Вторник, 23 Април 2019
Сряда, 31 Октомври 2018 12:45

Да лепнеш на извършител на битово убийство етикета "бял, православен, патриот, с везана риза" е признак на либерално изтрещяване

Убийството на жена и дете е битово убийство, от изтрещял човек. Недостатъчно образование и култура, и нервен срив, вероятно подсилен от прекрасните условия на живот у нас.

И на това да му лепнеш етикета "бял, православен, патриот, с везана риза" и т. н. е признак на либерално изтрещяване.

Параноя и поза, която е толкова опасна, колкото и физическо посегателство. Това е провокация на основата на расизъм, религиозно противопоставяне и ще получи в отговор точно това. Провокация, която няма оправдание в конкретния случай, да намесваш в едно битово убийство религия, раса, патриотизъм.

Това е и оригиналничене, да застана в красива поза и да натрия носа на онези, които не харесвам, като употребя двойно убийство.

Това отношение и патос са чиста проба нетолерантност, дискриминационно отношение и агресия към определени социални групи.

А по въпроса защо е изтрит от Фейсбук статуса, в който авторката описва убиеца по гореспоменатия начин – никой не го е трил. Фейсът има система с някакъв алгоритъм – като засече в един текст много думи по религиозен и расистки признак с думи на насилие, убийство и подобни, автоматично го спира. На мен ми е спирал линк към статия за обезлюдяващи се села, в която се споменават цигани няколко пъти, без никакви определения и нападки. Спирал ми е карикатура с фигури, които правят секс, описани като боговете на различни религии.

И хленчовете как бил докладван тоя статус са извращение – не се ли вижда, че е агресивна расова и религиозна провокация?

Иван Бакалов, ФБ страница

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар