Понеделник, 16 Декември 2019
Сряда, 10 Октомври 2018 16:44

Не разбирам гнева на премиера. Тази реакция отвън не е ли оценка за България?

Не разбирам гнева на премиера. Днес нападна всички, дори собственото си политическо семейство – Европейската народна партия. Според мен не е необходима такава агресия в този момент. По-скоро трябва да си зададем въпроса защо дойде тази реакция. Не е ли оценка за България отвън?

Не трябва вечно да се напада, че някой друг е виновен. Сами сме си виновни, защото проблемите на България по тази тема стоят – престъпност има, престъпниците не са в затвора, хората не се чувстват сигурни.

Като поредната лъжа ще го окачествя и ще си повторя думите от понеделник, че сме обезпокоени от негативния образ на България, който се изгради за тези няколко дни чрез изказвания и позиции на Европейска комисия, еврокомисари, Съвета на Европа, генералния секретар на ООН. Това са изключително сериозни световни и европейски институции и изразиха притеснения за образа  на България.

На второ място, тогава казах и сега повтарям – притеснени сме от високото равнище на престъпност в България, страх и несигурност в хората от чувството за безнаказаност и най вече най-лошото за нас е недоверието в институциите. Това е позицията ми от понеделник, повтарям я и днес.

Корнелия Нинова пред БНР

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 10 Октомври 2018 16:44
  Бойко Борисов ще се срещне с представители на протестиращите медицински сестри на 17 декември

  Медиците преспаха тази нощ под прозорците на МС в очакване да бъдат приети от премиера.

  Министър-председателят Бойко Борисов ще се срещне с представители на протестиращите медицински сестри на 17 декември в 10.00 часа в Министерския съвет. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

  На срещата ще присъстват министърът на здравеопазването Кирил Ананиев, министърът на труда и социалната политика Деница Сачева и председателят на парламентарната комисия по здравеопазване Даниела Дариткова.

  Припомняме, че медиците излязоха в неделя на пети национален протест. Те се събраха пред Министерския съвет с искане за реформа в здравната система и настояване заплатите им да се увеличат. Някои от протестиращите медици останаха през изминалата нощ на палатки пред Министерски съвет с настояване да бъдат приети и изслушани от министър-председателя.

 • Сряда, 10 Октомври 2018 16:44
  Медици нощуваха пред МС на палатки с искане да бъдат приети от Борисов

  Протестиращите нямат доверие на здравния министър

 • Сряда, 10 Октомври 2018 16:44
  Нинова: Щастлива съм, че пристъпваме към промени в Устава! Реформата бе трудна,съпротивата - жестока

  Щастлива съм, че пристъпваме към промени в Устава! Реформата бе трудна, съпротивата - жестока. Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова, като се обърна към членовете на партията чрез личния си профил в социалната мрежа. 

Оставете коментар