Неделя, 19 Януари 2020
Четвъртък, 29 Ноември 2018 07:46

Фандъкова може, но Иванчева – не

Столична община взима частни имоти в Симеоново, за да направи достъп от метрото до новия лифт. За същото кметицата на „Младост” е обвинена в изнудване

 

Умувам от вчера дали да го напиша, защото може би ще засегна много хора, но реших да го направя независимо от цената.

Темата е за двойния стандарт във възприемането на това, което се случва около нас.

Ако някой властник постави незаконно условие, за да си свърши работата и принуди гражданин да извърши нещо срещу волята си, това е изнудване, независимо, че целта може да не е лично облагодетелстване. За последната година станахме свидетели да два подобни случая.

В първия - кметицата на "Младост" отнесе седем месеца зад решетките, защото искала детски площадки и градинки от инвеститора. Изнудваните строители обиколиха де що има телевизионно студио, за да се оплакват от изнудването.

За втория - където трима собственика даряват ползването на 11 декара от имотите си за лифт, който да води туристите до лифта на Георгиус Георгио, обаче всички ръкопляскат. Нищо че тяхното доброзорно дарение е резултат от също така незаконно условие, поставено от Столична община, само че с подпис и печат.

Във всички медии успехът на общината в деянието се приветства, защото ще се качваме до вр. Алеко направо от метрото. Ама искали ли са собствениците да дават част от собствеността си, още повече да я даряват, никой не ги пита. Нали собственикът на Симеоновския лифт ще получи клиенти на врата на лифта си - за сметка на интересите на тримата собственици и нашите данъци.

Та, въпросът ми тука е: Каква е тънката разлика между това жителите на "Младост" да получат градинки и площадки и Цеко да получи клиенти, че така се различават обществените оценки?

Тома Белев, фейсбук

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар