децата у нас

  Уж невинното забавление може да се окаже доста опасно в бъдеще. Така се създава нова субкултура сред младите хора за това, че няма нищо проблемно да използваш спринцовки, сигнализират психолози.

  Шоколад в спринцовка – това е най-новата мода сред децата у нас. Десертът вече се предлага в много хранителни магазини, но най-вече в лавките до училищата. 

  Психолози обаче алармират, че опаковката, наподобяваща истинска спринцовка, може да окаже вредно влияние на психиката на подрастващите, съобщава Нова тв.

  Шоколадовите спринцовки се предлагат в различни цветове и струват около 1 лев. Купувачите са най-вече деца на възраст между 5 и 10 години. А самите деца твърдят, че шоколад в такава форма е далеч по-забавен от обикновения.

  Тревогата си от новия продукт първи сподели експертът по борба с наркоманиите д-р Ивайло Димитров.

  "Влизам в магазина и виждам едно детенце, което казва: "Имате ли една спринцовка?" и просто не можех да повярвам на ушите си. В следващия момент усмихнатата продавачка извади една кутия със спринцовки, 20-кубикови, пълни с течен шоколад, на които в розово етикетче пишеше "Д-р Шок". В момента, в който излязох от магазина, видях, че още деца бяха със спринцовки в устата", каза д-р Димитров.

  Уж невинното забавление може да се окаже доста опасно в бъдеще, твърди терапевтът. Така се създавала "нова субкултура сред младите хора за това, че няма нищо проблемно да използваш спринцовки".

  "Аз работя с хора, които са употребявали хероин. Той изглежда по същия начин в спринцовката - като цвят", пояснява експертът.

  Затова препоръката му към всички родители е да следят внимателно за какво децата им харчат джобните си пари.

  Освен спринцовките с шоколад, в магазините могат да се видят и други лакомства със спорна на вид опаковка, като пакетче със сладък бял прах, например.

Оставете коментар