Петък, 20 Юли 2018
Петък, 22 Юни 2018 10:41

Преди втория лифт в Банско ни трябва нов ценностен лифт!

Не трябва да бъде формален начинът на предаване на информацията. Децата трябва да бъдат спечелени, но не бива да се изпада в крайности

Директорката на училището в Несебърското село Оризаре Красимира Стоянова скандализира с шокираща снимка във фейсбук, на която тя държи торта, но вместо свещички, върху нея има поставен изкуствен мъжки полов орган. По искане на Регионалния инспекторат на образованието в Бургас директорката е подала оставка. Снимката е направена по повод 38-годишния рожден ден на учителката. Това е вторият случай на неморално поведение на педагог в Бургаско.

"Преди втория лифт на Банско ни трябва втори ценностен лифт. В нашата държава никой не си знае ценностната роля". Това заяви журналистът Васил Петев в студиото на "Bulgaria ON AIR". Патриция Кирилова алармира, че подобни случаи се увеличават. Тя коментира, че е въпрос на възпитание, морал и липса на кадри в образователната система. Според нея фактът, че темата се коментира е знак, че хората взимат мерки и обществото ни не е толкова деградирало.

"Социалните мрежи имат огромно значение. Обществото реагира на секундата. Следващия път може да не си позволят такова нещо", каза още тя.

Васил Петев добави, че липсата на авторитети е сред причините за подобни скандални случаи: "От високо" се задава този тон. Бойко Борисов сервира нещо, което трябва да е уж майтап, а после стоим и се чудим какво е казал. Наша отговорност - на журналистите е да внимаваме в изваждането наяве на подобни личности като учителката", добави още той.

Журналистите в студиото се обединиха около мнението, че трябва да се пишат повече статии, които не печелят толкова висок рейтинг, но са предназначени за интелигентни кръгове. По този начин и гилдията би могла да има принос за повишаване на ценностите в обществото. "Не трябва да бъде формален начинът на предаване на информацията. Децата трябва да бъдат спечелени, но не бива да се изпада в крайности", каза още Васил Петев.

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 22 Юни 2018 10:41
 • Петък, 22 Юни 2018 10:41
  Премиерът признал пред Валери Симеонов, че е зависим от братя Домусчиеви и се страхува от тях

  "ГЕРБ продаде държавата за 58 милиона лева". Това заяви на брифинг в Народното събрание Валентин Касабов от НФСБ, а аргумент му са промени в Закона за обществените поръчки, свързани с БМФ и Кирил Домусчиев. Поправката спестявала на Домусчиев дълга от 58 млн.лв., които трябваше да плати на държавата според съдебното решение. Била е внесена от гербера Данаил Кирилов и позволява действие за минал период, като така спестява парите на Кирил Домусчиев.

 • Петък, 22 Юни 2018 10:41
  Борисов освободи земеделски зам.-министър

  Премиерът Бойко Борисов освободи със своя заповед зам.-министърът на земеделието Цветан Димитров, съобщиха от правителствената пресслужба. Решението на премиера е взето след срещата на министъра на земеделието, храните и горите Румен Порожанов с представители на протестиращите животновъди.

  Министър-председателят Борисов разпореди на министър Порожанов да освободи също така директорa на дирекция „Животновъдство“ Златка Възелова, директорa на Дирекция „Директни плащания и идентификация на земеделските парцели“ Георги Праматаров, както и съветника на министъра Бойко Синапов.

  Оставките на тези служители бяха поискани по-рано от недоволни животновъди. Фермери протестират пред Министерския съвет. Освен за оставките на служители в земеделското министерство, те настояват за повече пари за сектора, и за промяна на политиката, водена до момента. На протеста пред правителствената сграда бяха излети около 100 литра овче мляко, запалена беше и овча вълна.

Оставете коментар