Петък, 16 Ноември 2018
Събота, 03 Ноември 2018 11:51

Симеонов и Каракачанов - с единия крак в прокуратурата, с другия в затвора

ДПС им дърпа брутално конците на двете вицета пишман Патреоти

По-слабо управление не сме имали от годините на премиерите Ф. Д. и покойния Любен Беров. И тогава всичко зависеше пред и задкулисно от ДПС, и сега също. Всъщност, никога влиянието на ДПС не е било толкова решаващо.

Двете вицета пишман Патреоти Симеонов и Каракачанов с единия крак са в прокуратурата, с другия са в затвора.

Кворумът в парламента изцяло зависи от ДПС, а те влизат, само когато ГЕРБ трябва да гласуват законите на ДПС, както стана вчера със закона “Пеевски”.

Днес ДПС въобще не влезе в залата и кворум нямаше. Пълен блокаж на ГЕРБ и тотално безсилие, което скоро трябва да бъде прекратено.

Агонията на ПатрЕотите завърши с политическата и моралната им смърт.

Всъщност ДПС формално отлага края, за да може да дърпа още по-брутално конците на марионетките си Симеонов и Каракачанов.

Остана ли някой наивник в България да мисли обратното на това?

Николай Бареков, фейсбук

Свързани статии (по етикет)

 • Събота, 03 Ноември 2018 11:51
  Европейските консерватори избраха Ян Захрадил за кандидат за председател на ЕК

  Групата на европейските консерватори и реформисти (ЕКР) избра Ян Захрадил за водещ кандидат за председател на Европейската комисия на общите европейски избори през май 2019 година.

  Законодателни реформи, превръщане на Европейския съюз в глобален лидер в свободната търговия – премахване на търговските бариери и изграждане на нови такива, защита на външните граници. Това са трите приоритета, на които той ще заложи в своята предизборна кампания.

  Ян Захрадил е президент на Алианса на европейските консерватори и реформисти (ЕКР). Формацията обединява партии от цяла Европа, които вярват в личната свобода, парламентарната демокрация, националния суверенитет, силните семейства, ниските данъци, стабилните пари, свободната търговия и върховенството на закона.

  В Алианса членуват десни партии, както от страни-членки на ЕС, така и от държави извън ЕС. Съвместна дейност обединението осъществява със съюзнически партии на други континенти и е пълноправен член на Съюза на международните демократи.

  Първата и единствена българска партия пълноправен член на Алианса е тази на евродепутата Николай Бареков. Членството на „Презареди България” бе парафирано с пълно мнозинство по време на тържествена церемония тази година в Баку, Азербайджан, където се състоя срещата на най-високо ниво на АКРЕ с участието на близо 500 консерватори от цял свят.

  Българският евродепутат работи активно за кандидатурата на Ян Захрадил още от самото начало на процеса на номинациите. По негова лична покана чешкият политик е посещавал България над три пъти, като е вземал участие в различни по рода си конференции.

  При последното му посещение у нас по инициатива на Николай Бареков консерваторът се срещна лично с министър-председателя Бойко Борисов, с който обсъдиха важни за бъдещето на България и Европейски съюз въпроси.

  В рамките на посещението си Ян Захрадил декларира подкрепа за Николай Бареков и Консервативния блок, който се очаква да се сформира у нас преди предстоящите европейски избори.

  Веднага след гласуването на кандидатурата му вчера в Страсбург Захрадил отново подчерта, че България се нуждае от обединение на консервативните сили, защото, по думите му, ако политическата сцена е счупена, тогава гласовете изпадат от борда и са изгубени.

  "Водим преговори за голяма патриотично-консервативна коалиция за предстоящите избори, целта е запазване на третата позиция в Европейския парламент и трета политическа сила в България", заяви Николай Бареков. Той подчерта, че съюзът е отворен към всички, които имат желание да се включат в него. "Началото поставяме с г-н Волен Сидеров, но водим разговори с много други политически формации", уточни евродепутатът.

  снимка: ФБ профил на Николай Бареков

 • Събота, 03 Ноември 2018 11:51
  Бойко Борисов: Съжалявам! Оставката на Симеонов не се обсъжда! Радев всеки ден напада правителството! „Визията за България“ е една глупост!

  Партията-държава не били ГЕРБ, а БСП! Изнервен, премиерът обясни колко вдига доходите и колко пречат БСП и президентът на управлението, при това президентът взимал по-голяма заплата от него.

  "Съжалявам. Извиних се от негово име. И ми е мъчно, и ме е яд! С едно непремерено и обидно за майките изказване  на вицепремиера Валери Симеонов, той ни върна обратно, след като доста поработихме, особено с майките с увреждания, и се разбрахме и за времето, и за законите, и за промените." 

  Така - с извинение, започна интервюто на министър-председателя Бойко Борисов за bTV, дадено в кабинета му в МС, на фона на многобройни снимки по етажерките без книги.

  Въпреки извинението обаче, Борисов заяви, че оставката на Валери Симеонов не стои на дневен ред, тъй като била работа на коалицията на патриотите.

  Борисов призна, че извинението на Симеонов е дошло след неговото лично настояване и на целия Коалиционен съвет. „Да се надяваме, че Валери Симеонов се е осъзнал. Според мен беше искрен, защото има човек с увреждания в семейството и знам колко тежко и трудно го понася“, коментира премиерът. 

  Цените на горивата падат не заради протестите, а защото цената на петрола на международните пазари пада, каза още той.

 • Събота, 03 Ноември 2018 11:51
  Марешки си дава имунитета, но продължава да иска оставките на Симеонов и Каракачанов

   „Воля” ще продължи да крепи кворума

  Председателят на ПГ на „Воля” и шеф на партията Веселин Марешки е подал заявление за отказ от имунитета си като народен представител. Същото е направила и зам.-председателят на парламентарната група, Кръстина Таскова. Това съобщиха днес двамата на брифинг в Народното събрание.

  Миналата седмица главният прокурор Сотир Цацаров поиска техния имунитет заради повдигнати и предявени обвинения за престъпления по чл. 213а, ал. 2 т. 4 вр. ал. 1 вр. чл. 26 ал. 1 НК (изнудване).

  По време на брифинга Марешки размахваше голям пластмасов кокал, приготвен специално, за да онагледи коалиционните партньори на ГЕРБ – ВМРО и НФСБ. Той призова за оставките на двамата вицепремиери Красимир Каракачанов и Валери Симеонов. "Това ли правят - да гризкат кокала на властта и да не оставят нищо за българския народ", каза Марешки, размахвайки кокала пред журналистите.

  Депутатите от „Воля” няма да напуснат пленарната зала, но ще продължават да настояват за оставките на вицепремиерите Валери Симеонов и Красимир Каракачанов, съобщи още Марешки.

  Той заяви, че напускането на парламента и неявяването на работа е абдикация от отговорност и няма „да напълни джоба на българите. „Воля” не е била и никога няма да бъде политически рекетьор”, каза Марешки, с което гарантира кворума на управляващите.

Оставете коментар