Вторник, 11 Август 2020

Четвъртък, 29 Ноември 2018 07:46

Фандъкова може, но Иванчева – не

Столична община взима частни имоти в Симеоново, за да направи достъп от метрото до новия лифт. За същото кметицата на „Младост” е обвинена в изнудване

 

Умувам от вчера дали да го напиша, защото може би ще засегна много хора, но реших да го направя независимо от цената.

Темата е за двойния стандарт във възприемането на това, което се случва около нас.

Ако някой властник постави незаконно условие, за да си свърши работата и принуди гражданин да извърши нещо срещу волята си, това е изнудване, независимо, че целта може да не е лично облагодетелстване. За последната година станахме свидетели да два подобни случая.

В първия - кметицата на "Младост" отнесе седем месеца зад решетките, защото искала детски площадки и градинки от инвеститора. Изнудваните строители обиколиха де що има телевизионно студио, за да се оплакват от изнудването.

За втория - където трима собственика даряват ползването на 11 декара от имотите си за лифт, който да води туристите до лифта на Георгиус Георгио, обаче всички ръкопляскат. Нищо че тяхното доброзорно дарение е резултат от също така незаконно условие, поставено от Столична община, само че с подпис и печат.

Във всички медии успехът на общината в деянието се приветства, защото ще се качваме до вр. Алеко направо от метрото. Ама искали ли са собствениците да дават част от собствеността си, още повече да я даряват, никой не ги пита. Нали собственикът на Симеоновския лифт ще получи клиенти на врата на лифта си - за сметка на интересите на тримата собственици и нашите данъци.

Та, въпросът ми тука е: Каква е тънката разлика между това жителите на "Младост" да получат градинки и площадки и Цеко да получи клиенти, че така се различават обществените оценки?

Тома Белев, фейсбук

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 29 Ноември 2018 07:46
  Калоян Паргов: Абдикацията на Столична община е причината за последствията от пороя

  От БСП-София настояват Фандъкова да внесе за разглеждане в СОС програма за действия на Столична община с цел преодоляване на подобни кризисни ситуации в бъдеще с конкретни срокове и отговорници

   

 • Четвъртък, 29 Ноември 2018 07:46
  Айде спрете да крадете в такива мащаби, бе!

  Добре че сме благословени с прекрасен климат, че да сме изпозагинали досега, ако бяхме в тропиците. Простата аритметика доказва само едно: градът ни се управлява от прости хора. Прости и крадливи.

   

 • Четвъртък, 29 Ноември 2018 07:46
  След пороя в София: Над 700 сигнала за наводнени булеварди, подлези и квартали без ток (обзор)

  Общината в София бърза да почисти шахтите заради очакван нов дъжд следобед.

  Над 700 са получените сигнали за наводнени булеварди, подлези, спирки на метрото, закъсали автомобили и квартали без ток - това е равносметката след снощната силна буря в София.

  Един човек е леко пострадал, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова. 63-та линия на градския транспорт в участъка от "Бяла чешма" към "Цар Борис Трети" е отклонена зарази завиряване.

  Няма други промени в движението на градския транспорт в София. И към момента екипи на Столичната община и на пожарната отводняват улици в кварталите "Красна поляна" и "Манастирски ливади", информира кметът Йорданка Фандъкова.

Оставете коментар