Понеделник, 20 Май 2019
Събота, 20 Октомври 2018 11:03

Не искам оставки. Оставете ги да се удавят в собственото си оливане

Аз не искам и не настоявам за оставката на Валери Симеонов.

Не искам и оставката на Борисов, нито на целия му кабинет.

Аз искам тия типове да останат колкото се може по-дълго на власт, защото това е единственият начин да се озапъртъчат окончателно и да си отидат завинаги!

Те няма да ни напуснат заради виртуалните възгласи и подвиквания "Оставка!".

Няма да си отидат поради угризенията на изгризаните си оскъдни съвести, от които нищо не е останало.

Оставете ги да се олеят, да се удавят в собственото си оливане.

И без друго отдавна сме платили цената на това, което се случва.

Ако си подадат оставките, те отново ще се върнат и отново ще изнасилят България. 

Любомир Кольовски, фейсбук

Свързани статии (по етикет)

 • Събота, 20 Октомври 2018 11:03
  Седмица на протести, скандали и градушки

  Консултациите на президента Румен Радев, оставки в земеделието, протести в здравеопазването и пореден фалстарт на ТОЛ-системата – сред събитията преди евроизборите

 • Събота, 20 Октомври 2018 11:03
  Бойковизмът победи татовизма! Завинаги!

  Някога тоталитарната и авторитарна БКП ме лъжеше със заклинания, обявени от трибуните на конгреси, пленуми и решения на заседания на Политбюро на ЦК. БКП се опитваше да ми внушава, че капитализмът е гнил, а социализмът просперира, основите му са изградени и след година-две ще навлезем в етапа на изграждане на комунизма, когато всеки ще получава според потребностите си. 

  Роден съм в началото на есента на 1955 г. и реално не познавам режимите преди Априлския пленум на ЦК на БКП. Само съм чел и слушал за Вълко Червенков и какво е било преди него. След това, в годините на съзнателния си живот, станах свидетел и очевидец на редица конгреси и пленуми, от чиито трибуни откровено ме лъжеха и заблуждаваха високопоставените измамници от номенклатурата на БКП. Като бях по-млад им се връзвах частично. Тогава нямаше начин да се изследват реалните икономически и социални фактори, тъй като информацията беше цензурирана и под жесток контрол.

  По-късно започнах да възприемам тия лъжи и измами критично и да осъзнавам, че ме баламосват. Така се случи, че бях свидетел и съучастник на краха на тая система. Дори и изпаднах във въображаемата зона, че участвам в нейното разрушаване. Но за десетина години се отървах от заблудите си и заживях с илюзията, че съм се отървал от илюзиите си.

  Докато не се появи Борисов, отначало като пазвантин на Тато и Сакскобургготски, а сетне - главен секретар на МВР, кмет на София, премиер на България няколко мандата и неизменна част от политическата ни мизерия. И той, подобно на родителите си в политиката, започна да лъже, мами и замазва, но за разлика от родителите и учителите си, премина границите на уж колективните решения на разни конгреси, пленуми и заседания на колективни партийни органи и урбулешката овладя ролята на див диктатор, който дори не търси прикритие зад разни колективни органи, а с голи гърди излиза пред камерите и съобщава едноличното си разпореждане по един или друг въпрос, без значение дали това е свързано с изпълнителната, съдебната или законодателната власт.

  Winbet - победата е емоция! (18+)

  Смея да твърдя, че макар и не експертно, познавам историята на България и Балканите, които кой знае защо днес са наричани Западните Балкани, но такъв авторитаризъм, тоталитаризъм и тираничност, които олицетворява до съвършенство Борисов, на тия географски ширини не е имало дори и през петвековната турска метафора, наричана още робство, иго, владичество, съвместно съжителство и т. н.

  Петвековната метафора не успя да ни превърне в халифат на Османска Турция, но Бойко за десет години успя да ни заличи като народ, нация и държава. Татовизмът не успя, но все пак даде някакви шансове на мислещите и грамотни хора. Бойковизмът отне тия шансове на мислещите и грамотните хора. Това е.

  Майната им на метафорите и да спрем да се оправдаваме с тях!

  Любомир Кольовски, facebook

 • Събота, 20 Октомври 2018 11:03
  Бабикян: Едва ли нещо ще се случи на Порожанов от страна на прокуратурата

  Според анализатора проблемите на Борисов са невидимите за обществото големи икономически съюзници

Оставете коментар