Понеделник, 19 Август 2019
Вторник, 30 Април 2019 10:50

Благовест Георгиев пред BIG5: Управлението на ГЕРБ трябва да се преустанови

Тази еднолична власт се изчерпа като възможности и съдържание, заяви кандидатът за евродепутат от ПП „Движение 21“

Юристът Благовест Георгиев е един от кандидатите на ПП „Движение 21“ за евродепутат на предстоящите избори за ЕП на 26 май. През по-голямата част от трудовия си стаж работи като финансов консултант - както на местно ниво, така и на международно. В момента работи в консултантска фирма. Владее руски и английски.

  - Защо решихте да станете член на ПП „ Движение 21“?

 - На първо място, решението ми да стана част от ПП „Движение 21“ е продиктувано от факта, че е крайно време за промяна на статуквото. Както в Европа, така на местно ново има нужда от нови лидери, нови визии, разчупващи рамките на настоящите политически групи.

- С какво Ви допаднаха идеите и програмата на партията?

- Основните цели на ПП „Движение 21“ са насочени към укрепване на икономическите и социални политики на Европейския съюз и към една свободна, сигурна и демократична Европа. Това предполага създаване на работни места, максимално доближаване на жизнените стандарти и качеството на живот за гражданите на всички държави членки на Европейския съюз.

- Върху какво смятате да се концентрирате в предизборната кампания за евроизборите?

- Справедливостта и равните възможности, както и сигурността и демократичността са основните направления, към които ПП „Движение 21“ се стреми. Съхраняването и развитието на Обединена Европа, както и нашето пълноправно и пълноценно членство е най-добрата възможност да постигнем реализация на личните си права и свободи, сигурност и стабилност, както и икономическо развитие, просперитет на отделния гражданин и за страната като цяло.

- Готви ли се ПП „Движение 21“ за предстоящите местни избори на есен ? Не са ли те по-важни?

- ПП “Движение 21“ от създаването си участва във всеки един вот и ще продължава да заема своето заслужено място на българската, а защо не и на европейската политическа сцена. Като резултатите не са били никога обезкуражаващи. Що се отнася кои избори са по-важни, изборите за Европейски парламент, никога не трябва да се подценяват, и като равноправни членове на съюза, трябва да се възползваме от всичко на това членство. Всеки избор, който българският гражданин и гласоподавател прави, е важен. Не само за него самия, но и за цялата Държава. Местните избори са изключително важни, защото промяната трябва да започне отвътре.

- Трябва ли ГЕРБ и в частност Бойко Борисов да остане начело на държавата?

- Ние от „Движение 21“ твърдо сме убедени, че управлението на ГЕРБ трябва да се преустанови. Тази еднолична власт се изчерпа като възможности и съдържание и не предоставя демократичен модел на управление. В това начинание основната роля е на българският гражданин, който трябва да достигне до извода, ако вече не го е направил, че тази формула на управление не работи и резултатите са видими и Европа ни вижда!

- Какво мислите за скандалните напоследък „апартментгейт“ и т.н.?

- Това е поредният пример, за последните няколко години, за наглостта и безнаказаността на българските политици. Неможе хора, които са избрани от народа и трябва да работят в негова полза, да се къпят в разкош и охолство, а нормалния човек да работи и пак да не успява да посрещне основните си разходи.

- Какво според Вас трябва да се промени най-спешно в името на добруването на хората?

- Това което трябва да се промени, е управляващото статукво. Трябва да се промени формата на управление и контрола върху изразходвания ресурс. Неотложна е промяната на правосъдната система и премахването на мониторинга на Европа върху правосъдната система. Не случайно Г-н Борисов възложи тази непосилна за тях задача на новия правосъден министър.

- Смятате ли, че ще има предсрочен парламентарен вот?

- Да, смятам. Вероятността е много голяма. И предполагам, че г-н Борисов ще хвърли кърпата по призив на неговия колега г-н Георги Марков. Това, което се опитват да ни втълпяват, че няма реална алтернатива, не е така ! Алтернатива има и първото, за което се сещам, е една малка, несистемна партия – „Движение 21“.

Интервю: BIG5

 

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 30 Април 2019 10:50
  БСП се съгласи на по-ниска субсидия, но не от 1 лев

  Силни критики на Идейната комисия към НС на БСП за резултата от евроизборите.

 • Вторник, 30 Април 2019 10:50
  Иво Христов: Борисов лъже лековерните, купува користолюбивите и забавлява сеирджиите

  "Министър-председателят ни управлява чрез пороците, не чрез добродетелите. Вижте как бившите му изобличители днес са неговите най-усърдни апологети. ГЕРБ превърна дори по-податливите от Фейсбук-критиците си в група беквокали на властта. Изборните победи на ГЕРБ не почиват нито на идеи, нито на доверие, а на страха на хората да не загубят работата си, на принуда и на купен вот. Разбира се, най-могъщият съюзник на Борисов е политическата апатия. Ако не се отърсим от нея, ще се сбъдне реченото от депутата Георги Марков, че „Борисов ще ни управлява, докато му омръзне“. Когато Живков бе свален, мислеща България се дивеше как тъй поляци, чехи, унгарци и прочее били протестирали през годините, та сега строели бързо демокрацията си, докато ние сме пасували. Тридесет години по-късно е същото", казва в интервю за "Гласове" Иво Христов, избран за евродепутат от листата на БСП.

 • Вторник, 30 Април 2019 10:50
  БСП превзе знакови за ГЕРБ твърдини в Бургаска област

  Три поредни вота – от 2014, 2017 и 2019 г.,  изразяват ясната тенденция, че социалистите връщат позициите си 

Оставете коментар