Събота, 20 Юли 2019
Събота, 01 Декември 2018 17:11

Съвпадения ли? Премиерът на спешна визита в Мароко

Българско-мароканска дружба в наркотика

 

Нощта на 10/11 септември 2016 

Испанската полиция залови яхта с 15 тона хашиш в рамките на операция „Индало”. Наркотикът е бил товарен в Мароко. Задържан в ареста е екипажът - българин и холандец. 

---

Денят на 11 август 2017 

Испанската полиция откри 18 тона хашиш на кораба „Лейди бос”, плаващ под флага на Коморските острови. Задържани са двама българи. 

---

Нощта на 26/27 ноември 2018 

Двама българи от Варна са задържани в международни води на борда на яхта с 11 тона хашиш при операция на италианската полиция по сигнал на испанската. Наркотиците са били натоварени от Мароко, съобщи голямата италианска медия „Република”. Яхтата е била под холандски флаг.

---

Денят на 30 ноември 2018

Премиерът Бойко Борисов пристигна на изненадваща визата в Мароко.

Единственият официален резултат от нея ще е взаимна спогодба за социална сигурност (въпрос с повишена трудност: колко мароканци са работили у нас в последните десетилетия и колко българи са работили в Мароко в същите последни десетилетия, за да се решава въпросът за пенсиите?)

---

Денят на 30 ноември 2018 

Холандия за пореден път се противопоставя на влизането на България в Шенген.

Григор Лилов, фейсбук

Свързани статии (по етикет)

 • Събота, 01 Декември 2018 17:11
  Нинова към Борисов: Страх лозе пази, но е късно за пазача

  Лидерът на БСП коментира в социалната мрежа заявлението на премиера Бойко Борисов, че България ще подкрепи Лаура Кьовеши за главен прокурор на ЕС

 • Събота, 01 Декември 2018 17:11
  Борисов: България ще подкрепи румънката Кьовеши за европейски главен прокурор

  България ще гласува за избирането на румънката Лаура Кьовеши за европейски главен прокурор. Подкрепата за румънската прокурорка е обещана от премиера Бойко Борисов пред Людовик Орбан, председател на Националната либерална партия на Румъния.

  НЛП е румънската дясна партия, която си води сестринска на ГЕРБ и членува в ЕНП. Борисов и Орбан са обсъждали подкрепата за Кьовеши, срещу която се бори румънското социалистическо правителство, още в края на юни при среща на двамата в София. В телефонен разговор миналата седмица българският премиер е потвърдил подкрепата си за румънката.

  "Кьовеши има нашата подкрепа за поста, просто при определянето на хора за високите европейски позиции не е нужно да се говори предварително, както обикновено правят от опозицията", казва Борисов пред "24 часа". От правителствената пресслужба потвърждават информацията.

 • Събота, 01 Декември 2018 17:11
  Микровълнови печки, откраднати милиони и пълно безхаберие

  Владимир Береану коментира реакцията на управляващите след изтичането на данни от НАП

   

Оставете коментар