Събота, 30 Май 2020

Понеделник, 21 Ноември 2016 16:10

Кисинджър: Такъв президент не е имало

Бившият държавен секретар на САЩ Хенри Кисинджър гостува в шоуто на CNN Fareed Zakaria GPS след срещата си с новоизбрания президент Доналд Тръмп

"Недостатъчно внимание се обръщаше на факта, че в глобализацията ще има победители и губещи, че губещите ще се опитват да изразят определена политическа реакция", казва Кисинджър.

И добавя: "И затова новоизбрания президент е уникален. Аз не съм срещал нещо подобно. Няма политически багаж. Той няма никакви задължения към каквато и да е групировка, защото той стана президент благодарение на собствената си стратегия и на своята собствена програма, която предложи на американските избиратели – това, което опонентите му не направиха. Това е  уникална ситуация".

"Аз не съм тук като прес-представител на новоизбрания президент Аз съм тук, за да отговоря на въпросите за това, какво е впечатлението ми от него. От моя гледна точка, при сегашната ситуация не трябва да го вкарваме в тези позиции, посочени в хода на кампанията му, за които той не настоява. Ако той развие друга програма и остави въпроса отворен, не е необходимо да бъде притискан", подчерта Кисинджър.

"Мисля, че трябва да му дадем възможност да развие тези позитивни цели, които може би той има и да ги обсъдим, да ги обсъдим. Ние сме минали през твърде много десетилетия на разкъсване на новата администрация и това може да се случи отново. И ние не трябва да приключваме с това - това е моят приципен възглед", обобщава Кисинджър.

Източник: mignews.com

Оставете коментар