Вторник, 11 Декември 2018
Събота, 06 Октомври 2018 11:57

БСП иска отговорността да бъде понесена от първо лице – от кмета Фандъкова

Остава една година до местните избори, в която ГЕРБ ще оберат горчивите плодове на 10-годишното си управление в София. Ще лъснат "големите" им достижения, а на кмета Фандъкова не й остава нищо друго, освен да се оттегли.

Настояваме отговорността за проблемите по ремонта на "Граф Игнатиев" да бъде понесена от първо лице - от кмета Йорданка Фандъкова.

Не искаме господин Крусев, като щит, да предпазва системата. Защото качеството на работата по ремонта на "Графа" показва пълна липса на контрол. И този път кметът и екипът й няма как да прехвърлят отговорността на друг, тъй като в договора между Столична община и фирмата-изпълнител има един член 15, алинея 2, точка 8, който гласи:

"Изпълнителят се задължава да изпълнява всички нареждания и заповеди по изпълнението на СМР, дадени от възложителя, консултанта, упражняващ строителен надзор".

Тоест, всяко действие на фирмата-изпълнител е съгласувано с възложителя в лицето на Столична община.

Калоян Паргов - председател на БСП-София, във фейсбук

Свързани статии (по етикет)

 • Събота, 06 Октомври 2018 11:57
 • Събота, 06 Октомври 2018 11:57
  Да го ядат акулите "Графа"!

  Давам си ясна сметка, че ако не бе изгорял старият цирк, днес той щеше да се казва „Стефан Софиянски” и вътре щеше да се разиграва приватизационна лотария.

  Но пък да си вземеш за кмет Йорданка от Самоков, след като вече добре знаеш поучителната история на Косьо Самоковеца, е меко казано проява на малоумие.

  В тоя ред на ъндърграунд мисли считам, че е крайно време да приемем някакъв ротационен принцип на управление на този изстрадал от провинциална олигофрения град.

  Разбирам, че сега готвят за кмет на София Мая от Кюстендил, в което няма нищо лошо, да не говорим, че няма и нищо хубаво. Но нека дадем право и на други населени места да ни предадат тайното учение на туршията в градски условия.

  Освен това, Самоков и Кюстендил са стари висаджийски бастиони, което пък означава, че сикаджиите стоят някак неуместно извергнати от управленските лостове на столицата.

  Нека дадем шанс и на Смолян да се изгаври с „Графа”. Аман от акули! Нека сложим гремлини по "Витошка". Защо не?! Какво лошо има?

  После ще си изберем и столичен кмет от Полски Тръмбеш. А след това от Горна Оряховица. Накрая, разбира се, ще "чузнем" и един представител от Злокучене. Е така - за разкош, равноправие и самочувствие на бизнесмените от Разград.

  Прокопиев, например, въпреки, че е истински потомствен аристократ, едва ли знае, че на метри от ул."Иван Вазов", където се намират любимите офиси на изданията му, точно на злополучния "Граф", навремето имаше сладкарница с името "Ну, погоди". Дет се вика, брутално съветско влияние насред столица, бич за подрастващите любители на скалички!

  Щото, ако знаеше това, Прокопиев нямаше да стои безучастен. Щеше веднага да предложи за градоначалник най-големия дребен човек в политиката Атанас Атанасов, за да посипе и той естетическа мас от идеи, придобити по време на ранното му детство в село Батин, върху тоз многократно изнасилван град.

  Щото няма съмнение, че Атанасов веднага щеше да изшиба един културно-контра-разузнавателен център на "Графа" с невинното име "Том и Джери". 

  Абе, искам просто да кажа, че столичната управленска простотията е многолика. Както в географски, така и в политически аспект.

  Главният архитект - от Плевен, кметът - от Самоков, "витошкият гуру" Тома Белев - от Кърджали.

  Ама, така ще е. То в София вече няма софиянци, така че майната му.

  Да го ядат акулите "Графа"! Като е селянин.

  Снимка на Vasil Petev.

  автор: Васил Петев

 • Събота, 06 Октомври 2018 11:57
  Нинова: Отговорът на АПИ на искането ни за проверка на магистралите е опит случаят да се „замете“

  БСП настоява за мнение от независима европейска лаборатория. Камарата на строителите прави подписка между работниците си за прекратяване на разследването

Оставете коментар