Сряда, 08 Юли 2020

Вторник, 20 Септември 2016 10:37

И Спас Русев сред кандидатите да купят банка "Виктория"

Интерес е заявил и консорциум с "Лев Инс" на Алексей Петров

Осем са кандидатите да купят дъщерната фирма на КТБ - ТБ "Виктория". Срокът за подаване на писма за интерес за продажбата на 100% от капитала й приключи на 16 септември, съобщиха от Фонда за гарантиране на влоговете. 

Сред тях е и един от българските телекоми - БТК, който миналия месец стана собственост на бизнесмена Спас Русев. По едно и също време Русев придоби и футболния клуб "Левски".

Кандидат за оцелялото дружество на фалиралата КТБ е и консорциум, в който влиза застрахователната фирма на Алексей Петров "Лев Инс". 

Апетити към „Виктория“ има и "Българо-Американска Кредитна Банка", в която председател на надзора е Цветелина Ахмед Доган.

Ето кои са заявилите интерес кандидати: 

Инвестбанк АД

Консорциум ЗК Лев Инс АД и Kerbler Holding GmbH

Zaghloul Holdings - Egyptian Engineers Group

Консорциум Hanson Holdings Lux s.a.r.l. и Еврофинанс АД

Транзакт Юръп Холдингс ООД

Българо-Американска Кредитна Банка АД

Търговска Банка Д АД

Българска Телекомуникационна Компания ЕАД

Трима от кандидатите са заявили интерес в рамките на удължения срок за подаване на писма за интерес – от 19 април до 16 септември 2016 г. В същия срок двама от изброените кандидати изрично са потвърдили заявения от тях по-рано интерес.

Писмата за интерес от останалите трима кандидати, подадени в периода до 18 април се считат за валидни, съгласно условията, посочени в писмото към публикувания тийзър, доколкото заявеният в тях интерес не е оттеглен изрично към 16 септември 2016 г.

Предстои анализ и оценка на профила на кандидатите, предоставените от тях писма за интерес, включително съпътстваща информация, както и допълнителна консултация с надзорния орган - БНБ.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар