Вторник, 28 Януари 2020
Петък, 31 Август 2018 09:54

Нено Димов с "ясна" позиция: На плаж Силистар не е забранено всичко, но не е разрешено всичко

Екоминистърът даде озадачителни отговори по важни въпросите и прехвърли топката към останалите институции.

„На плаж Силистар не е забранено всичко, но не е разрешено всичко” – така екоминистърът Нено Димов коментира казуса със потенциалното застрояване на местността пред БТВ. В последната седмица Общинският съвет на Царево одобри план за застрояване на парцел в местността, но премиерът Бойко Борисов нареди спиране на спорното решение. Беше установено също, че планът за строителство там противоречи на закона, но е бил приет въпреки това от общинарите. „Нарушен е законът за устройство на територията, който изисква да бъде сезирана Районната инспекция по околната среда, която да се произнесе каква процедура трябва да следва”, поясни Димов.

По думите му ако теренът в Силистар бил „нормален”, а не част от природен парк Странджа, това нямало да се налага. Димов не пожела да коментира по-подробно случая и каза, че ако министерството бъде запитано върху конкретно задание, тогава ще може да коментира.

„Когато получим такова в министерството, тогава ще кажем допустимо ли е или не”, каза Димов. Има двоен стандарт при възмущението и отразяването на екологичните проблеми у нас, смята екоминистърът Нено Димов. Той направи паралел между ситуацията на плажа Корал и случая с нерегламентираното хоро в едно от Рилските езера.

„Не може за Корал да мерим с един аршин, а за Рилските езера – с друг”, категоричен е Димов. По думите му преди време на плаж Корал е имало нерегламентирано сметище, което не се е появило там от хората, „които ходят на плаж за няколко часа”. Той уточни, че кофите за боклук на това място били преместени и сметопочистващите камиони нямало как да стигнат до тях.

„Гледката показва един определен манталитет”, коментира Димов. „Кадърът с хорото на Рилските езера предизвика много голямо възмущение и това отново ме навежда на мисълта за двойните стандарти”, коментира Димов.

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 31 Август 2018 09:54
  Спецпрокуратурата представи нови доказателства по делото на Нено Димов за водната криза в Перник

  Специализираната прокуратура предостави нови доказателства за водната криза в гр. Перник и други селища в региона. Това съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

 • Петък, 31 Август 2018 09:54
  Апелативният спецсъд остави Нено Димов ареста: Умишлено е допуснал източване на яз. "Студена"

  Бившят екоминистър Нено Димов, обвинен в умишлена безстопанственост заради водната криза в Перник, остава за постоянно в ареста. Това реши, след повече от 4 часа заседание, Апелативният специализиран наказателен съд, предаде репортер на БГНЕС. Решението е окончателно.

 • Петък, 31 Август 2018 09:54
  Емил Димитров - Ревизоро е новият екоминистър: Ще бъда администратор. Искам да се справя добре!

  Със 111 гласа "за", 96-"против" и без "въздържал се" парламентът прие оставката на Нено Димов и назначи Емил Димитров за екоминистър, предаде Агенция "Фокус".

  "Ще бъда администратор. Искам да се справя добре! Искам мандатът да се изкара докрай. Ще направя всичко възможно да навляза в  работата на министерството, ще изпълнявам програмата на правителството. Оставам приятел с всички вас", бяха първите думи на новия министър към неговите колеги в парламента.

  "Много ми е добре при вас. Не искам да си тръгвам от вас, но така се налага. Вчера си взех табелката дори. Не мога да откажа поста, защото ще кажат - този човек ме предаде", каза той и заяви, че не отива в МОСВ, за да бъде метла - синя, червена, жълта..."Искам да се справя добре", завърши той и обеща, че ще направи всичко възможно да влезе бързо в работата на министерството и ако може ще реши проблемите на всички. 

  Димитров поясни, че не е ходил до момента в миньорския град и разказа, че е живял там, роднините му днес са там, чичовците му днес са там.

Оставете коментар