Четвъртък, 22 Август 2019
Сряда, 21 Ноември 2018 18:06

В парламентарната република премиерът не стъпва в парламента, но отива в тв шоу

Наблюдавам странни и необясними възмущения, предизвикани от неучастието на президент Радев в някакво шоу, съставено от посредствени сценарии, дело на едни простовати и нахални момчета и гарнирано с разголени мадами, наричани кой знае защо балерини.

В същото време в парламентарната република България премиерът се подиграва с народното събрание и няма време да присъства на заседанието, на което се обсъжда и гласува неговия вицепремиер.

Същият този премиер не посещава парламента, дори когато има депутатски въпроси към него по време на парламентарния контрол. Което е негово задължение не само по протокол.

Обаче, същият този премиер има време да посещава шоуто с разголените мадами и да си говори с един себеподобен мутант по важните въпроси, засягащи държавата и управлението.

Интересно за отбелязване е, че възмущенията от неприсъствието на президента надхвърлят в пъти възмущенията от нахалното и безочливо поведение на премиера. И не се забелязва, че премиерът унижава не само депутатите, ами се присмива на целия народ.

Би трябвало себеподобният му мутант Славчо наистина да го посрещне в студиото си с песента "Няма такава държава!", както остроумно предложи един автор в мрежата.

Любомир Кольовски, фейсбук

карикатура: Чавдар Николов

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 21 Ноември 2018 18:06
  Общественият договор го замениха с пладнешки грабеж

  Елена Гунчева: Вместо народ - господар и политици - слуги на народа, имаме крепостни селяни и управляваща шайка мародери, които имат една цел - лично облагодетелстване от властта!

 • Сряда, 21 Ноември 2018 18:06
  БСП: Трябва да е ясно кой носи политическата отговорност за изгорялата магистрала „Струма“. В България магистрали няма, има само части от магистрали

  Днес трябваше да стартира тол системата, но това не се случи.

  Трябва да е ясно кой носи политическата отговорност за изгорялата магистрала „Струма“. Това каза заместник-председателят на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски по време на пресконференция.

  „Темата, по която ще си поговорим в горещината на летния сезон, разбира се, е транспортът, който касае всеки един български гражданин и случващото се в държавата. Днес, на 16 август, трябваше да стартира в България работата на прословутата тол система. Днес трябваше всеки един преминаващ през България камион да заплаща за преминато разстояние. Вследствие на тези средства държавният бюджет, държавата, АПИ трябваше да събира пари, с които да ремонтира българските пътища. Какво констатираме на 16 август, вместо да имаме пътища, по които да могат да пътуват българските граждани, имаме участъци от магистрали. Цяла магистрала, работеща в България няма, имаме една магистрала към Българското Черноморие - „Тракия“, която вече поредна година е с ограничения за 90 км в час за движение“, заяви още Свиленски.

  По думите му другата магистрала е „Струма“, която е изгоряла. „За пожара на магистрала „Струма“ четири дни вие медиите и ние политиците ни занимават с прехвърляне на отговорности“, отчете Свиленски. По думите му всички институции ги обединява едно единствено име и един единствен човек - премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

 • Сряда, 21 Ноември 2018 18:06
  Борисов пак тръгна с джипа, вози кмет и министър до "Шишеджам"

  Премиерът Бойко Борисов посети завода за стъкло на холдинга "Шишеджам" в Търговище. Той отново бе зад волана на джипа си, а в него бяха финансовият министър Владислав Горанов и кмета на Търговище Дарин Димитров.

Оставете коментар