Сряда, 30 Септември 2020

Вторник, 14 Август 2018 09:25

Бенчев пред съда: Нелепа случайност е, че бяхме в един хотел с Очите

Шефът на ОС в Бургас Бенчо Бенчев беше придружен от двама адвокати в сградата на окръжен следствен отдел в града. Политикът заяви, че очаква обективен процес и че не приема обвинението, а самото разследване на случилото се ще покаже какво се е случило.

„Нелепа случайност е, че бях в същия хотел в Истанбул, където беше Димитър Желязков. Не съм укривал Митьо Очите, озовах се с него в Турция случайно“, каза Бенчев на влизане в съда.

Районна прокуратура – Бургас предяви обвинение на Бенчев за това, че в периода от 2 август до 4 август 2018 г. в Република Гърция и Република Турция, е спомогнал за това, обвиняемо лице да избегне и да бъде осуетено спрямо него наказателно преследване, без да се е споразумял с това лице, преди да е извършило самото престъпление – престъпление по чл.294, ал.1 от НК. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Бургас. На Бенчо Бенчев е предявено обвинение и за това, че на 5 август 2018 г. в Бургас, държал боеприпаси без да има разрешително за това – престъпление по чл.339, ал.1 от НК. На Бенчо Бенчев е наложена мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер от 50 000 лв. Наложена му е и мярка за процесуална принуда „забрана за напускане пределите на страната“.

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 14 Август 2018 09:25
  Прокуратурата предаде на съд бившия кмет на Костенец заради подкуп

  Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт за подкуп срещу бившия кмет на гр. Костенец Радостин Р. и бизнесмен, спечелил обществена поръчка, съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони.

 • Вторник, 14 Август 2018 09:25
  Съдът: Майката от Ситняково е провокатор

  Елена Мицева е провокирала протестиращите. Тя единствена е отказала да заобиколи и е опитала да мине през блокадата пред румънското посолство в понеделник. Това беше един от мотивите, с които в четвъртък съдия Надя Бакалова от Софийския районен съд (СРС) пусна под гаранция от 500 лв. Георги Георгиев

 • Вторник, 14 Август 2018 09:25
  Депутати искат да съдят Джонсън за отказ да разследва руска намеса

  Междупартийна група британски депутати заплаши да съди премиера Борис Джонсън, ако той не нареди независимо разследване за руска намеса в последните общи избори и гласуването в референдума за Брекзит през 2016 г.

Оставете коментар