Неделя, 26 Май 2019
Вторник, 30 Април 2019 10:50

Благовест Георгиев пред BIG5: Управлението на ГЕРБ трябва да се преустанови

Тази еднолична власт се изчерпа като възможности и съдържание, заяви кандидатът за евродепутат от ПП „Движение 21“

Юристът Благовест Георгиев е един от кандидатите на ПП „Движение 21“ за евродепутат на предстоящите избори за ЕП на 26 май. През по-голямата част от трудовия си стаж работи като финансов консултант - както на местно ниво, така и на международно. В момента работи в консултантска фирма. Владее руски и английски.

  - Защо решихте да станете член на ПП „ Движение 21“?

 - На първо място, решението ми да стана част от ПП „Движение 21“ е продиктувано от факта, че е крайно време за промяна на статуквото. Както в Европа, така на местно ново има нужда от нови лидери, нови визии, разчупващи рамките на настоящите политически групи.

- С какво Ви допаднаха идеите и програмата на партията?

- Основните цели на ПП „Движение 21“ са насочени към укрепване на икономическите и социални политики на Европейския съюз и към една свободна, сигурна и демократична Европа. Това предполага създаване на работни места, максимално доближаване на жизнените стандарти и качеството на живот за гражданите на всички държави членки на Европейския съюз.

- Върху какво смятате да се концентрирате в предизборната кампания за евроизборите?

- Справедливостта и равните възможности, както и сигурността и демократичността са основните направления, към които ПП „Движение 21“ се стреми. Съхраняването и развитието на Обединена Европа, както и нашето пълноправно и пълноценно членство е най-добрата възможност да постигнем реализация на личните си права и свободи, сигурност и стабилност, както и икономическо развитие, просперитет на отделния гражданин и за страната като цяло.

- Готви ли се ПП „Движение 21“ за предстоящите местни избори на есен ? Не са ли те по-важни?

- ПП “Движение 21“ от създаването си участва във всеки един вот и ще продължава да заема своето заслужено място на българската, а защо не и на европейската политическа сцена. Като резултатите не са били никога обезкуражаващи. Що се отнася кои избори са по-важни, изборите за Европейски парламент, никога не трябва да се подценяват, и като равноправни членове на съюза, трябва да се възползваме от всичко на това членство. Всеки избор, който българският гражданин и гласоподавател прави, е важен. Не само за него самия, но и за цялата Държава. Местните избори са изключително важни, защото промяната трябва да започне отвътре.

- Трябва ли ГЕРБ и в частност Бойко Борисов да остане начело на държавата?

- Ние от „Движение 21“ твърдо сме убедени, че управлението на ГЕРБ трябва да се преустанови. Тази еднолична власт се изчерпа като възможности и съдържание и не предоставя демократичен модел на управление. В това начинание основната роля е на българският гражданин, който трябва да достигне до извода, ако вече не го е направил, че тази формула на управление не работи и резултатите са видими и Европа ни вижда!

- Какво мислите за скандалните напоследък „апартментгейт“ и т.н.?

- Това е поредният пример, за последните няколко години, за наглостта и безнаказаността на българските политици. Неможе хора, които са избрани от народа и трябва да работят в негова полза, да се къпят в разкош и охолство, а нормалния човек да работи и пак да не успява да посрещне основните си разходи.

- Какво според Вас трябва да се промени най-спешно в името на добруването на хората?

- Това което трябва да се промени, е управляващото статукво. Трябва да се промени формата на управление и контрола върху изразходвания ресурс. Неотложна е промяната на правосъдната система и премахването на мониторинга на Европа върху правосъдната система. Не случайно Г-н Борисов възложи тази непосилна за тях задача на новия правосъден министър.

- Смятате ли, че ще има предсрочен парламентарен вот?

- Да, смятам. Вероятността е много голяма. И предполагам, че г-н Борисов ще хвърли кърпата по призив на неговия колега г-н Георги Марков. Това, което се опитват да ни втълпяват, че няма реална алтернатива, не е така ! Алтернатива има и първото, за което се сещам, е една малка, несистемна партия – „Движение 21“.

Интервю: BIG5

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар