Сряда, 20 Февруари 2019
Вторник, 04 Декември 2018 18:46

Достъпът до Интернет да струва поне 50 лева на месец

Новият партиен строител провидя угроза за културния елит в масовия достъп до Интернет

 

Достъпът до Интернет да струва поне 50 лева на месец. Давам си сметка, че това е крайна културно-консервативна идея (вероятно неприложима, включително и защото противоречи на самата екстремно-либерална същност на Интернет), но така ще решим купища рудиментарни за сегашната ситуация проблеми у нас, които иначе нямат решаване и ерозират (меко казано) културното лидерство.

Без културно лидерство има единствено културен регрес – когато цялата публика има достъп до медиа и по този начин се “качва на сцената”, установявайки вид комуникационна “диктатура на пролетариата”.

Не може и най-обикновеният плебей, и проф. Цочо Бояджиев, например, да имат еднакъв достъп до медиа. Просто не може.

Да се учим от самия “господ” на идеите – Платон, и първата половина от неговия “Теетет”.

Повечето съвременни хора приемат за даденост това, че емпиричното познание зависи или произтича от усещанията – но Платон ни напомня, че нищо, произтичащо от сетивата, не може да бъде определяно като “знание” и че единственото реално знание е свързано с понятията.

из интервю на Ивайло Нойзи Цветков пред "Егоист"

Бел. ред. – Нойзи бе сред лицата на “Нова република” на Радан Кънев, а сега прави нова партия с Петър Москов, обявена като патерица на ГЕРБ

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 04 Декември 2018 18:46
 • Вторник, 04 Декември 2018 18:46
  Пловдив официално става от днес Европейска столица на културата за 2019 г.

  Пловдив е в световния фокуса на вниманието. Градът официално става европейска столица на културата. Церемонията по откриването започва в 19 часа. Организаторите обещаха невероятен спектакъл, който съчетава музика, светлини и танц под мотото „Ние сме всички цветове”. Пловдив е първият български град, който е избран за „Европейска столица на културата“. Тържествата по откриването се провеждат от 11 до 13 януари. 

  30-метрова светлинна кула ще осигури видимост до 360 градуса. Върху конструкцията са монтирани над 350 прожектора и 10 огромни лед екрана.

  Входът е свободен. Сцената има 6 нива, но мерките за сигурност налагат да бъдат използвани само 5 от тях. А когато се качат участниците в спектакъла, уникалното съоръжение в сърцето на Пловдив ще тежи 200 тона. 

  На много места в града ще има съпътстващи събития, заведенията и ресторантите в централна градска част ще работят до късно.

  Бул. "Цар Борис III Обедините" остава затворен до 17 януари. Движението в центъра на града е спряно, а паркирането е забранено. За целта са изградени буферни паркинги. Гостите на спектакъла ще могат да влязат през 23 пропускателни пункта.

 • Вторник, 04 Декември 2018 18:46
  Кметът Тотев е готов с одеалата, но не и с ремонтите!

  Пловдив приема Европейска столица на културата без нито един от чаканите обекти, скован от студ и ремонти

Оставете коментар