Сряда, 19 Декември 2018
Понеделник, 03 Декември 2018 14:21

Русия, а не Украйна, защитава Европа от варварство, агресия и терор

Изключително ясна характеристика за случващото се в Украйна даде бившият външен министър на Германия Зигмар Габриел в интервю пред немската N-TV: „Считам, че в никакъв случай не бива да позволяваме на Украйна да ни повлече във война. Украйна се опита да го направи”.

След като Порошенко заяви, че „Русия възнамерява да превземе Мариоупол и Бердянск”, може с увереност да се каже, перифразирайки собствената му фраза, че именно Русия защитава Европа от „варварство, тирания, тероризъм, агресия и милитаризъм, които са надвиснали над целия ни континент”.

В края на краищата, благодарение именно на сегашния режим на Киев, днешна Украйна се характеризира с буйни екстремисти и паравоенни групировки, бандити като опора на властта, война срещу собствения народ, пропаганда и манипулация като основа за управление на обществото, провокация като концепция за външна политика, колосална корупция, сплашване на журналисти и пълен контрол над медиите, национализъм като национална идея, диктат на силите за сигурност, липсата на механизми за обществен контрол, деградация на държавните институции.

(Мария Захарова - говорител на МВнР на Русия, във фейсбук)

Днес на задържаните от украинския флот и служителите на Службата за сигурност на Украйна (СБУ), арестувани в Керченския проток, е повдигнато обвинение за незаконно пресичане на руската граница. Това съобщи ТАСС по данни на адвоката на един от задържаните украински военнослужещи Николай Полозов.

Свързани статии (по етикет)

 • Понеделник, 03 Декември 2018 14:21
 • Понеделник, 03 Декември 2018 14:21
  Лавров: Порошенко готви провокация на границата с Русия

  Русия, признавайки провъзгласените Луганска и Донецка народни републики (ЛНР и ДНР), ще загуби отношения с Украйна, която ще остане в ръцете на нацисткия режим, заяви руският външен министър.

 • Понеделник, 03 Декември 2018 14:21
  Пентагонът трети ден игнорира предложенията на Шойгу за обсъждане на Договора за премахване на ракетите със среден и малък обсег

  Молбите на руския министър на отбраната Сергей Шойгу до началника на Пентагона Джеймс Матис остават без отговор трети ден, заяви официалният представител на руското военно министерство Игор Конашенков, съобщава "Интерфакс".

  „В продължение на три дни дори няма официална реакция от американското ведомство на предложенията на руското министерство на отбраната“, съобщи Конашенков.

  „Всичко това говори за нежеланието на американската страна за аргументиран и професионален диалог с Русия в интерес на решаването на належащите проблеми за гарантиране на регионалната и глобалната сигурност“, подчерта той.

  По думите му,  в обръщението си Шойгу подчертава, че „руската страна е готова за открит и съществен диалог с Пентагона по всички неотложни въпроси от съвместната програма“.

Оставете коментар