Вторник, 18 Юни 2019
Вторник, 02 Октомври 2018 09:05

Братята ни македонци вместо да си мерят силите, да седнат да се разберат

„Бих препоръчал на братята ни македонци вместо да си мерят силите от избори на избори, да седнат да се разберат“. Това каза по БНТ Георги Първанов – президент на България в периода 2002-2012 година и основател на партия АБВ по повод референдума в съседна Македония.

„Със заплахата за нови избори като силово действие, като търсене на реванш от едната и от другата страна, се очертава една перспектива за постоянна нестабилност в Македония, както казвахме навремето „избори до дупка". Вече не само на етническа основа, но и на конфронтационна политическа. Питам се, на НАТО такава държава ли му трябва – раздирана от противоречия? Ще укрепне ли тя сигурността на Алианса и на региона?“

„Бих препоръчал в Македония да вземат българския пример и модел. Макар и много трудно постигнахме консенсус – 2, 3, 4 години преди датите за членството. Получи се общогражданско и политическо движение със широко съгласие, нямаше опозиция и управляващи по тази тема. Бих препоръчал на братята ни македонци вместо да си мерят силите от избори на избори, да седнат да се разберат“, съветва Първанов.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар