Събота, 24 Август 2019
Понеделник, 03 Декември 2018 14:21

Русия, а не Украйна, защитава Европа от варварство, агресия и терор

Изключително ясна характеристика за случващото се в Украйна даде бившият външен министър на Германия Зигмар Габриел в интервю пред немската N-TV: „Считам, че в никакъв случай не бива да позволяваме на Украйна да ни повлече във война. Украйна се опита да го направи”.

След като Порошенко заяви, че „Русия възнамерява да превземе Мариоупол и Бердянск”, може с увереност да се каже, перифразирайки собствената му фраза, че именно Русия защитава Европа от „варварство, тирания, тероризъм, агресия и милитаризъм, които са надвиснали над целия ни континент”.

В края на краищата, благодарение именно на сегашния режим на Киев, днешна Украйна се характеризира с буйни екстремисти и паравоенни групировки, бандити като опора на властта, война срещу собствения народ, пропаганда и манипулация като основа за управление на обществото, провокация като концепция за външна политика, колосална корупция, сплашване на журналисти и пълен контрол над медиите, национализъм като национална идея, диктат на силите за сигурност, липсата на механизми за обществен контрол, деградация на държавните институции.

(Мария Захарова - говорител на МВнР на Русия, във фейсбук)

Днес на задържаните от украинския флот и служителите на Службата за сигурност на Украйна (СБУ), арестувани в Керченския проток, е повдигнато обвинение за незаконно пресичане на руската граница. Това съобщи ТАСС по данни на адвоката на един от задържаните украински военнослужещи Николай Полозов.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар