Вторник, 23 Октомври 2018
Петък, 12 Октомври 2018 09:39

Лешояди прелитат над главите ни, а рокерите няма да ни извадят от безсъзнанието

Дреп. Парцали. Мръсни парцали. На това превърнаха медиите трупа на Виктория.

Навремето по селата и махалите имаше дараци и тепавици. Накъсваха парцалите и ги превръщаха в черги и черджета, осъдени един ден да се превърнат в мръсни изтривалки, под които се укриваха най-големите домашни боклуци и цялата смет на села и паланки, донесена с цървулите на местните жители.

И сега е така – властта съдействаше през цялото време на медиите, за да превърната един труп на една млада жена в дреп. Или медиите съдействаха на властта това да се случи? Знае ли човек?

Не познавам Виктория. Не познавам бившия й съпруг, който се скъсва да прави изявления по телевизорите. Не познавам и осиротялата дъщеря на Виктория.
Много лешояди прелитат над главите ни, а ние ги зяпаме и не си гледаме в краката. Не знаем къде стъпваме.

Май трябва да излезем от БИЛЛА, Метро, Кауфланд, Гала, Биг Брадър, Фермата и пр. идиотщини и да се видим къде живеем.

Рокерите и джиповете в ромските махали на Русе, Катуница, Гърмен, Орландовци, Мечка и т. н. няма да ни оправят и да ни спрат или да ни извадят от безсъзнанието.

Любомир Кольовски, фейсбук

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 12 Октомври 2018 09:39
  Дръж се, Валери! Цялата държава е наужким!

  Дръж се, Валери! Така те искам! Не подавай и не приемай подадената ти оставка!

  Ти, Валери, си моята последна надежда, че вие си отивате!

  Ти, Валери, си уж вицепремиер на един уж премиер и управлявате наужким! Цялата държава е наужким!

  Външната ви политика е наужким! Вътрешната политика е същата имитация. Вижте си икономиката! Десет пъти са намалени чуждестранните инвестиции!

  Вижте си демографската политика! Колко села и градове закрихте, колко училища и болници затворихте?!

  "Наужким" започва от оградата, която също е наужким.

  "Наужким" е отвратителна като фонетика, но синонимът "имитация" е чуждица и не носи в себе си вонята на цървул и мокър шаяк.

  Дръж се, Валери! Други не успяха, но ти ще успееш!

  Ти си моят паметник неръкотворен!

  Любомир Кольовски, фейсбук

 • Петък, 12 Октомври 2018 09:39
  Не искам оставки. Оставете ги да се удавят в собственото си оливане

  Аз не искам и не настоявам за оставката на Валери Симеонов.

  Не искам и оставката на Борисов, нито на целия му кабинет.

  Аз искам тия типове да останат колкото се може по-дълго на власт, защото това е единственият начин да се озапъртъчат окончателно и да си отидат завинаги!

  Те няма да ни напуснат заради виртуалните възгласи и подвиквания "Оставка!".

  Няма да си отидат поради угризенията на изгризаните си оскъдни съвести, от които нищо не е останало.

  Оставете ги да се олеят, да се удавят в собственото си оливане.

  И без друго отдавна сме платили цената на това, което се случва.

  Ако си подадат оставките, те отново ще се върнат и отново ще изнасилят България. 

  Любомир Кольовски, фейсбук

 • Петък, 12 Октомври 2018 09:39
  Край на хегемонията на САЩ. Западните медии коментират речта на Путин във "Валдай"

  Руските потребители на социалните мрежи вчера активно обсъждаха изявлението на президента Владимир Путин по време на заседанието на дискусионния клуб "Валдай". Мнозинството от тях отбелязват фразата на президента, че в случай на ядрена атака, руските военни ще успеят да нанесат ответен ядрен удар: "Ние ще отидем в рая, а те (агресорите, бел. ред.) просто ще издъхнат", отбеляза президентът. Именно тази фраза беше многократно цитирана в социалните мрежи и беше интерпретирана като проява на агресия. Обаче западните медии обръщат внимание на други аспекти от изявленията на Путин, пише аналитичният руски сайт  "Актуальные коментарии".

  Американският Financial Times отбелязва, че в речта си Путин е обявил края на хегемонията на САЩ: "Руският лидер обръща гръб на лошите отношения със Запада и подчертава разширяващите се източни връзки", отбелязват авторите на статията. 

  Изданието цитира и друга фраза на Путин: "Създаването на атмосфера на напрегнатост и истерия не е нашият път... Никому не създаваме проблеми. Надявам се, ще може да установим диалог", казва Путин. 

  Отбелязват се и енергийните проекти на Русия с Египет, както и разширяването на сътрудничеството между Русия и Китай. Financial Times обръщат внимание и на думите на Путин, че новото въоръжение, което той представи по-рано, ще постъпи в армията до броени месеци.

  "Русия е една от най-големите ядрени държави. И вие знаете, аз вече говорих публично, че в отговор на строителството на ПРО от страна на САЩ ние усъвършенстваме своите ударни комплекси. При това някои от тях вече имаме на въоръжение, други ще влязат в строя до броени месеци. Имам предвид системата "Авангард“. С абсолютна точност може да се каже, че ние далеч сме изпреварили нашите, така да ги наречем, партньори и конкуренти в тази сфера", отбеляза президентът. 

  "Путин приветства залеза на световното господство на САЩ. С това заглавие излезе публикация в Huffpost. В изданието се обръща внимание на думите на президента за новото въоръжение и наближаващия разпад на „империята” на САЩ: "Що се отнася до САЩ, той каза, че "империите често си мислят, че могат да си позволят да правят малки грешки ... понеже са много силни. Но когато броят на тези грешки продължава да расте, той достига нива, които те не могат да издържат. Една държава може да придобие чувство за безнаказаност, че може да прави каквото си иска. Това е резултат от монопола на едпополюсния свят... За щастие, този монопол вече изчезва...", отбелязва изданието. 

  По темата за ответен ядрен удар Huffpost съобщава, че Русия не възнамерява първа да употреби ядрено оръжие: "Путин заяви, че ядреното оръжие на Русия ще бъде използвано само за възмездие против удара на противника", се казва в статията. 

  В Sky News също интерпретират думите на Путин за ответния ядрен удар като заявление за ненападение: "Агресорът трябва да знае, че възмездието е неизбежно", каза той (бел. ред. – Путин) на международния политически форум в Сочи, отбелязва изданието.

  Интересно е как различно се интерпретират думите на Путин от либералната общественост в Русия и от чуждестранните медии. Западните издания обръщат внимание на други аспекти от речта на Путин, а думите за ответния ядрен удар се възприемат не като акт на агресия. Опозиционните лидери в Русия са не по-малко заинтересовани от изостряне на обстановката и затова интерпретират думите на президента като "поредния опит за разпалване на война", отбелязва «Актуальные комментарии».

  източник: "Актуальные коментарии", превод и редакция: BIG.bg

Оставете коментар