Неделя, 15 Декември 2019
Понеделник, 03 Декември 2018 14:21

Русия, а не Украйна, защитава Европа от варварство, агресия и терор

Изключително ясна характеристика за случващото се в Украйна даде бившият външен министър на Германия Зигмар Габриел в интервю пред немската N-TV: „Считам, че в никакъв случай не бива да позволяваме на Украйна да ни повлече във война. Украйна се опита да го направи”.

След като Порошенко заяви, че „Русия възнамерява да превземе Мариоупол и Бердянск”, може с увереност да се каже, перифразирайки собствената му фраза, че именно Русия защитава Европа от „варварство, тирания, тероризъм, агресия и милитаризъм, които са надвиснали над целия ни континент”.

В края на краищата, благодарение именно на сегашния режим на Киев, днешна Украйна се характеризира с буйни екстремисти и паравоенни групировки, бандити като опора на властта, война срещу собствения народ, пропаганда и манипулация като основа за управление на обществото, провокация като концепция за външна политика, колосална корупция, сплашване на журналисти и пълен контрол над медиите, национализъм като национална идея, диктат на силите за сигурност, липсата на механизми за обществен контрол, деградация на държавните институции.

(Мария Захарова - говорител на МВнР на Русия, във фейсбук)

Днес на задържаните от украинския флот и служителите на Службата за сигурност на Украйна (СБУ), арестувани в Керченския проток, е повдигнато обвинение за незаконно пресичане на руската граница. Това съобщи ТАСС по данни на адвоката на един от задържаните украински военнослужещи Николай Полозов.

Свързани статии (по етикет)

 • Понеделник, 03 Декември 2018 14:21
  ТАСС: „По-големият винаги прощава“. Защо Русия и България се карат

  Трудностите в строителството на тръбопровода „Балкански поток“, шпионски и хакерски скандали, спорове за съветската история, взаимно изгонване на дипломати, арест на проруски активист. 2019-та година беше трудна в отношенията между Москва и София. Деловите контакти с Русия са изключително изгодни за България, но не намират разбиране в Европейския съюз. На балканската държава й се налага да маневрира. Общественото мнение там е разделено между привържениците на самостоятелната политика и проевропейския курс, съгласуван с Брюксел. Но инициативата принадлежи на тези, които гледат на Русия скептично“, пише ТАСС

 • Понеделник, 03 Декември 2018 14:21
  Русия изгони двама германски дипломати

  Русия обяви за „персона нон грата“ двама дипломати от посолството на Германия в Москва. Даден им е едноседмичен срок на напуснат територията на страната.

 • Понеделник, 03 Декември 2018 14:21
  Сергей Лавров: САЩ вече не могат да спрат „Турски поток“ и „Северен поток 2“

  Тръмп и Лавров са потвърдили на съвместната си среща, че отношенията помежду им трябва да се развиват

Оставете коментар